ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2010 - Fórum téma

szeptember 1

Állandó alsó görgetősáv Internet Explorerben

haho · 2010. Aug. 31. (K), 22.38
Sziasztok!
A body elemre be van állítva, hogy ne legyen semelyik oldalon margója, kerete, semmije. Ennek ellenére ha egy div-et 100% width-ra állítok, aminek szintén semmilyen margója akkor az Internet Explorer alsó görgetősávot jelenít meg. A Firefox nem. Ebben a legviccesebb, hogy az Explorerben megjelenő alsó görgetősávot egyetlen pixellel sem lehet elmozdítani balra vagy jobbra, tehát ez is bizonyítja, hogy nincs is értelme, hogy megjelenik. Miért csinálhatja ezt?

Emiatt 99%-os width-ot állítottam be, viszont így nincs tökéletesen középen a weboldal.

Melyik editor/filemanager-t?

speeedfire · 2010. Aug. 31. (K), 21.25
Üdv!

Weblaphoz kellene valami tinymce vagy ckeditor-hoz vagy más egyéb ilyen szövegszerkeszőhöz, fájlmenedzser.
Már nézegettem őket, de nem találok megfelelőt. A tinymce hivatalos pluginje fizetős, a ckeditor hivatalos pluginje meg nem működik megfelelően, hiába állítom be, hogy lehessen feltölteni/tallózni stb azt írja ki, hogy nincs engedélyezve.
Valaki ismer ezekhez plugint? Vagy esetleg hasonló szövegszerkesztőt amihez van megfelelő képkezelő?
Lehetőség szerint lehessen feltölteni kis képet is, illetve ha lehet törölni is az sem hátrány.

OOP-PHP tanfolyamot keresek.

Balázs András · 2010. Aug. 31. (K), 17.01
Sziasztok! OOP-PHP tanfolyamo(ka)t keresek, olyat ahol nem csak megemlítik az oop-t, hanem arra épül az egész tananyag. Olyat ahol meg lehet tanulni az MVC-t, azt, hogy hogyan működik egy portál, hogyan kell megtervezni azt, esetleg valamilyen keretrendszer (zend, kohana, yii) használatát.

Köszönöm.

augusztus 30

Adat duplikáció elkerülése mysql feltöltéskor

speeedfire · 2010. Aug. 30. (H), 17.12
Üdv!

Fel szeretnék tölteni egy adatot az adatbázisba, viszont ha már szerepel akkor nevezze el másik néven és azt is ellenőrízze le egészen addig amíg olyan adatot nem töltök fel ami nincs a táblában.

pl:
fel akarom tölteni, hogy egy, ami már fent van az adatbázisban, ekkor változtassa meg egy-0-ra és ha nincs fent akkor töltse fel, ha van egy-0 akkor egy-1 stb

Egy ilyet szenvedtem össze de nem sikerült normálisra megoldani.

$id =  mysql_insert_id() ;

if ( isset($_POST['alias']) and !empty($_POST['alias'])) {
$alias = angol($_POST['alias']);
}
else {
$alias = angol($_POST['cim']);
}

$keres = mysql_query("select * from alias where eng = '".$alias."' ");

if (!$keres) {
 die('Hiba: ' . mysql_error());
}

$i=0;
//echo $alias;

$kereses = 0;

while ( $kereses == 0 ) {

$alias .= '-'.$i;
$i++;
$kereses = mysql_num_rows($keres);

}

//echo $alias;

$url = 'tartalom.php&tipus='.$tipus.'&id='.$id.'';
$sql2 = mysql_query("insert into alias (url,eng,tid)
values (
'".mysql_real_escape_string($url)."',
'".mysql_real_escape_string($alias)."',
'".mysql_real_escape_string($id)."' ) ");

if (!$sql2) {
 die('Hiba: ' . mysql_error());
}

augusztus 29

Egy szó keresése egy javascript tömb elemeiben

haho · 2010. Aug. 29. (V), 01.52
Sziasztok!
Egy hosszabb szöveget feldarabolok a javascript split metódusának segítségével szavakra úgy, hogy minden szóköz karakter utáni rész jelentsen egy-egy újabb szót.

Az így kapott szavakat beleteszem pl. a "reszek" nevezetű tömbbe.

A kérdésem az lenne, hogy hogyan kérdezhetem le ezek után azt, hogy egy konkrét szó, például a "close" szó a "reszek" tömb hányadik eleme lett?

Előre is köszönöm!

augusztus 28

(html) Legördülő lista automatikus kiválasztása

SargaRigo · 2010. Aug. 28. (Szo), 13.16
Sziasztok!

Az alábbiakban kérném segítségeteket!
Arról van szó, hogy van egy form-om, amiben egymás alatt van több legördülő lista.

<tr><td><select id='alkatreszek' name='alkatreszek1'>
<option value='0'>__Semmi__ []</option>
<option value='27'>Alma [dkg]</option>
<option selected='selected' value='49'>Sertéshús (comb *) [dkg]</option>
</select>
<input type='hidden' name='old1' value='49'>
</td>
<td align='right'><input type='text' name='mennyiseg1' value='4'></td>
</tr>
<tr>
<tr><td><select id='alkatreszek' name='alkatreszek2'>
...
...
</select>

Namost ebből van jó sok, szépen egymás alatt. Hogyan tudom megoldani azt, hogy a kiválasztás az oldal betöltődése után azonnal az első elemre essen? Tehát ha megnyomom az 'a' betűt, akkor az első lista kiválassza az 'Alma' tételt, ne kelljen előbb tabulátorral ráugrálni a listára (egér nélkül sokszor gyorsabb az élet).

Üdv és köszönet
Krisz

augusztus 27

Symfony - Form Validators

whiteman0524 · 2010. Aug. 27. (P), 18.17
Sziasztok !

Symfony 1.4.x-et használok jelenleg, és ki szerettem volna próbálni a .yml fájlokon alapuló ellenőrzéseket. Sajnos a tutorial amit én olvastam az elég régi :

file:///C:/Users/WHITEMAN/Desktop/Downloads/symfony_doc_0.6.3/SYMFONY_0.6.3/validate_form.html

..és gyanítom hogy azóta szinte mindent megváltoztattak amit csak lehetett, ezért természetesen nem is működnek a példák amik itt vannak. Ehhez hasonló leírást az 1.4-es verzióról csak itt találtam :

http://www.symfony-project.org/forms/1_4/en/B-Validators

..de itt egy mukk se esik a .yml fájlokról. Szóval az lenne a kérdésem hol találhatok az első linkhez hasonló leírást az 1.4-es symfony-hoz ?

Remélem nem vették ki a rendszerből ezt a fícsört, mert eldobom az agyamat. Én nekem pont ez a .yml fájlos validáció tetszett meg.

Szövegfelhő (szó-gyakoriság) lekérdezése

krisy · 2010. Aug. 27. (P), 10.11
Sziasztok!

Adott néhány százezer dokumentum, melyekben a felhasználó kereshet szavakra, így kap egy találat-halmazt.
Ebből a találat halmazból szeretném lekérdezni a leggyakrabban előforduló szavakat, relatív gyorsan (összemérhetően egy web oldal betöltésével, tehát mondjuk 10-20mp maximum).

A kérdésem az lenne, hogy Ti találkoztatok már ezzel a problémával, van ennek valamit out-of-the-box megoldása? :-) Vagy tudtok valami jó adatszerkezetet ajánlani a tároláshoz?

Egyelőre a dokumentumok tárolását MySQL-lel, vagy Lucene-nel gondoltam megcsinálni (a gyors kereshetőség miatt).

Köszi!

Az Origo keresője nem találja az oldalamat, de Google igen...

kranyo · 2010. Aug. 27. (P), 09.23
Sziasztok!

Azzal kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mi lehet az oka annak
hogy az oldalunkat ( www.javor-com.hu ) nem találja meg az origo.hu keresője ( ok.hu ), még akkor sem ha az URL-t írjuk be a keresőbe ( a Google adott kulcsszavakra az első oldalon hozza... ).
Az oldal már több hónapja fenn van de semmi...
A főnőköm meg ugye az origot használja keresőnek.... :(

Köszönöm!

jQuery fade in fade out div background-image

Matyas87 · 2010. Aug. 27. (P), 00.17
Sziasztok! A dolog úgy néz ki, hogy van 4 div:
<div id=container>
<div id=header>
<div id=logo></div>
<div id=menu></div>
</div>
</div>
ez a felépités, és a containernek van 1 bg image, na most a megrendelő azt szeretné hogy a bg imagek változzanak időközönként + fade in fade out. A logo meg a menü a kép előtt van ugye, "belóg".A problémám az h a fadeIn fadeOut az az egész container divet fadeli,és mivel a logo meg a menu is abba van ezért azokat is fadeli magával.a kérdésem az h meg lehet-e oldani valahogy h a menu meg a logo maradjon, csak a háttérkép fadeljen? köszi előre is