ugrás a tartalomhoz

Archívum - Fórum téma

november 29, 2019

Wordpress-oldal exportálása

Mara880 · Nov. 29. (P), 16.11
Sziasztok!

Wordpressben csináltam egy oldalt, ami Localhoston fut.

Ezt szeretném feltölteni egy adott tárhelyre.

Eddig odáig jutottam, hogy csináltam egy teljes biztonsági mentést és a public-html-be FTP-n keresztül bemásoltam az összes wordpresses fájlt.

De itt elakadtam. A tárhely-szolgáltató azt mondja, hogy localhost-on kellene csinálnom egy adatbázis exportálást, majd cpanelen az adatbázis importálását.
De nem sikerül! Please, segítsetek, nagyon fontos lenne!

Előre is köszönöm a segítséget!
 

november 27

Hálózati meghajtó

simisoma · Nov. 27. (Sze), 14.10
Sziasztok,

fut nálunk egy belső webes program. Szeretnék beletenni egy olyan gombot ami a Windows-hoz hozzáad egy hálózati meghajtót (felhasználónév / jelszó -val)

Van erre lehetőség, esetleg egyszerő script?

Köszi előrre is!
 

november 20

Macintosh, iOS emulátor Windows 7-re

Atomi · Nov. 20. (Sze), 21.03
Üdv!


Milyen jó és megbízható emulátor van Macintosh, iOS kiváltására Windows 7-re?

Szeretném tesztelni a honlapomat Safari böngészőben, Macintosh, iOS gépeken, de nincs ilyen eszközöm. És gondolom nem minden webfejlesztőnek van minden fajta eszköze.

Enélkül lehetetlen megoldani. Firefox és Chrome böngészőben minden jól jelenik meg, de egy ismerősöm megnézte a munkahelyi Macintosh gépén és szétesett az oldal, mintha a CSS Flexbox dolgokat nem tudná kezelni, márpedig ragaszkodom hozzá. Nyilván régi verzió van ott.

A másik nem értem dolog, hogy iPad Pro táblagépen is megnézték, ami nagy felbontású, tehát nagyobb felbontású, mint egy mezei 1920x1080-as monitor, mégis a CSS @media rule-lal felbontás függő beállításokat máshogy értelmezi. Azaz pl. 1200 pixel alatt bizonyos dolgokat eltüntettem, és az iPad-on ezek eltűnnek, holott nem, hogy 1200 pixelnél nagyobb felbontású az eszköz, hanem még a monitornál is. a CMS-ben be van kapcsolva a Viewport is, ha jól tudom ez azt kéne szolgálja, hogy ne csak a pixelszámot nézze önmagában a böngésző, hanem a felbontást is, márpedig ez az iPad közel 264 ppi-s.
 

november 19

Php mail() probléma

Corneleus · Nov. 19. (K), 11.38
Sziasztok

Regisztráció, és elfelejtett jelszóhoz kellene HTML emailt küldeni.
A nethely.hu oldalon regisztráltam egy tárhelyet.
Ha Php mail() funkció használatával akarok email küldeni, akkor az alábbi kóddal el is küldi, de ugye igy formázatla a levél.

mail('cimzett##kukac##cimzett.hu', 'TÁRGY', 'ÜZENET', 'From: felado##kukac##nethelynel.hu')
Na most a problémám az, hogy amikor kiegészítem a kódot, hogy html email küldjön, akkor nem küldi el az emailt.
Mi lehet a hiba?

$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" ; 
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" ; 
mail('cimzett##kukac##cimzett.hu', 'TÁRGY', 'ÜZENET', 'From: felado##kukac##nethelynel.hu', $headers)
Amennyiben kiveszem a küldöt, csak az általam regisztrált email címre engedi elküldeni, de oda szépen el is küldi.

$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" ; 
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" ; 
// Email küldés
mail ( $Cimzett, $Targy, $Level, $headers); 
 

november 7

Ansible-t használt már valaki?

inf3rno · Nov. 7. (Cs), 17.12
Ha igen, konkrétan milyen projektre van értelme?
 

november 5

Pozicionálás probléma (Számított szélesség)

Corneleus · Nov. 5. (K), 15.12
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy egymás mellet van két div-em egy 100% széleségre állított divben, az egyik fix szelességű, a másik viszont dinamikusan kellene kitöltse a maradék helyet. Ehelyett, a második, vagy leugrik egy sorral (ha %-osan alítom), Vagy csak a szöveg széleségében tölti ki a fennmaradó helyet az alábbi kóddal:

<style>
#Box {border: 1px solid rgba(22,57,0,0.8);
widht: 100%;
height:52px;
}
.Elso {
position:relative;
top: 0px;
float: left;
width:50px;
height: 50px;
background-color:#CC0000;
}
.Masodik {
position:relative;
top: 0px;
float: left;
width: auto;
height: 50px;
background-color:#CCff00;
}
</style>

<div id="Box">
<div class="Elso">
ez
</div>
<div class="Masodik">
az
</div>
<div style="clear: both;">
</div>
 

október 30

div frissítés blokkolása ha a felhasználó görget

Magdianyus · Okt. 29. (K), 13.56
Sziasztok

Kicsit megakadtam (kicsit=nagyon).

Adott egy script, ami egy div-be bizonyos időközönként tartalmat hív be. A tartalom adatbázisból kér le adatokat, így oldal betöltés nélkül frissül az adat.
Ez a része működik is, viszont azt szeretném elérni, hogy ez a frissítés pihizzen amikor a felhasználó görget.
Számomra összetett a probléma mert, az nem jó megoldás ha görgetés közben áll a script, mert ha sokat akar görgetni a felhasználó de éppen megpihen, akkor újra frissít a script.
A lényeg az lenne, hogy amikor görgetésbe kezd akkor állítsa le a frissítést a script és egészen addig pihenjen amíg mondjuk a felhasználó vissza nem görget az oldal aljára.

A tanácsot, a segítséget, az építő jellegű negatív kritikát köszönöm és a helyes rávezetést 1 doboz sörrel vagy egy zacskó dunakaviccsal jutalmazom!!

Tehát a script:

<script   src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
    function refresh_div() {
        jQuery.ajax({
            url:'adat.php',
            type:'POST',
            success:function(results) {
                jQuery(".cel").html(results);
            }
        });
    }


    t = setInterval(refresh_div,500);
</script>
 

október 25

A folyamat nem történik meg

miklos111 · Okt. 25. (P), 18.59
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az alábbi kód valamiért nem működik és már vagy milliószor átnéztem. A cél az lenne hogy ha a az adott dolgok üresek akkor kiírja az okát, pl: Az email cím kitöltése kötelező.

A php kód:
<?php
if(isset($_POST["submit"]))
{
if(empty($_POST["email"]))

{
$hiba[] = " Email megadása kötelező ";
}

if(empty($_POST["username"])){
$hiba[] = "felhasználónév megadása kötelező";
}
if(empty($_POST["pass"])){
$hiba[] = "jelsó megadása kötelező";
}

if( !isset($hiba))
{
$email = $_POST["email"];
$username = $_POST["username"];
$pass = $_POST["pass"];
}

else
{
echo "hibák:<br>";
echo implode("<br>", $hiba);
}
}
?>
 

október 11

IF LEFT JOIN

simisoma · Okt. 11. (P), 13.49
Sziasztok,

todnátok segíteni ebben a kérdésben:

Ez persze nem jó :-( csak az elmélete:

select * from szamla_resz_fizetes 
if(szamla_resz_fizetes .azonosito like('%PU%')) 
left join bejovo_szamla on(bejovo_szamla_fejlec.azonosito = szamla_resz_fizetes.azonosito) 
ELSE 
left join szamla on (szamla.azonosito = szamla_resz_fizetes.azonosito) 
ENDIF where datum >= '2015-01-01' and datum <= '2016-01-01';
Azt szeretném elérni, ha az azonosítóban "szamla_resz_fizetes.azonosito" szerepel a PU akkor csatolja mögé (left join -al) a bejövő számla "bejovo_szamla" adatait, ha nem szerepel akkor pedig a számla "szamla" adatait.

Milyen megoldás létezik erre?

Köszi!