Archívum - Szep 2007 - Fórum téma
szeptember 30
Webdesignerek/cégek - nem könnyű a választás
Sziasztok!
Igazából nagyon új vagyok itt, de mivel úgy érzem itt bátran feltehetem a kérdésemet, ezért írok ide, remélem nem írtam semmi off-ot, illetve igyekeztem a fórumot végig járni, de nem találtam hasonló témakört, viszont engem foglalkoztatna a téma, mert hamarosan aktuális lesz.
Sokat túrtam a webet webdesigner cégek után de amiket találtam azoknak van 1-2, jobb esetben 5-6 portfóliója, és azok is mind csak egyszerű weblapok, melyekből vannak egész jók, de portál design referenciákat szinte nem is találtam. Van ugyan két cég melyet a Goggle nem dobál ki, nekik vannak jó ötleteik, de ők is többnyire autós oldalak arculatát készítették el. A többség pedig lehet designernek hívja magát, de a saját weboldaluk kinézete többnyire koramúlt, ezért érzem úgy hogy nem találom azt a réteget amit én keresek.
Portálokkal ennyire nem foglalkoznak, vagy esetleg én keresek valamit rosszul? Saját CMS rendszert kellene egy tényleg nagyon profi, professzionálisan szép, komoly, tömegeknek tetsző :) arculattal/designal felruházni. Tudtok mondani olyan cégeket amik cms rendszerekre húztak fel tetszetős arculatot/designt? Nagy segítség lenne.
Illetve általában, hogy megy ez pontosan. Egy általam elképzelt sablonos rajz alapján alkot több verziót a designer vagy akár lehet a művészre is bízni a dolgot?
Például úgy is, lehet hogy mondasz egy tetszetős külföldi oldalt, és egy ahhoz haosnlító, de mégis más design kér az ember, vagy az nem eikus? :) Bár én a saját skicc felrajzolása mellett vagyok, amit a designerelé teszek, mint vázlatot.
Bár lehet, ez közhelyes de egy jó design (bár ezrelatív) kb. mennyit kóstál, mert még nem volt szükségem egyelőre profi designra.
■ Igazából nagyon új vagyok itt, de mivel úgy érzem itt bátran feltehetem a kérdésemet, ezért írok ide, remélem nem írtam semmi off-ot, illetve igyekeztem a fórumot végig járni, de nem találtam hasonló témakört, viszont engem foglalkoztatna a téma, mert hamarosan aktuális lesz.
Sokat túrtam a webet webdesigner cégek után de amiket találtam azoknak van 1-2, jobb esetben 5-6 portfóliója, és azok is mind csak egyszerű weblapok, melyekből vannak egész jók, de portál design referenciákat szinte nem is találtam. Van ugyan két cég melyet a Goggle nem dobál ki, nekik vannak jó ötleteik, de ők is többnyire autós oldalak arculatát készítették el. A többség pedig lehet designernek hívja magát, de a saját weboldaluk kinézete többnyire koramúlt, ezért érzem úgy hogy nem találom azt a réteget amit én keresek.
Portálokkal ennyire nem foglalkoznak, vagy esetleg én keresek valamit rosszul? Saját CMS rendszert kellene egy tényleg nagyon profi, professzionálisan szép, komoly, tömegeknek tetsző :) arculattal/designal felruházni. Tudtok mondani olyan cégeket amik cms rendszerekre húztak fel tetszetős arculatot/designt? Nagy segítség lenne.
Illetve általában, hogy megy ez pontosan. Egy általam elképzelt sablonos rajz alapján alkot több verziót a designer vagy akár lehet a művészre is bízni a dolgot?
Például úgy is, lehet hogy mondasz egy tetszetős külföldi oldalt, és egy ahhoz haosnlító, de mégis más design kér az ember, vagy az nem eikus? :) Bár én a saját skicc felrajzolása mellett vagyok, amit a designerelé teszek, mint vázlatot.
Bár lehet, ez közhelyes de egy jó design (bár ezrelatív) kb. mennyit kóstál, mert még nem volt szükségem egyelőre profi designra.
külön CSS minden böngészőhöz?
sziasztok!
szenvedés, vér, veríték, kifolyt szemek, egyre több hack, gányolás szag a levegőben, de még mindig nem üti meg az oldal megjelenése az elégséges-alá-alát még a három populáris böngésző kurrens változataiban se.
nem volt sok tapasztaltom összetett oldalak építése terén ezt bevallom, de ez a káosz azért túlzás. ilyet más iparágban el nem tudnék képzelni "szabványok" terén. de nem elsősorban morogni szeretnék, hanem megkérdezni benenteket:
hogyan csinálják ezt profi helyeken?
minden böngészőhöz külön elkészítik a CSS-t?
hogyan választják ki?
szerver oldalon?
javascripttel?
html tagekkel ( <!--[if IE 5]> és barátai )?
fognak valami compatibiliy js libraryt? ezek nekem nem hozták el a megváltást... rejtélyes fagyásokat, lassulásokat, js konzol üzeneteket annál inkább.
vagy bizony bele kell törődni, ez bizony ilyen műfaj? végül is vannak akik korbáccsal csapkodják a hátukat meg csalánfutóversenyt rendeznek meztelenül...
faragjam csak az egyetlen css fájlt mig mindenhova jo nem lesz? csak még béna vagyok még egy félév koncentrált szenvedés és mindent megoldok, mint a karikacsapás?
mondjatok valami jót. köszönöm.
■ szenvedés, vér, veríték, kifolyt szemek, egyre több hack, gányolás szag a levegőben, de még mindig nem üti meg az oldal megjelenése az elégséges-alá-alát még a három populáris böngésző kurrens változataiban se.
nem volt sok tapasztaltom összetett oldalak építése terén ezt bevallom, de ez a káosz azért túlzás. ilyet más iparágban el nem tudnék képzelni "szabványok" terén. de nem elsősorban morogni szeretnék, hanem megkérdezni benenteket:
hogyan csinálják ezt profi helyeken?
minden böngészőhöz külön elkészítik a CSS-t?
hogyan választják ki?
szerver oldalon?
javascripttel?
html tagekkel ( <!--[if IE 5]> és barátai )?
fognak valami compatibiliy js libraryt? ezek nekem nem hozták el a megváltást... rejtélyes fagyásokat, lassulásokat, js konzol üzeneteket annál inkább.
vagy bizony bele kell törődni, ez bizony ilyen műfaj? végül is vannak akik korbáccsal csapkodják a hátukat meg csalánfutóversenyt rendeznek meztelenül...
faragjam csak az egyetlen css fájlt mig mindenhova jo nem lesz? csak még béna vagyok még egy félév koncentrált szenvedés és mindent megoldok, mint a karikacsapás?
mondjatok valami jót. köszönöm.
szerver alkalmazások
Szeretnék egy linux alapú web-(mail, ftp stb) szervert összehozni.
Szeretném, ha aránylag új programok kerülnének rá, és könnyen kezelhető lenne távolról is.
Jó lenne, ha tudná a következőket:
- php, apache, mail, ftp,mysq
- egy olyan figyelő program, ami ellenőrzi a gép leterheltségét, ki mikor lépett fel rá stb.
- mailra valami víruskeresőt, -írtót, valamint adna webes felületet a felhasználóknak
- ftp-re: a néven, jelszón kívűl be lehetne állítani ki mennyi tárhellyel rendlekezik, s ha kezd betellni, akkor figyelmeztető e-mailt küldene nekem és/vagy a felhasználónak.
Milyen Linux disztibuciót javasoltok?
Esetleg köztetek nincs kecskeméti (vagy környéki) aki segítene ebben nekem?
Péter
■ Szeretném, ha aránylag új programok kerülnének rá, és könnyen kezelhető lenne távolról is.
Jó lenne, ha tudná a következőket:
- php, apache, mail, ftp,mysq
- egy olyan figyelő program, ami ellenőrzi a gép leterheltségét, ki mikor lépett fel rá stb.
- mailra valami víruskeresőt, -írtót, valamint adna webes felületet a felhasználóknak
- ftp-re: a néven, jelszón kívűl be lehetne állítani ki mennyi tárhellyel rendlekezik, s ha kezd betellni, akkor figyelmeztető e-mailt küldene nekem és/vagy a felhasználónak.
Milyen Linux disztibuciót javasoltok?
Esetleg köztetek nincs kecskeméti (vagy környéki) aki segítene ebben nekem?
Péter
Iframe height-t a bennelévő laphoz igazítása
Sziasztok!
Szeretnék megoldani egy olyan dolgot, hogy van egy IFRAMEM és azon belül vannak oldalak. Nos én azt szeretném megoldani, hogy ha valaki oldalt vált akkor az IFRAME a benne lévő oldalhoz igazítsa a height-jét.
Nem tudom, hogy létezik-e erre megoldás legalábbis tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek :)
Köszönöm.
Üdv:
-MapDesign
■ Szeretnék megoldani egy olyan dolgot, hogy van egy IFRAMEM és azon belül vannak oldalak. Nos én azt szeretném megoldani, hogy ha valaki oldalt vált akkor az IFRAME a benne lévő oldalhoz igazítsa a height-jét.
Nem tudom, hogy létezik-e erre megoldás legalábbis tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek :)
Köszönöm.
Üdv:
-MapDesign
szeptember 30
Árnyék létrehozása CSS-sel egy div körül
Hello,
Szeretnek egy CSS oldalt letrehozni amelynek mind a 4 oldala arnyekal van korul veve.
Egy pelda: http://img403.imageshack.us/img403/6052/felsobb7.jpg
Eddig csinaltam arnyekot bal es jobb oldalon, az egeszet egy kis .gif csinalta amelyet repeat-y parameterel meghivtam.
Azt nem tudom, hogy lehet arnyekot letrehozni az oldal felso es alszo reszen. Csinalnom kell egy kulon DIV-et a felso es also resznek ? Valami ilyesmit ? : http://img165.imageshack.us/img165/2889/felsoeskozepaa0.jpg
Par tanacs jol jonne! Koszonom.
■ Szeretnek egy CSS oldalt letrehozni amelynek mind a 4 oldala arnyekal van korul veve.
Egy pelda: http://img403.imageshack.us/img403/6052/felsobb7.jpg
Eddig csinaltam arnyekot bal es jobb oldalon, az egeszet egy kis .gif csinalta amelyet repeat-y parameterel meghivtam.
Azt nem tudom, hogy lehet arnyekot letrehozni az oldal felso es alszo reszen. Csinalnom kell egy kulon DIV-et a felso es also resznek ? Valami ilyesmit ? : http://img165.imageshack.us/img165/2889/felsoeskozepaa0.jpg
Par tanacs jol jonne! Koszonom.
Webmail programot keresek
Üdv,
Érdekelne egy webmail progi, amit a saját gépemen(WinXP) működtetném.
Akinek van tapasztalatza egy viszonylag egyszerű és jól kinfigurálható progiról, kérném hogy ossza meg a tapasztalatát.
■ Érdekelne egy webmail progi, amit a saját gépemen(WinXP) működtetném.
Akinek van tapasztalatza egy viszonylag egyszerű és jól kinfigurálható progiról, kérném hogy ossza meg a tapasztalatát.
Naptárhoz események
Sziasztok!
Írtam egy naptár sriptet és a következő gondba ütközök vagy már fél napja.
A naptárat úgy terveztem, hogy eseményeket bele tudjak tenni. A események adatbázisban vannam nap alapján elmentve. Ez szerintem eddig okés is, de amikor kikérem és az adott naphoz szeretném tenni.
A naptárnak a napjait egy ciklus segítségével töltöm fel. Ennek a ciklusnak a belső mutatóját használom keresésre. De sajnos egyet sem jelenit meg a naptár. Csak akkor jelenik meg az adott hír ha az adatbázisban 1 van írva a napokra.Ez sajnos nem tudom használni adatbázishoz és nem tudom, hogy hogyan írja át, eddig eljutottam, hogy megírtam ezt hozzá, de utána kifutottam az ötletekböl :(
De lekérdeztem a ciklus belső mutatóját pl:
Belső mutató; Adatbázis esemény táblája, név oszlop;
1 3
2 4
3 7
Így azért bizonyolult bennem, hogy azért nem sikerül az összehasonlítás mert a belső számláló nem eggyezik a lekért adatt számával, de hogyan tudom megoldani, hogy müködjön?
Köszi!
■ Írtam egy naptár sriptet és a következő gondba ütközök vagy már fél napja.
A naptárat úgy terveztem, hogy eseményeket bele tudjak tenni. A események adatbázisban vannam nap alapján elmentve. Ez szerintem eddig okés is, de amikor kikérem és az adott naphoz szeretném tenni.
A naptárnak a napjait egy ciklus segítségével töltöm fel. Ennek a ciklusnak a belső mutatóját használom keresésre. De sajnos egyet sem jelenit meg a naptár. Csak akkor jelenik meg az adott hír ha az adatbázisban 1 van írva a napokra.
function kiemeles($szam1,$szam2){
$i = 1;
while ($i <= $szam1) {
if($i == $szam1){
echo "<strong>".$i."</strong>";
}
else{
echo $i;
}
$i++;
}
}
kiemeles (20,4);
De lekérdeztem a ciklus belső mutatóját pl:
Belső mutató; Adatbázis esemény táblája, név oszlop;
1 3
2 4
3 7
Így azért bizonyolult bennem, hogy azért nem sikerül az összehasonlítás mert a belső számláló nem eggyezik a lekért adatt számával, de hogyan tudom megoldani, hogy müködjön?
Köszi!
Symfony - offline Askeet tutorial
Sziasztok!
Épp megyek végig az askeet tutorialon, de kb. ma 4 óra óta valami nem kerek a symfony weboldalán, és nem elérhetőek ezek az anyagok. Nincs meg eseteleg valakinek lementve ez? (Google-ból nem sikerült elővadásznom, ha másnak sikerül, az is jó lenne!)
Előre is köszi,
Felhő
■ Épp megyek végig az askeet tutorialon, de kb. ma 4 óra óta valami nem kerek a symfony weboldalán, és nem elérhetőek ezek az anyagok. Nincs meg eseteleg valakinek lementve ez? (Google-ból nem sikerült elővadásznom, ha másnak sikerül, az is jó lenne!)
Előre is köszi,
Felhő
MAC billentyűzet kiosztás
Ha a billentyűzet kiosztásra gondolsz, az gáz macos-en, emiatt én globálisan állítottam magyarra a kiosztást, a magyar kiosztással úgyis tudok angolul gépelni, fordítva nem nagyon :)
Üdv,
Felhő
DIVek mérete
Nossss...
Van egy olyan gondom, amit csak kifejtősen tudok előadni, ezért nem tudtam használni a google-t. :D
A helyzet az, hogy van egy két div egymásba ágyazva egy scrollrendszerhez. Na most a belső tartalmat tartalmazó div méretét szeretném állítgatni: a szélesség autora állítása azt eredményezi, hogy a div a parent divjénk a méretét veszi fel, és jól eltördeli a tartalmat ehhez a szélességhez. Ez egy featurenek jó, de mi van, ha azt szeretném, hogy bővüljön széltében, ahogy ez horizontálisan szépen meg is teszi az height: autoval is. Mindkét div absolute positionben van.
Ehhez kapcsolódik egy furcsaság: azt írják mindenhol, hogy az absolute positioning azt jelenti, hogy a top és left értékek a laphoz igazodnak. Ennek ellenére az én tapasztalataim annyi a különbség a relative-val szemben, hogy a szülőhöz nodehoz relatívak a koordináták, nem pedig az automatikus elhelyezkedéshez.
■ Van egy olyan gondom, amit csak kifejtősen tudok előadni, ezért nem tudtam használni a google-t. :D
A helyzet az, hogy van egy két div egymásba ágyazva egy scrollrendszerhez. Na most a belső tartalmat tartalmazó div méretét szeretném állítgatni: a szélesség autora állítása azt eredményezi, hogy a div a parent divjénk a méretét veszi fel, és jól eltördeli a tartalmat ehhez a szélességhez. Ez egy featurenek jó, de mi van, ha azt szeretném, hogy bővüljön széltében, ahogy ez horizontálisan szépen meg is teszi az height: autoval is. Mindkét div absolute positionben van.
Ehhez kapcsolódik egy furcsaság: azt írják mindenhol, hogy az absolute positioning azt jelenti, hogy a top és left értékek a laphoz igazodnak. Ennek ellenére az én tapasztalataim annyi a különbség a relative-val szemben, hogy a szülőhöz nodehoz relatívak a koordináták, nem pedig az automatikus elhelyezkedéshez.