ugrás a tartalomhoz

Részletes keresés

Miért pont a Google?

A Weblabor keresője a Google Free web search with site search szolgáltatással működik. Azért döntöttünk emellett a kereső mellett, mert a Google mindenképpen indexeli webhelyünket, és tapasztalataink szerint jól indexeli a Weblabort. Ráadásul használatához nem kell megtanulni még egy kereső kezelését, az alkalmazható speciális jelzéseket, a Google hatékonyabb használatát pedig érdemes is megismerni. Végül tisztában vagyunk vele, hogy a webhelyünkön nincs meg minden kérdésre a válasz, a Google pedig azonnal a webes keresést is felajánlja, hátha máshol lesz meg a keresett információ.

Tippek a szűkítéshez

Az egyik leggyakoribb keresési forma valamilyen korábbi tartalomra irányul. Ha tudjuk, hogy a levelezőlistákban vagy a cikkek között keressük a választ, akkor a Weblabor webcímeinek logikus felépítését vehetjük alapul. Ha a cikkek között keresünk a munkamenetkezeléssel (session) kapcsolatos írásokat, akkor használhatjuk például a session inurl:cikkek/ formát. Hasonlóan szűkíthetünk a levelezőlistákra vagy akár csak egy listára.

Érdemes megismerkedni a Google más lehetőségeivel is. A Google Alapjai című cikksorozatunk első része sok tippet szolgáltat, és természetesen a Google hivatalos segítő oldalához is fordulhatunk.