ugrás a tartalomhoz

Levelezőlisták

A weblabor szerverén az alábbi nyilvános levelezőlistákat üzemeltetjük. Minden levelezőlista általános szabálya, hogy csak feliratkozott tagok írhatnak rá. Az üzenetek postázásakor a listák illemszabályát kérjük figyelembe venni.

wl-phplista
A Weblabor legforgalmasabb levelezőlistája. Témája a PHP nyelv és érintőlegesen a szorosan kapcsolódó webfejlesztési ismeretek. Nem témája például a HTML, a JavaScript, a CSS és az SQL nyelv használata, erre más levelezőlisták léteznek.
wl-levlista
Visszafogott forgalmú levelezőlista. Témája minden olyan webfejlesztéssel kapcsolatos témakör, melyhez nem kapcsolódik más levelezőlista, így például a HTML, CSS, JavaScript ismeretek, webszerverek beállítása és egyéb kapcsolódó témakörök, technológiák.
wl-csharplista
Témája a C# nyelv és az összes ehhez kapcsolódó témakör, így eshet szó a Visual Basic nyelvről is és az egész MS .NET témához kapcsolódó technológiákról is.
wl-designlista
Weboldalak és webes alkalmazások felületének tervezése a témája, beleértve a grafikus kialakítást, a felhasználói felületi elemek megtervezését.
wl-flashlista
Témája a Flash és az ActionScript programozás és az ezekhez kapcsolódó témakörök, főleg a programozás oldaláról.
wl-prmglista
Projekt-menedzsment lista, azaz a különböző projektek kezeléséhez használható eszközök, módszerek, módszertanok eszmecseréinek helye.
wl-offlista
Témája bármilyen szakmai kérdés, amely más levelezőlisták kereteibe nem fér be. Ha az egyik listán offtopic szakmai téma merül fel, akkor minél előbb erre a listára illik a társalgást átterelni.
wl-flamelista
Témája bármi. Abszolút moderálatlan. Csak azoknak, akik bírják. Nyomokban mogyorót is tartalmazhat!

Ajánlott, máshol elérhető magyar levelezőlisták

Java lista
A javalist a Jáva Felhasználók Társasága által üzemeltetett, rendkívül nagy múltra visszatekintő Java levelezési lista.
Perl lista
A magyar perl levelezőlista a Perl.org.hu szerveren üzemel.
Python (és Zope) lista
Az fsn.hu üzemelteti a magyar python levelezőlistát.
Ruby on Rails (RoR) lista
A magyar Ruby on Rails honlapon érhető el a magyar RoR levelezőlista.
SQL lista
Az SQ-L néven működő lista éppen megfelelő adatbázis kérdések megvitatására.