Archívum - Nov 2010 - Fórum téma
november 30
FRAMESET, IFRAME, ?
Tisztelt Válaszadók!
Én alap html és css imeretekkel rendelkezem. (Ezt fontosnak érzem már az elején leszögeznem.)
Ezzel a "tudással" szeretnék egy olyan weblapot elkészíteni, amiben az oldalam egyes elemei(/részei) állandók maradnak és az ezeken található hivatkozások segítségével változna egy másik részen a tartalom.
FRAMESET-tel próbálkoztam, de nem jött be. Nem tetszik, hogy a böngészőablakot osztja fel kisebb ablakokra. (Hagyományos (fejléc-tartalom-lábléc) elrendezés esetén nem tudom megvalósítani, hogy a header az oldalam alján legyen, ne pedig a böngészőén.)
Másodszor IFRAME-mel próbálkoztam, ami már közelített, ahhoz amit szeretnék, de ennek méretezése túlságosan kötött számomra. - Magyarul sehogy sem tudtam a tartalomhoz igazodóvá tenni. Próbálkoztam javascript kódokkal, de így is csak egy-két böngészővel működött normálisan.
Egyszerűbb lenne az életem ha div-ekre meg lehetne adni, hogy itt nyissa meg xy hivatkozást, hisz azokat tudom tartalomhoz igazodóvá tenni..... Úgy sejtem, nem erre lettek kitalálva. :-)
Ha valaki tud egy olyan megoldást, amit egy ilyen csekély ismeretekkel rendelkező is meg tud érteni/csinálni, szívesen fogadom.
Köszönet!
■ Én alap html és css imeretekkel rendelkezem. (Ezt fontosnak érzem már az elején leszögeznem.)
Ezzel a "tudással" szeretnék egy olyan weblapot elkészíteni, amiben az oldalam egyes elemei(/részei) állandók maradnak és az ezeken található hivatkozások segítségével változna egy másik részen a tartalom.
FRAMESET-tel próbálkoztam, de nem jött be. Nem tetszik, hogy a böngészőablakot osztja fel kisebb ablakokra. (Hagyományos (fejléc-tartalom-lábléc) elrendezés esetén nem tudom megvalósítani, hogy a header az oldalam alján legyen, ne pedig a böngészőén.)
Másodszor IFRAME-mel próbálkoztam, ami már közelített, ahhoz amit szeretnék, de ennek méretezése túlságosan kötött számomra. - Magyarul sehogy sem tudtam a tartalomhoz igazodóvá tenni. Próbálkoztam javascript kódokkal, de így is csak egy-két böngészővel működött normálisan.
Egyszerűbb lenne az életem ha div-ekre meg lehetne adni, hogy itt nyissa meg xy hivatkozást, hisz azokat tudom tartalomhoz igazodóvá tenni..... Úgy sejtem, nem erre lettek kitalálva. :-)
Ha valaki tud egy olyan megoldást, amit egy ilyen csekély ismeretekkel rendelkező is meg tud érteni/csinálni, szívesen fogadom.
Köszönet!
november 29
codeigniter és doctrine integrálás
Üdv!
Barátommal akarunk codeigniter-ben dolgozni doctrine orm-el egy projecten. Eddig még nem használtunk semmilyen frameworkot sem és orm-et sem. Azt szeretném megérdeklődni, hogy tudna-e segíteni valaki a codeigniter és a doctrine integrálásában úgy, hogy a doctrine CLI is működjön. Láttam olyan leírást amely mint plugint illeszti de nem működik belőle a CLI. Ha valaki tud segíteni azért hálás lennék.
UT.: láttam már angol nyelvő leírást erről de nem sikerült megcsinálni csak a plugin ként való hozzáadást.
■ Barátommal akarunk codeigniter-ben dolgozni doctrine orm-el egy projecten. Eddig még nem használtunk semmilyen frameworkot sem és orm-et sem. Azt szeretném megérdeklődni, hogy tudna-e segíteni valaki a codeigniter és a doctrine integrálásában úgy, hogy a doctrine CLI is működjön. Láttam olyan leírást amely mint plugint illeszti de nem működik belőle a CLI. Ha valaki tud segíteni azért hálás lennék.
UT.: láttam már angol nyelvő leírást erről de nem sikerült megcsinálni csak a plugin ként való hozzáadást.
Css Firefox-ban
Üdv.
Nemrégen kezdtem foglalkozni css-el, és egy kis problémába ütköztem.ez van megadva tr class-nak egy táblában. IE, Chrome, Opera alatt jó, de Firefox alatt az oldal háttérszinével megyező a tr háttérszine. Megnéztem egy csomó oldalt, de azok szerint jó a css kód. Mi lehet a gond?!
■ Nemrégen kezdtem foglalkozni css-el, és egy kis problémába ütköztem.
.mezo{ background-color: a0bee1; border-color:#FFFFFF; }
Ékezetes hivatkozás
Minden út Rómába vezet - már megint a jó öreg weblabornál kötöttem ki :)
Egyszerre akadt két teendőm is: valami rendet tenni kezelhetetlen nagyságúra duzzadt villamos könyveim közt, meg a gyerekeimnek hozzáférést adni.
Bebolyongtam az egész hálót, de nem találtam ép elmével megírt villamos- [e-book] és nyomtatott könyveket kezelő alkalmazást, könyvtárost. Végül megérett a gondolat: ha azt akarod, hogy valami jól meg legyen csinálva, csináld meg magad. :) Amihez úgy-ahogy értek, az csak a PHP+MySQL.
A fiam pedig ősztől már külföldön tanul, s jövő ősztől a lányom is. Eddig jól elvoltunk a családi hálóval, természetesen teljes körű hozzáférésük volt a könyveimhez, zenéimhez, fényképeimhez, mozijaimhoz. Most az is kiderült, hogy távolra is biztosítani ugyanezt szintén igényel némi fejtörést.
Végül is feltaláltam a spanyolviaszt: ha már egyszer WinXP Pro, hát visszakapcsolom az IIS-t, felteszem az Apache-ot és a MySQL-t, s összedobok egy szájam íze szerint működő honlapot. Ha meg valaki jelszófeltörő az alsógatyás fényképemre pályázik, hát legyen vele boldog. (Ha nő, akár ki is nyomtatom neki. :) )
Amin megakadtam: az anyagok a gépemen vannak, természetesen ékezetes betűs állománynevekkel. Szép anyanyelvem betűinek felét nem dobom ki senki atyaúristen, még bill gates kedvéért sem.
Egyszerre akadt két teendőm is: valami rendet tenni kezelhetetlen nagyságúra duzzadt villamos könyveim közt, meg a gyerekeimnek hozzáférést adni.
Bebolyongtam az egész hálót, de nem találtam ép elmével megírt villamos- [e-book] és nyomtatott könyveket kezelő alkalmazást, könyvtárost. Végül megérett a gondolat: ha azt akarod, hogy valami jól meg legyen csinálva, csináld meg magad. :) Amihez úgy-ahogy értek, az csak a PHP+MySQL.
A fiam pedig ősztől már külföldön tanul, s jövő ősztől a lányom is. Eddig jól elvoltunk a családi hálóval, természetesen teljes körű hozzáférésük volt a könyveimhez, zenéimhez, fényképeimhez, mozijaimhoz. Most az is kiderült, hogy távolra is biztosítani ugyanezt szintén igényel némi fejtörést.
Végül is feltaláltam a spanyolviaszt: ha már egyszer WinXP Pro, hát visszakapcsolom az IIS-t, felteszem az Apache-ot és a MySQL-t, s összedobok egy szájam íze szerint működő honlapot. Ha meg valaki jelszófeltörő az alsógatyás fényképemre pályázik, hát legyen vele boldog. (Ha nő, akár ki is nyomtatom neki. :) )
Amin megakadtam: az anyagok a gépemen vannak, természetesen ékezetes betűs állománynevekkel. Szép anyanyelvem betűinek felét nem dobom ki senki atyaúristen, még bill gates kedvéért sem.
november 28
Facebook "Tetszik" gomb
Van egy oldalam ahol recepteket gyűjtök. Amikor rákatt egy receptre, akkor kiírja a recept adatait. Na most ide raktam egy facebookos "Tetszik" gombot és szuperül működik, és kirakja a hírfalamra is, hogy lájkoltam valamelyik receptet. Szeretném megoldani, hogy amikor kilistázza az oldal a recepteket, mondjuk keresésnél, akkor minden egyes recept mellett legyen egy "Tetszik" gomb és lehessen lájkoli úgy, hogy kirakja ugyan úgy a facebook hírfalamra, a recept nevével az oldalt. Pár napja próbálok ennek a dolognak utánanézni neten, de nem vagyok előrébb sajnos :(.
Írják, hogy van valami amit valahonnan le is lehet tölteni, de semmi. Igazából azt sem értem, hogy mi alapján azonosítja az adott "Tetszik" gomb az adott receptet, mivel a receptek saját lapján lévő meta tegekben van mindig, hogy mit írjon ki a hírfalra. Mivel itt több ID szám van ugye, így nem értem, hogy hogyan értelemezi.
Kérem aki tud segítsen.
Köszönöm!
■ Írják, hogy van valami amit valahonnan le is lehet tölteni, de semmi. Igazából azt sem értem, hogy mi alapján azonosítja az adott "Tetszik" gomb az adott receptet, mivel a receptek saját lapján lévő meta tegekben van mindig, hogy mit írjon ki a hírfalra. Mivel itt több ID szám van ugye, így nem értem, hogy hogyan értelemezi.
Kérem aki tud segítsen.
Köszönöm!
php-html form hiba
Hali!
Akadt egy kis problémám, nem látom hol a hiba, pls segítsetek.
Annyi a gond hogy van egy formom amiben egy file feltöltés, de a $_FILE[] üres.
<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']); ?>">
<tr><td>Termék képe:</td><td><input type="file" name="kep" /></td></tr>
<?php
if (isset($_POST[submit])){
$cim=$_POST[cim];
$leiras=$_POST[leiras];
$kategoria=$_POST[kategoria];
$file=$_FILES['kep']['name'];
print("kép:".$file);
}
?>
a gond az, hogy a $_FILE[]-n kívül, minden megkapja az értékét.
ha van valami 5let pls írjátok meg.
a táblázat minden sorát nem raktam be, formaság, csak azt ami érintett lehet a dologban.
A form
"http://localhost/oazis/admin_panel/index.php?page=felvitel"
ezen a linken kerül includolásra egy dobozban.
így nem megy, de ha a file elérési útját írom, teát nem includeal, hanem "http://localhost/oazis/admin_panel/felvitel.php" kerül meghívásra, akkor működik.
Előre is köszönöm a segítséget.
■ Akadt egy kis problémám, nem látom hol a hiba, pls segítsetek.
Annyi a gond hogy van egy formom amiben egy file feltöltés, de a $_FILE[] üres.
<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']); ?>">
<tr><td>Termék képe:</td><td><input type="file" name="kep" /></td></tr>
<?php
if (isset($_POST[submit])){
$cim=$_POST[cim];
$leiras=$_POST[leiras];
$kategoria=$_POST[kategoria];
$file=$_FILES['kep']['name'];
print("kép:".$file);
}
?>
a gond az, hogy a $_FILE[]-n kívül, minden megkapja az értékét.
ha van valami 5let pls írjátok meg.
a táblázat minden sorát nem raktam be, formaság, csak azt ami érintett lehet a dologban.
A form
"http://localhost/oazis/admin_panel/index.php?page=felvitel"
ezen a linken kerül includolásra egy dobozban.
így nem megy, de ha a file elérési útját írom, teát nem includeal, hanem "http://localhost/oazis/admin_panel/felvitel.php" kerül meghívásra, akkor működik.
Előre is köszönöm a segítséget.
Fix dátum módosítása
Sziasztok!
A problémám az, hogy adatbázisban elmentve vannak fix dátumok.
Például: 2010-10-11 14:10:10
Ezt a PHP-ben hogyan tudom módosítani úgy, hogy hozzáadhassak vagy kivonhassak belőle x időt.
Ezt a módszert próbáltam, hogy behelyettesítettem a dátumot a "Y-m-d H:i:s" helyére, de nem lett jó.
date("Y-m-d H:i:s",time()+7776000);
Mi lenne a jó megoldás?
■ A problémám az, hogy adatbázisban elmentve vannak fix dátumok.
Például: 2010-10-11 14:10:10
Ezt a PHP-ben hogyan tudom módosítani úgy, hogy hozzáadhassak vagy kivonhassak belőle x időt.
Ezt a módszert próbáltam, hogy behelyettesítettem a dátumot a "Y-m-d H:i:s" helyére, de nem lett jó.
date("Y-m-d H:i:s",time()+7776000);
Mi lenne a jó megoldás?
InnoDB idegen kulcs + ondelete trigger MyISAM táblával
Sziasztok!
A problémám a következő:
Táblák:
news Innodb - PK = news_id
news_comment Innodb - PK = comment_id; FK=news.news_id
news_comment_content MyISAM - K=comment_id , FT=comment_text
Van egy táblám (news), aminek van egy child táblája (news_comment).
Az első tábla híreket, a második a hírekhez kapcsolódó hozzászólásokat tárolja.
Mivel InnoDB-ben nincs fulltext index, ezért a hozzászólások szövegét külön
MyISAM táblában (news_comment_content) tárolom.
A news_comment tábla az alábbi kikötést tartalmazza:A kikötés értelmében, ha törlök egy hírt (news), akkor törli a hozzátartozó hozzászólásokat (news_comment).
Mivel az InnoDB engine nem enged fulltext indexet használni a hozzászólások szövegét egy külön (MyISAM) táblában (news_comment_content) tárolom. A tényleges szövegeket meg akarom jelölni, ha a hozzászólást törölték így az alábbi triggert hoztam létre a news_comment táblán:Ez tökéletesen működik, ha törlök egy rekordot a news_comment táblából, de nem működik, ha a hírt törlöm (news) és életbe lép a fent említett kikötés.
Gondolom a probléma ott van, hogy a trigger eseménye nem következik be.
Azt is gondolom, hogy erre van magyarázat...
Kérek segítséget,
Előre is köszönöm!
■ A problémám a következő:
Táblák:
news Innodb - PK = news_id
news_comment Innodb - PK = comment_id; FK=news.news_id
news_comment_content MyISAM - K=comment_id , FT=comment_text
Van egy táblám (news), aminek van egy child táblája (news_comment).
Az első tábla híreket, a második a hírekhez kapcsolódó hozzászólásokat tárolja.
Mivel InnoDB-ben nincs fulltext index, ezért a hozzászólások szövegét külön
MyISAM táblában (news_comment_content) tárolom.
A news_comment tábla az alábbi kikötést tartalmazza:
ADD CONSTRAINT `news_comment_ibfk_1` FOREIGN KEY (`news_id`) REFERENCES `news` (`news_id`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE
Mivel az InnoDB engine nem enged fulltext indexet használni a hozzászólások szövegét egy külön (MyISAM) táblában (news_comment_content) tárolom. A tényleges szövegeket meg akarom jelölni, ha a hozzászólást törölték így az alábbi triggert hoztam létre a news_comment táblán:
CREATE TRIGGER `delete_comment` BEFORE DELETE ON `news_comment` FOR EACH ROW update news_comment_content set flag=10 where news_comment_content.comment_id=OLD.comment_id
Gondolom a probléma ott van, hogy a trigger eseménye nem következik be.
Azt is gondolom, hogy erre van magyarázat...
Kérek segítséget,
Előre is köszönöm!
Hiba üzenet.HELP
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_3a497e0b5c60f75652ca5e8b97ef34f6, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 2
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /index.php:2) in /index.php on line 2
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:2) in /index.php on line 2
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:2) in /index.php on line 6
Ezt a hiba üzenetet kaptam a weboldalamon és nem tudok sehogy kijavítani segítsetek léci. Köszi előre.
■ Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /index.php:2) in /index.php on line 2
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:2) in /index.php on line 2
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:2) in /index.php on line 6
Ezt a hiba üzenetet kaptam a weboldalamon és nem tudok sehogy kijavítani segítsetek léci. Köszi előre.
november 27
JavaScript - egyszerű keresés
Sziasztok!
A következő kódot írtam meg, de nem akar működni. Mi lehet vele a gond?
Előre is köszi a segítséget!és a hozzá tartozó html rész (felül persze be lett importálva):A fenti JS kód elvileg a gomb lenyomására elindítja a display() függvényt, majd kiolvassa a szövegmező tartalmát. Ha a szövegmező tartalma 'teszt', akkor kiírja, hogy sikeres a keresés, ha nem, akkor pedig azt írja ki, hogy a keresés sikertelen.
■ A következő kódot írtam meg, de nem akar működni. Mi lehet vele a gond?
Előre is köszi a segítséget!
kereses = new Array();
function display() {
kereses=document.searchform.searchfield.value;
if (kereses == teszt) {
window.alert("Sikeres keresés!");
kereses = 0;
}
else {
window.alert("Hiba a keresésben!");
}
}
<div id="kozep">
<div id="such_form" align="center">
<form class="searchform" name="searchform">
<input class="searchfield" name="searchfield" type="text" />
<input class="searchbutton" type="submit" value="Keresés" onclick="display();" name="searchbutton" />
</form>
</div>
</div>