ugrás a tartalomhoz

Új URL betöltődésekor ne ugorjon az oldal elejére a Firefox

Kiskübi · 2007. Szep. 27. (Cs), 01.16
Sziasztok!

A Firefox oldaltöltéskor nem mindig nulláról kezdi az oldal rajzolását, csak átrendezi azokat a dolgokat, amik változtak. Valószínűnek tartom, hogy csak új URL-re való töltéskor teszi azt, hogy újrarajzol, és visszaugrik az oldal elejére. Arra lenne szükségem, hogy GET-paraméterben adok át pl. egy listához lapozási infót, ekkor ez ugyan új URL, de szeretném, ha ezt mégse renderelné újra. (Lehet, hogy akkor is újrarenderel, nem érdekel; ne ugorjon vissza az elejére, ez kellene nekem lényegében.)

Ajax-ot kerülném, pont azért, mert szeretném, ha a lapozási infó meg ehhez hasonlók a címben maradhatnának, könyvjelzők és indexelés végett.

Be lehet állítani erre Firefox-ot? Legjobb az lenne, ha az URL-ben lévő hosztnév alapján döntene, a változók nélkül, de ha sose ,,nulláról'' indul, az is jó nekem. Gúglit már kérdeztem a témáról. Valaki tud erről infót? RTFM-jellegű link is segítség, ha valaki tud jó doksit a FF belső működéséről.

Köszi!
 
1

Nem-nem.

janoszen · 2007. Szep. 27. (Cs), 07.42
Nem igazán fogsz tudni csinálni ilyet AJAX nélkül, maximum annyit csinálhatsz hogy előre betöltöd az összes tartalmat és lapozgatod, de ez is JS alapú. Sajnos anélkül nem fogod megúszni a dolgot, a web működéséből kifolyólag.
4

Ez nem jó, inkább Firefox-beállítást keresek

Kiskübi · 2007. Szep. 27. (Cs), 12.07
előre betöltöd az összes tartalmat és lapozgatod, de ez is JS alapú.


Ez nem jó nekem; nem azért, mert JS-alapú (valószínű meg lehetne csinálni, hogy JS nélküli böngészőkben hagyonányos módon menjen), hanem azért, mert így is, mint AJAX-nál, azonos az URL van az összes oldalra, és mint írtam, pont ez lenne a vágyam, hogy URL-ben kódoljam a lapozást.

Ha nem ez lenne a vágyam, a probléma megoldott lenne, mert a lapozást és ehhez hasonlókat session-ban tárolnám, nem kéne GET-paraméter, egyazon URL lenne, és a Ff. ilyenkor magától a számomra kedvező módon viselkedik.
2

horgony?

Sulik Szabolcs · 2007. Szep. 27. (Cs), 08.54
(Lehet, hogy akkor is újrarenderel, nem érdekel; ne ugorjon vissza az elejére, ez kellene nekem lényegében.)


Egy egyszerű horgony használata a lista fölött megoldhatja a problémád.
3

Nem az igazi

Kiskübi · 2007. Szep. 27. (Cs), 11.55
Próbáltam horgonyt, de igazán az tetszene, ha nem mindig a lista elejére ugrana, hanem oda, ahol épp volt, szóval el se tekerne. Mint ahogy meg is csinálja a Ff. azonos URL-nél.

Ha nincs más, lehet, hogy horgony marad...
5

# bűvölése

Marcell · 2007. Szep. 27. (Cs), 12.18
rrd írása pont erről szól: http://rrd.1108.cc/konyvjelzozheto-ajax-alkalmazasok

Ennél jobb megoldást nem nagyon fogsz találni.
6

Jól néz ki

Kiskübi · 2007. Szep. 27. (Cs), 17.55
Ez tetszik, kösz. Lehet, hogy ez lesz a vége.
Azért nem vágnám el azt a fonalat, hogy Ff-ba is belenézzek, úgyhogy mégegyszer: ha valaki tud erről infót, ne tartsa vissza. :)
Köszi.
7

és mások?

Marcell · 2007. Szep. 28. (P), 00.23
Te hiába "nézel bele" a Firefoxba, mert mások IE-t használnak. Vagy Operát. Vagy Safarit. Vagy...
8

Nem hiába

Kiskübi · 2007. Szep. 28. (P), 02.41
Mi a baj azzal, ha belenézek? Mindenki azt használ, amit akar. Én pl. a Twibright Links-et szeretem, ha csak lehet - gondolhatod, abban sincs ilyen funkció.
Talán lejött az eddigiekből, hogy böngészőfüggetlen megoldásokban gondolkodom, és nem csak az Általad említett, JS-képes böngészőkre. Ez pusztán egy minimális plusz lenne a Ff-használóknak. (Mellesleg egyel több érv az IE->Ff-váltásra :) ). A ,,mások'' nem esnek el semmitől, csak kicsit többet kell görgetniük. Ellentétben a JS-es megoldásokkal, ahol pl. a links egyáltalán nem fog tudni lapozni, és még sorolhatnám, hogy kik mit nem fognak... valamint itt az URL-probléma. Ezeket kerülgetni elég sok pluszmunka. (Úgyhogy legtöbben hanyagolják is.)

Szóval ha a kérdésemre is van ötleted, továbbra is köszönettel fogadom.