ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2007 - Fórum téma

december 31

Rövid webcímek - változók kezelése

Castor87 · 2007. Dec. 31. (H), 13.39
Üdv!

Én a 4. verziót választottam (4: URL Rewrite) a WL cikkben található megoldások közül. A példa alapján addig el is jutottam, hogy a
valami.hu/hirek címre egy case segítségével kiírja a "hírek" szót.

Azt szeretném megkérdezni hogy a híreken belül hogy lehet egy adott hírt kiírni?
Tehát valami.hu/hirek/3 címre a hármas számú hírt írja ki. Maga a hír lekérdezéssel (sql-ből) nincs problémám, csak nem látom át még annyira az egész rövid webcímes megoldást, hogy ki tudnám nyerni a webcímből azt a változót, amelyik megadja az adott hír (nevezzük így) id számát?

Legjobb az lenne, ha nem konkrétan erre a példámra kapnék választ, hanem általánosan hogy lehet egymásra/egymásba építeni a linkeket?

Feltételezem a megoldást SWITCH-en belüli SWITCH-ek lesznek, csak a változók kinyerésére lennék kíváncsi.
 

TextBox tartalmának mentése adatbázisba

kannibalka · 2007. Dec. 31. (H), 09.07
Helló!

ASP.NET 2.0, C#, Visual Stustio 2005 + a hozzá tartozó SQL Express-t használom.
Egy website-ot csinálok, ahol vannak cikkek, melyeket kommentezni lehet(ne).
Úgy akarom megoldani, hogy van egy textbox, ahová be lehet írni, amit akar az illető, majd küldés gombbal ezt fel kéne írni adatbázisba, ezek után onnan elővarázsolni és kiíratni.
Ehhez a gomb eseménykezelőjét használom:

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
{

   SqlConnection conn = null;

   conn = new SqlConnection(@"Data Source=LAPTOP\SQLEXPRESS;Initial Catalog=ArticleComments;Integrated Security=True;User Instance=True");
   conn.Open();
           

   SqlCommand cmd = new SqlCommand();
   cmd.CommandText = "INSERT INTO CommentsArticle1(PostedBy,PostTime,CommentText) values('" + "valaki' + '','' + DateTime.Now.ToString() + '','' + txtComment1.Text.ToString() + '')";
   cmd.Connection = conn;
           
   cmd.ExecuteNonQuery();
   conn.Close();
}


Itt a probléma, amellyel már régóta szenvedek a conn.Open() -nél:

"An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)"


SQL Server Surface Area Configuration-nál engedályeztem a remote connections-t, de a hiba maradt.

Szerintetek hol lehet a baj? Rossz a ConnectionString? Ha alternatív megoldást javasoltok, az is segít.

Előre is köszi,
Dávid
 

Ha üres a tábla

lomajpurre · 2007. Dec. 31. (H), 09.02
Üdv.
Kellene egy kis segítség..

Van egy adatbázisom ami tartalmaz egy users táblát, azon belöl pedig egy cell-t.

idáig így néz ki:

  $curre = $CURUSER['id'];
  $cell = $_POST['cell'];
  $tel = $CURUSER['cell'];
  
echo("SMS támogatás 1/4");
echo("<br><i>(Telefonszám megadása)</i>");
?>
<form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>" method="POST">
Mi a telefonszám, ahonnan a támogatást küldöd?<br><br>
<input type="text" name="cell"><br>
<i>példa: 06300123456</i>
<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Continue">
<br><br><br>
</form>
<?

if($_POST['submit'] && $_POST['cell']){
  mysql_query("UPDATE users SET cell = '$cell' WHERE id = '$curre'");
  header("Location: sms2.php");
  }

azt szeretném ha a cell tábla tartalmaz adatot, autómatikusan az sms2.php-re ugrana az oldal.

A válaszokat előre is köszönöm!
 

while szamlalasi gondok

eaposztrof · 2007. Dec. 31. (H), 01.27
udv..
...
$x=0;
if ($error) {
 $wy=40;
 } else {
  $wy=10;
}
if ($google) {
 while ($x<$wy) {
  if (preg_match("'eaposztrof.com\/'i",$res[$x]) && !preg_match("'blog.eaposztrof.com\/'i",$res[$x])){
   $a1=array("...
...
  }
 $x++;
}
ha $error true, akkor a while 40x kellene lefusson, de csak 10x fut le, ha kevesebb kiirni valo tartalom van mint 10, akkor az utolso kiirasanal ugy viselkedik mintha kiadtam volna a break parancsot. nem ertem mi okozhatj mindezt!?
 

december 29

automoderátor

lomajpurre · 2007. Dec. 29. (Szo), 13.26
Sziasztok!
Nekem a következő kérdésem lenn:
ha van egy adatbázisom, ami tartalmaz egy text táblám, ami értelem szerűen szöveget tartalmaz.

Az oldalamon így jelenítem meg:

print("<tr><td><font color=gray>|<font color=#e7e7e7>".format_comment($arr["text"])."</font>
</td></tr>\n");
És azt szeretném hogy ha talál benne xy szót, amit én előre definiálok, akkor kicserélje betűnként egy *-ra.
str_replace-re gondoltam, de hogy?
Kösz!
 

december 28

Témát szeretnék cserélni az oldalon, hogyan kell?

Marci01 · 2007. Dec. 28. (P), 20.44
hali
egy olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet témát cserélni az oldalon?,feltöltöttem ftp-n csak nemtom hogy ekll kicserélni.
thx
 

java visszaszámoló óra

lomajpurre · 2007. Dec. 28. (P), 20.31
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Az indexembe beillesztettem egy javascriptet:

function load() {
	countdown('1', "December 31, 2007 00:00:00", 0, '');
	}
</script>
<style type="text/css">
<!--
.box {
	border: 2px solid #000000;
	background-color: #2e2c37;
	background-position: center;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	color: #e7e7e7;
}

<?
// Bizzar PHP GD Countdown Script
// Written by: Brad Derstine (Brad##kukac##BizzarScripts.net)

$month = 12; // Month of the countdown
$day = 31; // Day of the countdown
$year = 2007; // Year of the countdown

// mktime is the marked time, and time() is the current time.
$target = mktime(0,0,0,$month,$day,$year);
$diff = $target - time();

$days = ($diff - ($diff % 86400)) / 86400;
$diff = $diff - ($days * 86400);
$hours = ($diff - ($diff % 3600)) / 3600;
$diff = $diff - ($hours * 3600);
$minutes = ($diff - ($diff % 60)) / 60;
$diff = $diff - ($minutes * 60);
$seconds = ($diff - ($diff % 1)) / 1;

header ("Content-type: image/png");
$imgname = "hl2countdown.png";
$im = @imagecreatefrompng ($imgname);

//Here are some common color codes in case you want to change the colors.
//$white = imagecolorallocate ($im, 255, 255, 255);
//$blue = imagecolorallocate ($im, 0, 0, 255);
//$black = imagecolorallocate ($im,0,0,0);
//$gray = imagecolorallocate ($im,153,153,153);
//$red = imagecolorallocate ($im,255,0,0);
//$orange = imagecolorallocate ($im, 255, 127, 36);

$background_color = imagecolorallocate ($im, 0, 0, 0);
$orange = imagecolorallocate ($im, 255, 127, 36);
$yellow = imagecolorallocate ($im, 247, 246, 201);
imagestring ($im, 2, 60, 5,  " Countdown to Half Life 2 Release:     Available from www.hl2empire.com", $yellow);
imagestring ($im, 3, 65, 18,  "[ $days day(s) ] [ $hours hour(s) ] [ $minutes minute(s) ] [ $seconds second(s) ]", $orange);
imagepng ($im);
imagedestroy ($im);
?>
A kérdésem az hogy az óra visszaszámlálásnál a szerver idejét vesz figyelembe vagy a felhasználóét, aki megnyitja az oldalt?

JS getElementById() nem létező ID esetén

nobzol · 2007. Dec. 28. (P), 17.44
Hello!
A következő lenne a problémám:
Van egy js fájlom (a.js), ezt minden egyes html oldalamon meghívom (<script src=...).
Namost, ebben a js fájlban azt csinálom, hogy bizonyos ID-jű td celláknak értéket adok .innerHTML-el. Csakhogy ezek az ID-k nem mindegyik HTML oldalon szerepelnek, és egy HTML oldalon nem ez összes ID szerepel. És ahogy betöltődik az oldal és akár egy ID is hiányzik az oldalról, akkor megáll a js futása. Gondolom az lehet, hogy mivel nem létezik az adott oldalon az adott ID, ezért azt hiszi, hogy akkor vége van vminek.
Tehát akkor a kérdés: hogyan lehet azt megoldani, hogy nem létező ID esetén is tovább fusson a script?

a.js:

document.getElementById('m01').innerHTML = 'egy';
document.getElementById('m02').innerHTML = 'ketto';
document.getElementById('m03').innerHTML = 'harom';
//stb...
b.html

<table><tr>
 <td>cím</td>
 <td id="m01"></td>
 <td>valami</td>
 <td id="m03"></td>
</tr></table>
Ilyenkor azt csinálja, hogy az "m01" ID-jű cellába beírja az "egy"-et, de mivel nincs "m02" ID, ezért az "m03"-as ID-jű cellába már nem ír semmit.
Előre is kösz a segítséget, Zoli.
 

Melyik szerverfarmot ajánljátok?

TeeCee · 2007. Dec. 28. (P), 13.06
Sziasztok!

A cégemnél gondolkodunk saját szerver farmra való elhelyezésében. Szeretnék tanácsokat kérni, melyik szolgáltatót ajánljátok, illetve mikre kell figyelni.
Emellett természetesen minden ötletet, tanácsot, javaslatot elfogadok!

Várom építő jellegű hozzászólásaitokat, köszönettel:
TeeCee :o)
 

max-width/height helyettesítése IE-ben, képekre

grandvoyager · 2007. Dec. 28. (P), 12.57
Helló!

Képekre alkalmaztam a max-width, max-height tulajdonságokat. Szépen működik, aránytartó marad a kép, ahogy szerettem volna. Csakhát IE nem tud ezzel mit kezdeni.
Hogyan lehet pótolni IE esetében ezt? Mégegyszer: képekről van szó! Muszáj valahogyan egy 200 x 300 px -es kockába besuvasztanom a képeket.
Köszi!