ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2007 - Fórum téma

szeptember 30

Webdesignerek/cégek - nem könnyű a választás

Sasfészek · 2007. Szep. 30. (V), 16.11
Sziasztok!

Igazából nagyon új vagyok itt, de mivel úgy érzem itt bátran feltehetem a kérdésemet, ezért írok ide, remélem nem írtam semmi off-ot, illetve igyekeztem a fórumot végig járni, de nem találtam hasonló témakört, viszont engem foglalkoztatna a téma, mert hamarosan aktuális lesz.

Sokat túrtam a webet webdesigner cégek után de amiket találtam azoknak van 1-2, jobb esetben 5-6 portfóliója, és azok is mind csak egyszerű weblapok, melyekből vannak egész jók, de portál design referenciákat szinte nem is találtam. Van ugyan két cég melyet a Goggle nem dobál ki, nekik vannak jó ötleteik, de ők is többnyire autós oldalak arculatát készítették el. A többség pedig lehet designernek hívja magát, de a saját weboldaluk kinézete többnyire koramúlt, ezért érzem úgy hogy nem találom azt a réteget amit én keresek.

Portálokkal ennyire nem foglalkoznak, vagy esetleg én keresek valamit rosszul? Saját CMS rendszert kellene egy tényleg nagyon profi, professzionálisan szép, komoly, tömegeknek tetsző :) arculattal/designal felruházni. Tudtok mondani olyan cégeket amik cms rendszerekre húztak fel tetszetős arculatot/designt? Nagy segítség lenne.


Illetve általában, hogy megy ez pontosan. Egy általam elképzelt sablonos rajz alapján alkot több verziót a designer vagy akár lehet a művészre is bízni a dolgot?
Például úgy is, lehet hogy mondasz egy tetszetős külföldi oldalt, és egy ahhoz haosnlító, de mégis más design kér az ember, vagy az nem eikus? :) Bár én a saját skicc felrajzolása mellett vagyok, amit a designerelé teszek, mint vázlatot.

Bár lehet, ez közhelyes de egy jó design (bár ezrelatív) kb. mennyit kóstál, mert még nem volt szükségem egyelőre profi designra.
 

külön CSS minden böngészőhöz?

kalamona · 2007. Szep. 30. (V), 13.51
sziasztok!

szenvedés, vér, veríték, kifolyt szemek, egyre több hack, gányolás szag a levegőben, de még mindig nem üti meg az oldal megjelenése az elégséges-alá-alát még a három populáris böngésző kurrens változataiban se.
nem volt sok tapasztaltom összetett oldalak építése terén ezt bevallom, de ez a káosz azért túlzás. ilyet más iparágban el nem tudnék képzelni "szabványok" terén. de nem elsősorban morogni szeretnék, hanem megkérdezni benenteket:

hogyan csinálják ezt profi helyeken?
minden böngészőhöz külön elkészítik a CSS-t?
hogyan választják ki?
szerver oldalon?
javascripttel?
html tagekkel ( <!--[if IE 5]> és barátai )?
fognak valami compatibiliy js libraryt? ezek nekem nem hozták el a megváltást... rejtélyes fagyásokat, lassulásokat, js konzol üzeneteket annál inkább.

vagy bizony bele kell törődni, ez bizony ilyen műfaj? végül is vannak akik korbáccsal csapkodják a hátukat meg csalánfutóversenyt rendeznek meztelenül...
faragjam csak az egyetlen css fájlt mig mindenhova jo nem lesz? csak még béna vagyok még egy félév koncentrált szenvedés és mindent megoldok, mint a karikacsapás?

mondjatok valami jót. köszönöm.
 

szerver alkalmazások

PetyaKmet · 2007. Szep. 30. (V), 11.34
Szeretnék egy linux alapú web-(mail, ftp stb) szervert összehozni.
Szeretném, ha aránylag új programok kerülnének rá, és könnyen kezelhető lenne távolról is.
Jó lenne, ha tudná a következőket:
- php, apache, mail, ftp,mysq
- egy olyan figyelő program, ami ellenőrzi a gép leterheltségét, ki mikor lépett fel rá stb.
- mailra valami víruskeresőt, -írtót, valamint adna webes felületet a felhasználóknak
- ftp-re: a néven, jelszón kívűl be lehetne állítani ki mennyi tárhellyel rendlekezik, s ha kezd betellni, akkor figyelmeztető e-mailt küldene nekem és/vagy a felhasználónak.

Milyen Linux disztibuciót javasoltok?

Esetleg köztetek nincs kecskeméti (vagy környéki) aki segítene ebben nekem?

Péter
 

Iframe height-t a bennelévő laphoz igazítása

mpdt · 2007. Szep. 30. (V), 09.19
Sziasztok!

Szeretnék megoldani egy olyan dolgot, hogy van egy IFRAMEM és azon belül vannak oldalak. Nos én azt szeretném megoldani, hogy ha valaki oldalt vált akkor az IFRAME a benne lévő oldalhoz igazítsa a height-jét.

Nem tudom, hogy létezik-e erre megoldás legalábbis tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek :)

Köszönöm.

Üdv:
-MapDesign
 

szeptember 30

Árnyék létrehozása CSS-sel egy div körül

zoliky · 2007. Szep. 29. (Szo), 23.50
Hello,
Szeretnek egy CSS oldalt letrehozni amelynek mind a 4 oldala arnyekal van korul veve.
Egy pelda: http://img403.imageshack.us/img403/6052/felsobb7.jpg

Eddig csinaltam arnyekot bal es jobb oldalon, az egeszet egy kis .gif csinalta amelyet repeat-y parameterel meghivtam.

Azt nem tudom, hogy lehet arnyekot letrehozni az oldal felso es alszo reszen. Csinalnom kell egy kulon DIV-et a felso es also resznek ? Valami ilyesmit ? : http://img165.imageshack.us/img165/2889/felsoeskozepaa0.jpg

Par tanacs jol jonne! Koszonom.
 

Webmail programot keresek

mota_1 · 2007. Szep. 29. (Szo), 22.11
Üdv,
Érdekelne egy webmail progi, amit a saját gépemen(WinXP) működtetném.
Akinek van tapasztalatza egy viszonylag egyszerű és jól kinfigurálható progiról, kérném hogy ossza meg a tapasztalatát.
 

Naptárhoz események

chipi · 2007. Szep. 29. (Szo), 19.57
Sziasztok!

Írtam egy naptár sriptet és a következő gondba ütközök vagy már fél napja.

A naptárat úgy terveztem, hogy eseményeket bele tudjak tenni. A események adatbázisban vannam nap alapján elmentve. Ez szerintem eddig okés is, de amikor kikérem és az adott naphoz szeretném tenni.

A naptárnak a napjait egy ciklus segítségével töltöm fel. Ennek a ciklusnak a belső mutatóját használom keresésre. De sajnos egyet sem jelenit meg a naptár. Csak akkor jelenik meg az adott hír ha az adatbázisban 1 van írva a napokra.
 function kiemeles($szam1,$szam2){
 $i = 1;
	while ($i <= $szam1) {
	 	
		if($i == $szam1){
			echo "<strong>".$i."</strong>";
			
		}
		else{
			echo $i;
			
		} 
		$i++;
	} 

}

kiemeles (20,4);
Ez sajnos nem tudom használni adatbázishoz és nem tudom, hogy hogyan írja át, eddig eljutottam, hogy megírtam ezt hozzá, de utána kifutottam az ötletekböl :(

De lekérdeztem a ciklus belső mutatóját pl:

Belső mutató; Adatbázis esemény táblája, név oszlop;
1 3
2 4
3 7

Így azért bizonyolult bennem, hogy azért nem sikerül az összehasonlítás mert a belső számláló nem eggyezik a lekért adatt számával, de hogyan tudom megoldani, hogy müködjön?

Köszi!
 

Symfony - offline Askeet tutorial

Hodicska Gergely · 2007. Szep. 29. (Szo), 18.06
Sziasztok!


Épp megyek végig az askeet tutorialon, de kb. ma 4 óra óta valami nem kerek a symfony weboldalán, és nem elérhetőek ezek az anyagok. Nincs meg eseteleg valakinek lementve ez? (Google-ból nem sikerült elővadásznom, ha másnak sikerül, az is jó lenne!)


Előre is köszi,
Felhő
 

MAC billentyűzet kiosztás

Hodicska Gergely · 2007. Szep. 29. (Szo), 13.56
Ha a billentyűzet kiosztásra gondolsz, az gáz macos-en, emiatt én globálisan állítottam magyarra a kiosztást, a magyar kiosztással úgyis tudok angolul gépelni, fordítva nem nagyon :)
Na ez érdekelne. Régóta próbálok szerezni egy tisztességes magyar billentyűzet kiosztást, de eddig nem sikerült. Az alap az elég LOL, Te azt használod? Magyar kiosztással programozol?


Üdv,
Felhő
 

DIVek mérete

saya-jin · 2007. Szep. 29. (Szo), 12.28
Nossss...

Van egy olyan gondom, amit csak kifejtősen tudok előadni, ezért nem tudtam használni a google-t. :D
A helyzet az, hogy van egy két div egymásba ágyazva egy scrollrendszerhez. Na most a belső tartalmat tartalmazó div méretét szeretném állítgatni: a szélesség autora állítása azt eredményezi, hogy a div a parent divjénk a méretét veszi fel, és jól eltördeli a tartalmat ehhez a szélességhez. Ez egy featurenek jó, de mi van, ha azt szeretném, hogy bővüljön széltében, ahogy ez horizontálisan szépen meg is teszi az height: autoval is. Mindkét div absolute positionben van.
Ehhez kapcsolódik egy furcsaság: azt írják mindenhol, hogy az absolute positioning azt jelenti, hogy a top és left értékek a laphoz igazodnak. Ennek ellenére az én tapasztalataim annyi a különbség a relative-val szemben, hogy a szülőhöz nodehoz relatívak a koordináták, nem pedig az automatikus elhelyezkedéshez.