ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 17, 2006 - Fórum téma

input text-ek hozzáadása frissítés nélkül

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 23.33
Sziasztok!

Hogyan tudok oldalfrissítés nélkül (mondjuk egy gombbal) újabb <input type="text" name="name"/> -eket létrehozni egy html oldalon?
 

IE hack - Opera hack

MiniDisc · 2006. Jan. 17. (K), 20.52
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne:

Létezik e Opera hack olyan formában, mint az IE-hez, hogy külön css fájlban tudom megadni a csak rá vonatkozó értékeket?

Sajnos az Explorerhez elég sokat kell használnom (általában eltérő érték-értelmezések miatt, főleg szélesség, magasság, és margin-padding értékeket kell hackelnem), és az operában van egy elég nagy bug, amit kezelni szeretnék ily módon.

Explorerhez ezt használom: <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" /><![endif]-->

Ezt a <head></head> közé teszem, és az ie6.css nevü fájlban szereplő értéket csak az IE veszi figyelembe, és a fő css fájlban szereplő értékeket nem, lecseréli az ie6-ban lévőkre.

Ilyesmi megoldás Opera 8.x-hez is van?
 

Két egymás melletti div azonos magassággal

Anonymous · 2006. Jan. 17. (K), 12.55
Sziasztok!

Adott a következő probléma. Van két div-em, amelyeknek úgy kéne viselkedniük, hogy a jobb oldali div magasságához kéne igazodnia a baloldalinak. Hogyan tudom ezt megoldani?
 

Apache2 - localhost problemak!

ratson · 2006. Jan. 17. (K), 11.28
Sziasztok. időhiány miatt angolul teszem be a kérdésemet, remélem nem okoz senkinek se problémát (ha igen elnézést érte). Kerestem itt a forumban hasonlo temaju oldalt de eddig nem találtam. elore is koszi a segitseget.
ja a WAMP az olyan mint a LAMP,appserv,easyphp,... Wink apache2+php5+mysql egy csomagban összekonfigolva (probaltam appservet is az se ment))

Hi there!

I've got some strange errors with apache2: I've installed WAMP on my system and MySQL just works fine, but apache cant answer to any queries. Apache service is up and running, no problems with it, httpd.conf is set properly, but when i am trying to reach localhost it does nothing, just waiting for answer...(I removed WAMP, cleaned all the apache, wamp and other services, registry entries, then reinstall-> the same sh*t) I've installed WAMP to an other comupter and it works fine on that. I ve all my firewalls turned off, have no internet connection on that computer so no skype, nor trilian an so on...(that would block port 80) after a few hours i just looked for my EasyPHP 1.7 wich contains Apache 1 and it worked at once. But i need php5 and apache2. do you have any idea what the cause can be? If you need any further informations about my config or somethin else i can give them...

thanks in advance


RatSon
 

IE táblázat height="100%"

fabi · 2006. Jan. 17. (K), 10.15
Sziasztok!

Az alábbi oldalal demonstrálom a problémát:

http://vfabok.tvn.hu/teszt2.html

A zöld szinü tábla firefox böngészőben mindig 100% ra nyúlik. Tehát ha a jobb oldali menü hosszú akkor a zöld tábla hozzá nyúlik. Ezzel ellentétben viszont IE6.0 ban height="100%" az ablak méretét adja a zöld szinű táblának és nem nyúlik az öt benfoglaló táblázathoz.

A kérdésem az, hogy valamilyen módszerrel rá lehet-e venni az explorert, hogy a firefoxszal megegyezően módon működjön?

(A probléma egy sokkal bonyolultabb strukturánál jelentkezett. A fent említett teszoldal csak demo a proléma bemutatására. Tehát, kerülű utak nem jöhetnek szoba, úgy mint pl.: hátérkép használata, a jobb oldali cellának hátérszin adás stb. Nekem konkrétan arra van szükségem, hogy a zöld táblázat valóban a benfoglaó táblázat cella magasságát vegye fel. Mindezt XHTML allatt.)


Előre is köszönök minden segítséget.