Archívum - Jan 20, 2006 - Fórum téma
kiszállás a SWITCH-ből
Heo!Természetesen ez egy leegyszerűsített példa, de a lényeg bennevan.
Az a konkrét gond hogy hiába írtam oda, hogy ha a $p értéke null akkor "szakadjon" meg a switch mégis leellenőrzi az egészet az apache és így ezt a hibaüzenetet kapom:
Gondlom nem tetszik neki hogy ottvan a $_GET[id].. Hogy tudnék kiszállni a switchből, úgy hogy meg se vizsgálja a többi részt?
■
<?php
$p = "null";
switch( $p )
{
case "null":
break;
case "iras_adatbazisba"
$query = "SELECT author, title, content FROM cp_news WHERE id = $_GET[id]";
}
?>
Az a konkrét gond hogy hiába írtam oda, hogy ha a $p értéke null akkor "szakadjon" meg a switch mégis leellenőrzi az egészet az apache és így ezt a hibaüzenetet kapom:
Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in (...)/index.php on line (...)
Gondlom nem tetszik neki hogy ottvan a $_GET[id].. Hogy tudnék kiszállni a switchből, úgy hogy meg se vizsgálja a többi részt?
Kettőspont használata URL-ben
Sziasztok!
Arról szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy mi a tapasztalatotok - van e valamilyen hátrányos következménye ha kettőspontot használok az URL-ben?
Ami miatt ez szóba jött, az az, hogy egy index.php kezeli a kéréseket, és szeretnék vmi ilyesmit elérni:
termekeink/konyvek/2006/szamitastechnika
csak ez azért nem jó, mert akkor a képeket, csseket nem tudom elérni, mert olyan mintha abban a könyvtárban lennék.
Ezért gondoltam arra, hogy így is jó lehet esetleg:
termekeink:konyvek:2006:szamitastechnika
Üdv Karesz
■ Arról szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy mi a tapasztalatotok - van e valamilyen hátrányos következménye ha kettőspontot használok az URL-ben?
Ami miatt ez szóba jött, az az, hogy egy index.php kezeli a kéréseket, és szeretnék vmi ilyesmit elérni:
termekeink/konyvek/2006/szamitastechnika
csak ez azért nem jó, mert akkor a képeket, csseket nem tudom elérni, mert olyan mintha abban a könyvtárban lennék.
Ezért gondoltam arra, hogy így is jó lehet esetleg:
termekeink:konyvek:2006:szamitastechnika
Üdv Karesz
Inaktív - aktív input mező
Sziasztok!
Meg lehet valahogy oldani, hogy egy sima text input mező csak az előtte lévő checkbox állapotától legyen aktív? Magyarul, ha bejelölöm a checkbox-t, akkor tudok bele írni, ha nem, akkor pedig értelemszerűen nem lehet kitölteni.
Köszi előre is!
■ Meg lehet valahogy oldani, hogy egy sima text input mező csak az előtte lévő checkbox állapotától legyen aktív? Magyarul, ha bejelölöm a checkbox-t, akkor tudok bele írni, ha nem, akkor pedig értelemszerűen nem lehet kitölteni.
Köszi előre is!
Abszolút pozicionálású link elhelyezése egy táblázat cellában
Sziasztok!
Van egy táblázatom. Bizonyos rekordokhoz tartozik egy leírás is, ami hosszabb szöveg, ezért nem került be a táblázatba, hanem tooltipként fog megjelenni a név mellett, amennyiben ki van töltve. A megjelenítséséhez a
Ehhez megjelenítenék egy kis piros négyzetet a cell bal felső sarkában, ami jelezné, hogy van tooltip. A következőre gondoltam:Ez végülis jó most nekem, de pl. eredetileg egy
Érdekelne egy esetleges jobb megoldás.
Köszi,
Felhő
■ Van egy táblázatom. Bizonyos rekordokhoz tartozik egy leírás is, ami hosszabb szöveg, ezért nem került be a táblázatba, hanem tooltipként fog megjelenni a név mellett, amennyiben ki van töltve. A megjelenítséséhez a
Smarty
popup
pluginjét használom, ehhez viszont kell egy link, ami kiváltja a tooltip megjelenítsést.Ehhez megjelenítenék egy kis piros négyzetet a cell bal felső sarkában, ami jelezné, hogy van tooltip. A következőre gondoltam:
<td style="position:relative;">
<a href="#" onclick="return false;" style="position:absolute;
display:block;
background-color:red;
height:6px;
margin-left:-6px;
margin-top:-3px;
font-size:15px;"> </a>
top=0px; left=0;
adatma volna a linknek, de akkor az oldal sarkába tette, nem a cella sarkába (pedig relatív). Próbáltam a cellának absolute
-ot adni, de akkor meg úgy jelent meg, hogy a jobb széle a tartalom szélén jelent meg.Érdekelne egy esetleges jobb megoldás.
Köszi,
Felhő
Webes fizetés az otp-vel
Sziasztok!
Php-vel szeretnék kommunikálni az OTP SOAP szerverével.
Aki csinált már ilyet jelentkezzen!
■ Php-vel szeretnék kommunikálni az OTP SOAP szerverével.
Aki csinált már ilyet jelentkezzen!
Doctype-pal másképp jelenik meg az oldal
Hello!
Nézzétek meg FF-ben, Operában és IE-ben ezt:
http://trulmalder.uw.hu/1.html
Kérdésem: FF-ben és Operában miért van a logo alatt a sárga csík?
XHTML doctype-al ugyanez van. Ha kiszedem a doctype megnevezést, akkor eltűnik a vonal. Próbáltam magasságokat állítani, de hiába.
(Nyilván nem táblázatosra akaroma lapot, de számomra így egyszerűbb és gyorsabb a kinézet kialakítása.)
(ezekben néztem: FF 1.5, Opera 8.51, IE6)
■ Nézzétek meg FF-ben, Operában és IE-ben ezt:
http://trulmalder.uw.hu/1.html
Kérdésem: FF-ben és Operában miért van a logo alatt a sárga csík?
XHTML doctype-al ugyanez van. Ha kiszedem a doctype megnevezést, akkor eltűnik a vonal. Próbáltam magasságokat állítani, de hiába.
(Nyilván nem táblázatosra akaroma lapot, de számomra így egyszerűbb és gyorsabb a kinézet kialakítása.)
(ezekben néztem: FF 1.5, Opera 8.51, IE6)
Tárhely email címének használata PHP levélküldés/fogadásra
Helló mindenki!
Lehet hogy hülye kérdés, akkor elnézést kérek, de . . .
Ha van egy saját tárhelyem, és tartozik majd ugye hozzá e-mail cím, illetve tartoznak e-mail címek, akkor tudok-e írni programot phpban arra, hogy leveleket tödjak fogadni/küldeni meg ilyenek? elég fontos lenne, és ha ez lehetséges, akkor adjatok plz egy oldalt, ahol találok erről infókat.
Köszi! Üdv
■ Lehet hogy hülye kérdés, akkor elnézést kérek, de . . .
Ha van egy saját tárhelyem, és tartozik majd ugye hozzá e-mail cím, illetve tartoznak e-mail címek, akkor tudok-e írni programot phpban arra, hogy leveleket tödjak fogadni/küldeni meg ilyenek? elég fontos lenne, és ha ez lehetséges, akkor adjatok plz egy oldalt, ahol találok erről infókat.
Köszi! Üdv