ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 14, 2007 - Fórum téma

PHP fájlok csak az első futtatásnál olvasódnak be

silversk8r · 2007. Szep. 14. (P), 20.38
Környezet:
Solaris szerver
Apache/2.2.3 (Unix) mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8e PHP/5.2.0

A szerver a php fájlokat első lekérdezésnél beolvassa, aztán mintha cache-elné. Hiába változtatom a tartalmát, ugyanazt a fájlt futtatja.
pl.:
feltöltöttem (ftp) egy test.php nevű fájlt ami kiírja az időt.
1. lekérdezés - minden rendben
módosítottam a tartalmát. most egy string-et kell kiírjon
2. lekérdezés - kiírja ay aktuális időt, nem a stringet. a fájl lefut, mindig új időt ír ki. csak éppen nem a feltöltött fájlt futtatja, hanem amit első lekérdezésnél beolvasott.

Ha kitörlöm a test.php fájlt azt észreveszi (Not found, stb.). Újra feltöltöm és még mindig a régi fájlt futtatja valamilyen cache-ből.

Nem browser hanem szerver dolog, de azt sajnos nem tudom hogy Apache vagy php a ludas.
Talán inkább apache fórumba illene, de csak php fájloknál csinálja, html-t rendesen kiszolgál módosításokkal együtt.
 

Submit helyett javascript

TIV · 2007. Szep. 14. (P), 20.19
Csőváz

A következő gondom van. Friendly urlt használok az oldalamon. A keresést a következőképpen kellene megoldanom. /kereses/eztkeresd

Csináltam egy formot, ahol egy text és egy button van. megoldottam azt egy js el hogy a gombra kattintáskor megnyitja a megfelelő url-t a beírt szóval a végén. A gond csak az, hogy ha beírok egy keresendő szót és ENTERT nyomok, nem csinál semmit (semmi jót), mivel a formnak nincs input SUBMIT része, a keresés gomb INPUT BUTTON ugyanis. ha submitra átírom, akkor viszont nem működik a dolog, mert hozzáírja a változót plussz értéket, amire nekem ugye nincs szükségem, csak az érték kellene az urlbe /keresőszó -val.

hogy kellene megoldani, hogy ENTER leütésekor a keresőgomb lenyomódjon?

köszi
TIV
 

Dobozok egymás mellett explorerben

royt · 2007. Szep. 14. (P), 19.12
Üdv!
Van egy oldal, aminek a css készítésével kis problémám akadt..
Az oldal.
A probléma: firefox alatt természetesen semmi, de a "kedvenc" böngészőim (ie 6 és 7) alatt persze nem úgy működik a dolog, ahogy kéne. Így kéne működnie: a középső részben a termékek megadott méretű dobozokban, egymás mellett vannak, ráadásul még középre is vannak igazítva. Az exploreres verzió most elvileg sem tudja ezt, mert össze-vissza csúszkáltak a dobozok, ha beadtam a float: left-et, és néha a h1 címek is el-el tűntek miatta.
Ha valaki tudna segíteni, hogy legalább elindulni tudjak a dologban, azt megköszönném!

tkarika
 

IE6 alatt véletlenszerűen eltűnő képek, dinamikusan generált tartalomban

Weiyo · 2007. Szep. 14. (P), 13.02
Üdv!

Első olyan problémám, amivel egy közösséghez fordulok :) Adott egy weboldal, ahol png ikonokat használok, de úgy, hogy átmennek egy php szkripten és az gif-é konvertálja őket, a háttér függvényében. Teljesen jól működik, kivéve természetesen IE6 alatt, ahol néha (kb. 40% eséllyel) nem jelenik meg az ikonok egy része. Jobb click+properties-re látszik a kép mérete (16x16px) és a show picture-re kattintva megjelenik rendesen. Csak olyan tartalmaknál jelentkezik, amit ajax-al töltöttem le és innerHTML-el adtam hozzá az oldalhoz.

Furcsaság, hogy egy régebbi ajaxos munkámban, hasonló módon generálok és használok dinamikusan képeket, és ott minden megy. Debugolás, próbálgatás közben sikerült már statikus gif képpel is előcsalnom a hibát, tehát nem hiszem, hogy a php a gond.

Egy másik probléma, ami már nem fért bele a topicba, hogy IE6 alatt, néha behal a szinkron ajax művelet és "The download of the specific resource failed" hibaüzenetet kapok. Ez is véletlenszerűen jelentkezik.

A probléma tesztelhető ezen az oldalon, ha rákattintotok a "beírás a vendégkönyvbe" gombra, akkor a betöltött tartalomban, a küldés gomb ikonja, néha nem jelenik meg.

Olyanoktól várok segítséget, akik kapcsolatba kerültek a fenti jelenségekkel, és tudják a megoldást - a tippelgetésbe már belefáradtam :)

Előre is köszi!
 

IE6 -ban CSS probléma (CMS)

none · 2007. Szep. 14. (P), 12.21
Sziasztok!

Lenne egy elég nagy problémám.
Szóval Operában és Firefoxban az oldallal minden rendben. Még nagyjából IE7-el sem lenne gond. Viszont IE6-ban elég sok gondom van. Belinkelek két képet ide. Az első az, hogy milyen az Operában ahol is tökéletesen néz ki. Így kellene IE6-ban is kinéznie, de sajnos nagyon nem így néz ki. Szóval az első kép, hogy milyennek kellene kinéznie IE6-ban, a második kép pedig, hogy most milyen bénán néz ki. A képre ráirogattam a hibákat, hátha valaki nem veszi észre.

Ilyennek kéne lennie:


Nagyobb Képért: Klikk Ide


És sajnos ilyen IE6-ban:


Nagyobb Képért: Klikk Ide

És ez lenne a templatem CSS file-ja egy ZIP-ben:
http://turbopower.hu/temp/template_css.zip

Kérem segítsetek kijavítani a CSS-ben a hibát, mert én tök hülye vagyok hozzá.

Annyit tudok, hogy a CSS-ben úgy van megcsinálva, hogyha a CMS-ben nincsen berakva semmi a ball illetve a jobb oldali hasábba, akkor azok autómatikusan eltűnnek. De ezzel nincs is semmi bajom, mert szükségem van rá, hogy így eltünögessenek bizonyos menüknél ezek a hasábok.

Élőben pedig itt lehet megnézni: http://turbopower.hu/
 

html tagok elhagyása kereséskor

lacy · 2007. Szep. 14. (P), 11.58
üdv!

Nem tudtam jobban/rövidebben megfogalmazni a kérdést. Keresek mysqlban egy adott oszlopon belül.

SELECT * FROM akarmi WHERE vmi LIKE '%piros kutya%'

A gond csak az, hogy a piros kutya megtalálható a szövegben, de félkövér formázással, azaz így:
<strong>piros</strong> kutya

Így a mysql nem találja meg persze. Mit lehet ezzel kezdeni? Van rá vmi mysql szerveroldali megoldás? mert sztem ha lehúzom az anyagot és phpvel kidobálom belőle a html tagokat az hosszadalmas dolog.:(

5let?
köszönöm