ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 30, 2010 - Fórum téma

FRAMESET, IFRAME, ?

gell8 · 2010. Nov. 30. (K), 16.48
Tisztelt Válaszadók!

Én alap html és css imeretekkel rendelkezem. (Ezt fontosnak érzem már az elején leszögeznem.)
Ezzel a "tudással" szeretnék egy olyan weblapot elkészíteni, amiben az oldalam egyes elemei(/részei) állandók maradnak és az ezeken található hivatkozások segítségével változna egy másik részen a tartalom.
FRAMESET-tel próbálkoztam, de nem jött be. Nem tetszik, hogy a böngészőablakot osztja fel kisebb ablakokra. (Hagyományos (fejléc-tartalom-lábléc) elrendezés esetén nem tudom megvalósítani, hogy a header az oldalam alján legyen, ne pedig a böngészőén.)
Másodszor IFRAME-mel próbálkoztam, ami már közelített, ahhoz amit szeretnék, de ennek méretezése túlságosan kötött számomra. - Magyarul sehogy sem tudtam a tartalomhoz igazodóvá tenni. Próbálkoztam javascript kódokkal, de így is csak egy-két böngészővel működött normálisan.
Egyszerűbb lenne az életem ha div-ekre meg lehetne adni, hogy itt nyissa meg xy hivatkozást, hisz azokat tudom tartalomhoz igazodóvá tenni..... Úgy sejtem, nem erre lettek kitalálva. :-)
Ha valaki tud egy olyan megoldást, amit egy ilyen csekély ismeretekkel rendelkező is meg tud érteni/csinálni, szívesen fogadom.
Köszönet!