ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 10, 2006 - Fórum téma

Weboldal betöltődés jelző hogyan?

PogiG · 2006. Jan. 10. (K), 20.03
Szasztok!

Felmerült az egyik munkám során egy probléma, melyet nem vagyok képes megoldani, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy, sok képből álló oldal, ahol betöltés előtt minden képet elrejtek, majd amikor betöltődtek, megjelenítem mindet egyszerre. Na már most addig tök üres a képernyő, és ezt szeretném egy folyamatjelzővel kitölteni, hogy a felhasználó képben legyen, hogy itt lesz valami, csak még töltődik.
Ezt hogyan tudnám megvalósítani?

A "Kérem várjon, amíg...." megoldás egyszerű lenne, de szerintem gagyibb, mint a kúszó sáv, vagy a % jelölés.

Elegendő lenne számomra az is, hogyha tudnám, hogy milyen változóban van eltárolva - ha egyáltalán létezik ilyen - az az adatmennyiség, ami hátra van az oldal teljes betöltődéséig.

Minden megoldás érdekelne.

Előre is köszönöm: PogiG
 

php mail() nem hajlandó utf-8 levelet küldeni

laji · 2006. Jan. 10. (K), 19.36
Tudom, hogy valószínűleg a spanyolviasz titkát keresem, de hát egy újszülöttnek minden vicc új. Már 4 órája keresgélek a lapon. Folytatom, de hátha kisegít valaki - úgy tűnik, én végleg megakadtam.

Több száz hozzászólást találtam fejlécek betűkészletének (karakterkódolásának) beállítására. Kell majd az is, de egyelőre a levél törzsével van bajom.

A felállás: php+MySQL a lapom, utf-8 betűkészlettel, mert kétnyelvű (meg amúgy is, miért ne lehetne minden nyelvet egy megoldással kezelni? szerintem is az utf-é a jövő). Ingyenes tárhelyen elhelyezve (uw), ami a hirdetőcsík miatt keretrendszerbe teszi a lapomat. A keretrendszer beállítása iso-8859-2. Ezt nem tudom fölülírni jávasorral sem, mert az uw minden elküldött oldalam legelejére beszúr egy saját jávasorukat meghívó parancsot, ami bármilyen, a főkeretet érintő változtatás esetén visszafrissít.

Az oldalam megfelelő megjelenését sikerült elérnem a következő beszúrásával:
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
?>
Így tehát már a lap jó, a levél írásakor is helyesen látszódik, ami az űrlapmezőkbe kerül - pontosabban, már be se kell kerülnie, előre gyártott a levél (a küldő kijavít rajta, amit akar). Ráadásul még onnan be is teszem egyúttal MySQL-ba (mint mentést), s ott is helyes. Viszont megérkezéskor már olvashatatlan a levéltörzs (s persze, a tárgysor is). Eleve nem is utf-8-cal jön, arra magamnak kell átállítanom az Outlookban a levelet. De még így se lesz jó az Ő és az Ű (meg a cirill betűk - ami itt most nekem a lényeg). Semmilyen betűkészlettel nem lehet elolvasni rendesen a levelet.

A levelet egyébként php mail() függvénnyel küldöm, sima szöveges (nem html) levélként. Már több mindennel próbálkoztam, pl. ezzel is:

[colorer=php]<?php
$cimzett="en##kukac##otthon.hu";
$targy="a levél tárgya";
$torzs="a levél törzse, szövege";

Rejtett űrlapmező értékének változtatása JS-ből

vulcano · 2006. Jan. 10. (K), 11.35
Sziasztok lenne egy ojan problémám, hogy egy form nevét szeretném átírni egy hidden mezőbe, és a form ujrafutásakor php-ből kiértékelni, eddig úgy próbálkoztam, hogy a submit gomb onclickébe tettem egy ilyet: "document.main.hidden=this.form.name", de ujrafutáskor nem tudom $_GET-ből kiolvasni, mert nem látja beállítottnak, van erre valami más megoldás?

Előre is köszi!
Üdv!