ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2014 - Fórum téma

december 31

Weboldalamra vélemény

Radon · 2014. Dec. 31. (Sze), 21.13
Sziasztok.
Alapszintű hobbiprogramozó vagyok, egy közösségi oldalt fejlesztek.
A htmlről nem szeretnék véleményt, azt tudom, hogy rettentő, a php-sqlről, és magáról a témáról szeretnék véleményt kérni.
A weboldalam egy élménybeszámolós, motiváló közösségi oldal lenne,
ami úgy működik, hogy ha egy túrán/vizsgán/sportteljesítményen/utazáson/stb. vagy túl, akkor abból létrehozol 1 feladatot. A feladathoz csatlakozol és leírod élményeidet.
Pl: Mászd meg a Mount Everest-et! Ennek teljesítése másokat motiválhat, és segítséget nyújthat.
Mindenki a saját feladatait feltölti, és csatlakozik ahhoz, amiket már teljesített, amit még nem, de szeretné, azt meg célnak jelöli, amolyan bakancslista szerűen.
Ezek alapján a rendszer hasonló érdeklődésű felhasználókat jelenít meg neked, hogy új barátokat találj, és a közös érdeklődésű emberekből közösséget formáljon.

Az oldal használatához regisztrálni kell, vagy facebokkal belépni.

A véleményen kívül azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell elindítani egy közösségi oldalt. Hogyan kell béta tesztelőket szerezni, hogy jut el az emberekhez stb.
(A html tudom h rossz, div-re majd át akarom írni.)

Itt a weboldal
 

december 24

minden jót

Pepita · 2014. Dec. 24. (Sze), 16.56
Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt!

Legyetek keveset gép előtt, minél többet családotokkal, barátokkal.
 

december 20

AJAX long-polling SQL UPDATE-re?

titanium · 2014. Dec. 20. (Szo), 19.52
Sziasztok!

Long polling live felületet eddig úgy oldottam meg sql insertre és delete-re, hogy a sorok számát vizsgáltam, ha változott, akkor frissítettem a div-et. Update esetén nem tudom, mi a teendő, mert ha a sorok számának vizsgálata helyett sor hozzáadásánál/törlésénél/frissítésénél megváltoztatnék egy update flaget 0-ról 1-re, és ezt vizsgálnám long pollingnál, majd a div frissítés után visszaállítanám a flaget 0-ra, akkor ha 1-nél több kliensen van nyitva a live felület, az egyik hamarabb visszaállítaná 0-ra a flaget, minthogy a másik lefrissítette volna a divet. Köszönettel várom az ötleteket.
 

december 17

Weblabor alternatíva

webproghu · 2014. Dec. 17. (Sze), 20.27
Sziasztok,

tud valaki jó Weblabor alternatívát?
A helyzet az, hogy nagyon jó kis oldal volt ez, de már teljesen halott, és úgy látszik semmilyen szándék nincs a felélesztésére.

Viszont igény úgy gondolom lenne rá.
 

december 16

JS - Float32Array probléma

elek9914 · 2014. Dec. 16. (K), 10.33
Üdv, Adott egy objektum:
var foo = new Float32Array();
ennek vannak elemei is : [ 0 ] = [ 1 ], [ 1 ] = [ 1 ] ...stb

A baj az, hogy valamiért nem törölhető egy elem sem.
typeof szerint objektumról van szó, tehát próba1:
delete foo[0];   // nem működik
delete foo[1];  // nem működik
foo.splice(0,1); // nem működik mert a foo.splice is not a function
foo.splice(1,1); // nem működik mert a foo.splice is not a function
Én rontok el valamit?

itt a tényleges kód
console.log("előtt:" + _webglObjects[ object.id ].buffer.__colorArray.length);  // mondjuk 1170
                    
delete _webglObjects[ object.id ].buffer.__colorArray[((geometry.chgdata*18)+ii)];  //jó az index tuti, mert megtudom változtatni az értékét
                    
console.log("után:" + _webglObjects[ object.id ].buffer.__colorArray.length);  // itt is annyi
köszi
 

december 15

wp honnan olvassa a honlap nevét és leírását?

shamanix · 2014. Dec. 15. (H), 11.16
Sziasztok
wp adminban nem tudom módosítani a beállításoknál a honlap nevét és a honlap egysoros leírását, hiába módosítom mentem, uaz a régi érték jelenik meg fronton és adminban is, mintha be lenne égetve.
Belépek a phpmyadminba, megtalálom az options táblában a rekordokat, átírom őket, de a frontenden és az adminban továbbra is a régi értékek jelennek meg, bár az adatbázisban az új érték van.
Viszont, ha adminban mentem az új értéket, akkor felülírja a options táblába manuálisan beírt új értéket a régire, honnan a pecsából veszi?
Honnan olvassa a wp motor ezen értékeket, mert ezek szerint nem adatbázisból az options táblából, bár mégis ment oda.
Köszi
 

december 14

kép megjelenítése phpbol

Radon · 2014. Dec. 14. (V), 18.00
A feltöltött képeket szeretném megvédeni úgy, hogy az eredeti helye ne látszódjon, és a picture.php töltse be a kép másolatát.
Itt a php:
$im = imagecreatefromjpeg('images/112.jpg');
$pic=imagejpeg($im);
imagedestroy($im);
Lehet rosszul kezdtem hozzá, ez sem működik.
 

december 13

IFrame magasság

titanium · 2014. Dec. 13. (Szo), 15.20
Sziasztok!

Egy bizonyos domainen lévő long-polling ajaxos oldalt (élő szöveges közvetítő rendszer) betettem egy másik domainre iframe forrásnak. Szeretném, ha az IFrame magassága az "include-olt" oldal magasságának megfelelően realtime változna. Nem tudom, megoldható-e a probléma, de ha igen, tudnátok vmi megoldást?
 

PHP fa-szerkezet

vtsoftware · 2014. Dec. 13. (Szo), 12.10
Üdv mindenkinek!

Adott a következő tömbszerkezet:
$prods = array("Főkategória"=>
  array(
    "url"=>"fokategoria",
    "sub"=>array(
      "Gyártó"=>array(
        "url"=>"gyarto",
        "sub"=>array(
          "Termékcsalád"=>array(
            "url"=>"termekcsalad"
          )
        )
      )
    )
  )
);
Ez alapján szeretnék valahogy egy mysql adatbázisba fa-szerkezetes formában egy menüt eltárolni ahol a következő a struktúra.
category_id | parent_id | title       | url
1           | 0         | Főkategória | fokategoria
2           | 1         | Gyártó      | gyarto
3           | 2         | Család      | csalad


Erre van számtalan példa a neten, de nem az Én problémámra adnak megoldást.
Vagy Ul-Li kódot hoz létre, vagy adatbázisba illeszt, Én viszont az elején akadok el, a tömbön való végigmászással, a parent_id meghatározásával.
Amit találtam eddig, ott mindegyikben meg volt adva a parent_id.
Nos, ez a problémám, a parent_id-t nem tudom, hogy számoljam ki a tömbön mászkálva.

A továbbiakkal nincs gond, kézzel létrehozott tömbön végigmegyek és táblába is szúrom, de ezen az alaptömbön végigmenni és a parent_id-t megadni, valahogy nem megy.

Ehhez kérnék segítséget...
Előre is köszönöm!
 

december 12

jspdf

Laci_67 · 2014. Dec. 12. (P), 12.24
Most ismerkedem a jspdf-el,sima szöveggel működik is a dolog,de teljes oldalra nem nagyon akar összejönni.Találtam egy útmutatót de van a kódnak egy kijelölő részlete ami nem tudom mire vonatkozik.
var pdf = new jsPDF('p','pt','a4');

pdf.addHTML(document.body,function() {
	var string = pdf.output('datauristring');
	$('.preview-pane').attr('src', string);
});

Az $('.preview-pane') kijelölés a body ban lévő div vagy valami osztálya amit a jspdf átalakít,vagy ebben az elemben jeleníti meg az eredményt?

De ha valaki használta már teljes oldalra a jspdf et és tud egy működő megoldást annak az útmutatását megköszönném.