ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 15, 2007 - Fórum téma

PHP + Quickforms általános hiba kiiratás

nickman · 2007. Szep. 15. (Szo), 18.07
Sziasztok,

Egy PHP+Pear Quickform kérdésem lenne. A weboldal input mezői értelemszerűen a QF-fel vannak kiiratva, mindegyikhez van egy SetElementError. Miután submitolja az ember, és hiba történik, akkor értelemszerűen kiiratódnak az errorok a GetElementError-ral.

A kérdés a következő, hogy szeretném azt megoldani, hogy a PHP és/vagy QF akkor is irjon ki hibat, ha barmelyik input esetében hiba történik? Azért kellene, mert viszonylag hosszú a formom, és ha az alján van az error, akkor az user csak néz és nem érti, hogy miért került vissza a form oldalra. Ezért akarok kiiratni egy errort az oldal tetjére, ha bármelyik inputtal hiba van.

köszi,
nm
 

Egymásba nyitott DIV-ek hibája, vagy az enyém?

dfcwolf · 2007. Szep. 15. (Szo), 16.10
Sziasztok!

A problémám a következő. Egy DIV-be, beraktam egy képet. A képen van egy kis imagemap. Ebben a DIV-ben nyitottam még egy DIV-et de azt a kép alá teszi. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a 2. DIV az elsőn legyen??? Az említett probléma itt nézhető meg:

http://phpvaltozat.larosapizzeria.hu/

A kék téglalapnak kellene a zászlók alá kerülni az üres területre...

Kösz a segítséget!

üdv
 

Hibatűrő webhosting kiépítése

vbence · 2007. Szep. 15. (Szo), 15.44
Halihó!

Egy ideje gondolkodom, mi thetenék, ha a szerverteremben elmegy az áram/net -ellátás. Az egyik irány amin gondokodtam egy másodlagos szerver, egy másik szolgáltatónál. A DNS protokoll viszont (legjobb tudásom szerint) nem kezel prioritást "A" rekordoknál, szóval nem mondhatom meg a klienseknek, hogyha az elsődleges IP nem elérhető próbálkozzanak a másikkal.

Szerényebb megoldás egy statikus oldal megjelenítése (a'la weblabor), de az infrastruktúra ezt sem igazán engedi meg (maximum egy reverse proxyval, ekkor viszont már két szerver van, ami közül az egyik hibája szabotálja a rendszert).

Köszönet az ötletekért!
B
 

Rövid URL használata több aloldalnál

ballor · 2007. Szep. 15. (Szo), 14.16
Halihó,

rövid URL-t használok, most több aldomainemben vannak az oldalak, de szeretném, ha megváltozna így:
- kutyafüle.hu
- kutyafüle/macska
- kutyafüle/kutya

a macska, a kutya mind-mind egy aldomain most, oda külön pakoltam fel htaccess állományt, ami kb. így néz ki a kutyafüle.hu-ra
RewriteEngine on  
RewriteBase /kutyafule.hu/  
   
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f  
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d  
RewriteRule ^(.*)$ /index.php?page=$1 [QSA]
hogyan és mit kellene megválotztatnom, hogy a kutyafüle.hu/macska is működjön rendesen a kt-ben lévő index.php-val és ez feleljen meg a rövid URL-nek?

Kellene egy általános index.php, ami szétdobja a lapokat? Mit javasoltok?