Archívum - Szep 22, 2007 - Fórum téma
Weblaboron sokadik hozzászólás után fehér üresség jelenik meg
sziasztok!
http://weblabor.hu/blog/20070913/hogyan-vegyunk-fel-programozokat
ennél a tartalomnál vettem észre azt a jelenséget, hogy firefox alatt nem jelennek meg rendesen a hozzászólások. itt is csak azért, mert itt volt olyan sok post, hogy erre fény derüljön. olyan 95ös hosszászólás tájékán mintha elvágták volna, de úgy hogy az adott sor betüinek a teteje még látszik az alja már nem. ha kisebb a betűméret, akkor több marad látható. megnéztem ie alatt, ott minden esetben tökéletesen jelent meg az oldal. más is tapasztalt ilyesmit, vagy csak az én rókám veszett?
■ http://weblabor.hu/blog/20070913/hogyan-vegyunk-fel-programozokat
ennél a tartalomnál vettem észre azt a jelenséget, hogy firefox alatt nem jelennek meg rendesen a hozzászólások. itt is csak azért, mert itt volt olyan sok post, hogy erre fény derüljön. olyan 95ös hosszászólás tájékán mintha elvágták volna, de úgy hogy az adott sor betüinek a teteje még látszik az alja már nem. ha kisebb a betűméret, akkor több marad látható. megnéztem ie alatt, ott minden esetben tökéletesen jelent meg az oldal. más is tapasztalt ilyesmit, vagy csak az én rókám veszett?
ETag vagy Last-Modified header kikényszerítése, lehetséges?
Sziasztok!
Van egy-két oldal amit figyelni szeretnék de nem adnak sem ETAg sem Last-Modified választ.
Le lehet ezt kérni valahogyan?
Sajnos PHPSESSION-t használ és a md5 érték változik miatta.
A méretét pedig hiába figyelem általában csak egy dátum változik pl.árlista_2007_08_20.xls > árlista_2007_09_20.xls
Ja és persze az Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT mindig.
Köszi Rand
■ Van egy-két oldal amit figyelni szeretnék de nem adnak sem ETAg sem Last-Modified választ.
Le lehet ezt kérni valahogyan?
Sajnos PHPSESSION-t használ és a md5 érték változik miatta.
A méretét pedig hiába figyelem általában csak egy dátum változik pl.árlista_2007_08_20.xls > árlista_2007_09_20.xls
Ja és persze az Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT mindig.
Köszi Rand
Különböző LINKEK egyszerűen
Sziasztok!
Egy nagyon kézenfekvő problémám van.
Csináltam már jópár weboldalt, de erre még nem találtam megoldást.....
Ha egy html oldalon belül egyes szövegrészeknek lehet különbző stílusokat adni
, akkor miért nem lehet megtenni ugyanezt a linkekkel is?
Pl.: hogy egy oldalon teljesen különböző színű és méretű szöveges linkek legyenek,....
Úgy!!!, hogy különbözőképpen működjön az overmouse funkció (a:hover) is,....
Az alább olvasható kódrészletig jutottam el
Vagyis van egy (külső file css) alaplinkstílus css-ben ami alkalmazva van az oldalra, de két
bizonyos linket teljesen más stílussal szeretnék megejelíteni:
Betettem egy div tagba a két linket és a head részben megadtam a betűtípust, a színt és méretet.
Ez eddig Ok....
DE,.. hogy kellene folytatnom, hogy a szoksás linkdefiniciók (a:link, a:visited, a:hover, a:active) is működjenk???
Persze ezek más stílusúak lennének mint az alap css linksítlus ami az egész oldalra van alkalmazva,... igazából
ez lenne a lényege,....
Akármilyen formációban próbáltam beleírni style-ba a linkdefiniciókat,... a a:hover és a többi nem működött,....
Tudna valaki segíteni???
Előre is köszi,..........
<html>
<head>
<title>
<link href="language.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
#zoldlink a {
font: 9pt Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#339900;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="zoldlink">
<a href="index.htm">Ez egy zöld link>></a>
<a href="index.htm">Ez egy másik zöld link>></a>
</div>
</body>
</html>
■ Egy nagyon kézenfekvő problémám van.
Csináltam már jópár weboldalt, de erre még nem találtam megoldást.....
Ha egy html oldalon belül egyes szövegrészeknek lehet különbző stílusokat adni
, akkor miért nem lehet megtenni ugyanezt a linkekkel is?
Pl.: hogy egy oldalon teljesen különböző színű és méretű szöveges linkek legyenek,....
Úgy!!!, hogy különbözőképpen működjön az overmouse funkció (a:hover) is,....
Az alább olvasható kódrészletig jutottam el
Vagyis van egy (külső file css) alaplinkstílus css-ben ami alkalmazva van az oldalra, de két
bizonyos linket teljesen más stílussal szeretnék megejelíteni:
Betettem egy div tagba a két linket és a head részben megadtam a betűtípust, a színt és méretet.
Ez eddig Ok....
DE,.. hogy kellene folytatnom, hogy a szoksás linkdefiniciók (a:link, a:visited, a:hover, a:active) is működjenk???
Persze ezek más stílusúak lennének mint az alap css linksítlus ami az egész oldalra van alkalmazva,... igazából
ez lenne a lényege,....
Akármilyen formációban próbáltam beleírni style-ba a linkdefiniciókat,... a a:hover és a többi nem működött,....
Tudna valaki segíteni???
Előre is köszi,..........
<html>
<head>
<title>
<link href="language.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<style>
#zoldlink a {
font: 9pt Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#339900;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="zoldlink">
<a href="index.htm">Ez egy zöld link>></a>
<a href="index.htm">Ez egy másik zöld link>></a>
</div>
</body>
</html>
CSS: Nagy négyzetben középen oszlop, négy sarkában 4 pici téglalap
Sziasztok!
A címben szereplő dolgot kéne kialakítani, természetesen úgy, hogy IE-ben és FF-ben is azonosan nézzen ki.
Szóval, ami van:
- nagy téglalap, benne középen egy oszlop. Ide kerül a tartalom, ez adja meg az egész magasságát.
- a nagy téglalap 4 sarkában, az oszlop mellett, 4 pici téglalap kéne hogy legyen. Odáig eljutottam, hogy az oszlop két oldalán van 1-2 pici, de az alsókat nem tudtam sehogy se úgy odarakni, hogy a középső olszlop 'átmenjen' közöttük.
A két fölső téglalap flaotolva volt, közé az oszlop megadott margin-al berakva. A két alsó négyzethez szintét float -ot próbáltam, nem túl sok sikerrel. Utána még megpróbáltam egy 'position: relative; bottom: 0px; left: 0px;'-et de azt sem akarta megenni :(
Tudna ebben valaki segíteni?
■ A címben szereplő dolgot kéne kialakítani, természetesen úgy, hogy IE-ben és FF-ben is azonosan nézzen ki.
Szóval, ami van:
- nagy téglalap, benne középen egy oszlop. Ide kerül a tartalom, ez adja meg az egész magasságát.
- a nagy téglalap 4 sarkában, az oszlop mellett, 4 pici téglalap kéne hogy legyen. Odáig eljutottam, hogy az oszlop két oldalán van 1-2 pici, de az alsókat nem tudtam sehogy se úgy odarakni, hogy a középső olszlop 'átmenjen' közöttük.
A két fölső téglalap flaotolva volt, közé az oszlop megadott margin-al berakva. A két alsó négyzethez szintét float -ot próbáltam, nem túl sok sikerrel. Utána még megpróbáltam egy 'position: relative; bottom: 0px; left: 0px;'-et de azt sem akarta megenni :(
Tudna ebben valaki segíteni?
Tábla nem létezik
Sziasztok!
Már kipróbáltam minden variációt, de a select után beírt név nem jó a mysql nek, azt jelzi nekem, hogy nem létezik a keresett táblám miközben létezik, és név is helyes, de az egészbe a poén az az, hogy csak is 1 táblánál müködik rendessen, a többinél:
■ Már kipróbáltam minden variációt, de a select után beírt név nem jó a mysql nek, azt jelzi nekem, hogy nem létezik a keresett táblám miközben létezik, és név is helyes, de az egészbe a poén az az, hogy csak is 1 táblánál müködik rendessen, a többinél:
A 'teszt.tomi_vendegkonyv' tabla nem letezik
function beallitas( $tabla,$postok,$hely,$hol ) {
foreach( $postok as $post) {
$adat=$_POST[$post];
// echo $adat.'<br>';
mysql_query("UPDATE ".$tabla." SET ".$post."='".$adat."' WHERE ".$hol."='".$hely."'") or die (mysql_error());
}
}
if(beallitas("tomi_vendegkonyv", array("nev"), "1", "id") == TRUE){
echo 'ok';
}else{
echo 'bazz';
}