ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 27, 2007 - Fórum téma

cakePHP controllerbe szeretnék adatot behozni

decker · 2007. Szep. 27. (Cs), 22.07
Sziasztok!

CakePHP használata során elakadtam egy dologgal, és kérlek benneteket, hogy segítsetek. Egy controllerbe szeretnék behozni adatokat egy másik modellből, parancsaba öntve $valami = $this->MasikModel->findAll() ezt szereném. A segítséget előre is köszönöm.
 

Hogyan tudom megszámolni, hány eredménysora van egy lekérdezésnek?

cermon · 2007. Szep. 27. (Cs), 13.51
Hello!

Adatbázisban egy kifejezésre keresek rá, majd a kapott eredményt 10-es csoportokban szeretném megjelentetni oldalanként.

Azonban nem tudom megszámoltatni hány eredménysor van. Tudna valaki segíteni???

<?php
$srch="%".$var."%";
$total_results = mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) as Num FROM hirdetesek where hirdetes LIKE' $srch'"),0);
 

DOM Inspectort keresek Windows-hoz

nagyistvan · 2007. Szep. 27. (Cs), 11.12
Szervusztok

Egy olyan programot keresek windows ala, amivel egy html oldalban a dom-ot hete mindenfelekeppen megjeleniteni, ertem ez alatt pl (ez kellene most) kilistazni minden input elem nevet(name) es utana szurni azokat ami pl p_-vel kezdodik. Sok oldalrol van szo, sok mezovel, a sourcekodbongeszes a leheto legroszabb modszer.

Ha valaki ismer ilyet, azt kerem, irjon.

Elore is koszonom.

Istvan.
 

Új URL betöltődésekor ne ugorjon az oldal elejére a Firefox

Kiskübi · 2007. Szep. 27. (Cs), 01.16
Sziasztok!

A Firefox oldaltöltéskor nem mindig nulláról kezdi az oldal rajzolását, csak átrendezi azokat a dolgokat, amik változtak. Valószínűnek tartom, hogy csak új URL-re való töltéskor teszi azt, hogy újrarajzol, és visszaugrik az oldal elejére. Arra lenne szükségem, hogy GET-paraméterben adok át pl. egy listához lapozási infót, ekkor ez ugyan új URL, de szeretném, ha ezt mégse renderelné újra. (Lehet, hogy akkor is újrarenderel, nem érdekel; ne ugorjon vissza az elejére, ez kellene nekem lényegében.)

Ajax-ot kerülném, pont azért, mert szeretném, ha a lapozási infó meg ehhez hasonlók a címben maradhatnának, könyvjelzők és indexelés végett.

Be lehet állítani erre Firefox-ot? Legjobb az lenne, ha az URL-ben lévő hosztnév alapján döntene, a változók nélkül, de ha sose ,,nulláról'' indul, az is jó nekem. Gúglit már kérdeztem a témáról. Valaki tud erről infót? RTFM-jellegű link is segítség, ha valaki tud jó doksit a FF belső működéséről.

Köszi!