ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2010 - Fórum téma

december 29

Javascript értékátadás

blal · 2010. Dec. 29. (Sze), 20.05
Kissé fura lehet a problémám, és kapásból nehéz is jó leírást adjak róla, ezért előre is sry.

Egy ideje már foglalkozok ajax-os oldalakkal, és valahogy mindíg megkerültem a dolgot, de most úgy döntöttem szembenézek vele, írok már magamnak végre egy ajax metódust (meg hát igazából osztályt), amit bármikor használhatok. Szép és jó minden, csak mikor megérkezik a szerverről a válasz, akkor nem tudom kiizzadtatni vele ugyanis egy ilyen:

ajax.state.finish.ok = function(){
	alert(ajax.resp_text);
}
felüldefiniálással értelemszerűen nem jelenít meg semmit az alert. Ide viszont később komolyabb eljárások kerülnének, szóval ezt a módot szeretném használni.

így néz ki az osztály:
[colorer=javascript]
var ajax = {
req_mode : "post",
resp_text : "",
br_supp : function(){ alert("Ez a böngésző nem támogatja az ajaxot."); },
wr_path : function(){ alert("Szerver oldali alkalmazás nem elérhető. Vegye fel a kapcsolatot az adminisztrátorral."); },
state : {
finish : {
ok : function(){ alert("Az adatokat sikeresen feldolgoztuk!"); },
notok : function(){ alert("Hiba a feldolgozás során!"); }
}
},

request : function(url, params){
var xmlHttp;
try{
// Firefox, Opera 8.0+, Safari
xmlHttp=new XMLHttpRequest();
}catch (e){
// Internet Explorer
try{
xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
}catch (e){
try{
xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}catch (e){
this.br_supp();
return false;
}
}
}
xmlHttp.onreadystatechange=function(){
if(xmlHttp.readyState==4){
this.resp_text = xmlHttp.responseText;
alert(this.resp_text);
ajax.state.finish.ok();// TODO ?? this.

DIV-ben kép szöveg egymás mellett

vtsoftware · 2010. Dec. 29. (Sze), 19.12
Üdv mindenkinek.

Előre is elnézést kérek, mivel majdnem biztos volt már ilyen téma, de fogalmam sincs hogy keressem...

A gondom a következő.
Adott egy div, benne egy 16x16-os ikon, mellette pedig egy szöveg:

<div class="box">
  <IMG src="images/icon.gif"> BOXCÍM
</div>
(CSS-ben csak a .box-hoz nyúlok, keretet adok neki.)

... a kép viszont 3px-el magasabban van mint a szöveg.
Ha a képnek ...
margin-top: 3px;
...-et mondok, akkor a szöveg is lejjebb csúszik 3px-el.

Tehát ez lesz az előzőből:

<div class="box">
  <IMG src="images/icon.gif"><div style="display: inline;margin-bottom: 3px;>BOXCÍM</div>
</div>
Így pedig minden marad a helyén.

Valakinek lenne ötlete hogy lehetne a képet és a szöveget "egy síkba hozni"?
Tehát a kép és a szöveg "teteje" egy szintbe essen.

Előre is köszönöm
 

Slimob és imageScroll probléma

BoA · 2010. Dec. 29. (Sze), 19.05
Szisztok!

Csináltam egy honlapot, ahol egy div-ben úsztatok képeket jQuery ImageScrollerel.
Amikor a képre kattintok a Slimboxnak ki kellene nagyítania, sajnos azonban van amikor nagyítás helyett szimplán megjeleníti a képet (és csak azt).
Az oldal jelenlegi változata itt található meg: http://www.bodorka.hu/Gz_oo/

Ha tudtok kérlek segítsetek, hogy mi lehet a baj, mert nagyon nem értem!

Üdv.: Ádám
 

MySQL - Oracle APEX

krisy · 2010. Dec. 29. (Sze), 09.35
Sziasztok!

Oracle-höz használtam anno APEX-et, de most MySQL fölé szeretnék húzni valami hasonlót.
Ti mit használtok, amikor adatbázis-centrikus webes alkalmazást kell (gyorsan) készíteni, viszonylag egyszerű (CRUD) műveletekkel?

(pár oldalon írták, hogy ha van fent Oracle és MySQL is, akkor lehet Oracle-ből adatbázis linket csinálni, és ezen keresztül elérni - akár APEX-en keresztül - a MySQL adatbázist, de azért ezt szeretném elkerülni :-) )
 

december 28

Image-re rajzolás

ripetti · 2010. Dec. 28. (K), 19.46
Sziasztok,

Egy olyan képeditort kell összebarkácsolnom, amibe több képet is betölthet és azokat toligálhatja, nagyíthatja, forgathatja a user. Mondjuk montázst akar csinálni.
Na most az a problémám, hogy valahogy jelölni kell, hogy éppen melyik kép van kijelölve. Valami kerettel, vagy más módon. De ha rárajzolok direktben az mx.controls.Image -re egy keretet, akkor az ott is marad mindörökre. De nekem az kéne, hogy ha rákattint, akkor kijelölje, ha meg másikra kattint, akkor meg azt jelölje ki, emezt pedig ne.
Hogy szokták ezt Flex(4)-ben csinálni?

Kösz előre is.
 

december 27

Function php hiba Segíts.

benoke · 2010. Dec. 27. (H), 19.26
[b]Hiba: Warning: ssh2_connect() [function.ssh2-connect]: Error starting up SSH connection(-3): Error sending banner to remote host in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 133

Warning: ssh2_connect() [function.ssh2-connect]: Unable to connect to 95.140.32.34 in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 133

Warning: ssh2_auth_password() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 134

Warning: ssh2_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 138

Warning: stream_set_blocking(): supplied argument is not a valid stream resource in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 139

Warning: stream_get_contents() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 141



Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 153

Warning: ssh2_connect() [function.ssh2-connect]: Error starting up SSH connection(-3): Error sending banner to remote host in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 133

Warning: ssh2_connect() [function.ssh2-connect]: Unable to connect to 95.140.32.34 in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 133

Warning: ssh2_auth_password() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 134

Warning: ssh2_exec() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 138

Warning: stream_set_blocking(): supplied argument is not a valid stream resource in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 139

Warning: stream_get_contents() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.php on line 141



Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /var/www/webadmin/adatbazis/funkciok.ph

TinyMCE karakter

pinguka · 2010. Dec. 27. (H), 17.03
Haló!

Nekem olyan problémám van, hogy a TinyMCE-vel írt bejegyzések karakteri
így jelennek meg a forráskódban:

" telefon&amp;aacute;l&amp;aacute;s alkalm&amp;aacute;val "

Az oldalon már jól jelenik meg!

Tudna valaki segíteni egy kicsit ebben?

Előre is köszönöm!
 

(egy újabb) URL Rewrite

whiskey · 2010. Dec. 27. (H), 07.31
Sziasztok!

URL rewrite problémával fordulok hozzátok, látom van egy rakással fórumon is, de valahogy mégsem találok megoldást a saját problémámra benne.
Olvasgattam jó pár oldalt, meg apache dokumentációt (átugorva néhány részt, DNS-sel stb.-vel kapcsolatosan), de sehol sincs hasonló.

december 26

Tinymce - Ajaxfilemanager PATH error

axelpunk · 2010. Dec. 26. (V), 16.02
Ez inkább üzemeltetési probléma(?), de nem jöttem rá miért nem működik jól az tinymce egy adott tárhelyen a következő beállítások mellett:

EZEN NEM MEGY

[url=http://makultur.hu/php_masodik.txt]EZEN VISZONT JÓL

[url=http://forum.phpletter.com/viewtopic.php?f=2&t=242]Ezt a topicot próbáltam használni, de mindhiába, nincs safe módban a tárhely


esetleg valakinek hasonló problémája volt már, hogy oldotta meg?

köszi!

boldog karácsonyt!
 

december 24

Wamp szerver documentroot hiba

X-8100 · 2010. Dec. 24. (P), 08.53
Sziasztok!
Telepítettem a gépemen a wampszervert. Így most van mysql, php, apache. A baj az hogy alapbeállítás szerint a "wampserver\wamp\www"-ből olvassa ki az index.php-t. Ha ezt megváltoztatom akkor ezt írja ki: Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

Megnéztem, jó az elérési út. De bárhova akarom tenni mindig ezt írja ki, csak a www mappában engedi. Azért akarom az E meghajtóra tenni, mert ha esetleg újra kéne installálni a gépet, akkor a C meghajtót fogom, és akkor csak a wampszervert kell újratelepíteni.

Előre is köszönöm a segítséget, hogy mit(ket) kell átállítanom az apache-ben hogy a megfelelő index.php nyissa meg localhost esetén.