ugrás a tartalomhoz

Dobozok egymás mellett explorerben

royt · 2007. Szep. 14. (P), 19.12
Üdv!
Van egy oldal, aminek a css készítésével kis problémám akadt..
Az oldal.
A probléma: firefox alatt természetesen semmi, de a "kedvenc" böngészőim (ie 6 és 7) alatt persze nem úgy működik a dolog, ahogy kéne. Így kéne működnie: a középső részben a termékek megadott méretű dobozokban, egymás mellett vannak, ráadásul még középre is vannak igazítva. Az exploreres verzió most elvileg sem tudja ezt, mert össze-vissza csúszkáltak a dobozok, ha beadtam a float: left-et, és néha a h1 címek is el-el tűntek miatta.
Ha valaki tudna segíteni, hogy legalább elindulni tudjak a dologban, azt megköszönném!

tkarika
 
1

nos

Fraki · 2007. Szep. 15. (Szo), 05.54
Gyorsfix: styles.css 210. sorába szúrd be:

_display: inline;


Kis magyarázat. Ezt elvileg display: inline-block; -kal kéne megoldani, amit az IE nem ismer. Float-tal nem lehet középre igazítani, úgyhogy az kiesett. Maradt az, hogy megoldást kell keresni inline-block-ra IE-ben. Gugli: inline block in ie. Az első 10-ben van ez. Amint látható, elég az inline.

Nálad a fenti selectorban display: table-cell szerepel, amit szintén nem ismer az IE. Azt váltja ki ez a fix. De egyébként az, hogy van egy inline LI alatti table-cell DIV-ed, nem valami szép.

Továbbá class-okkal oldd meg, hogy az inline stílus csak közvetlen az LI alatti DIV-re mutasson (LI > DIV, amit az IE6 szintén nem ismer), mert most így bekavar.

Egyébként IE7-ben kissé szétesik az oldal.
2

köszi!

royt · 2007. Szep. 17. (H), 10.35
Üdv!
Köszönöm a választ! Sajnos ahogy te mondtad, úgy nem volt változás, viszont az általad linkelt oldalon találtam ezt.
Az itt látottakat próbáltam az oldalon is megcsinálni, de sajnos így sem volt változás, gondolom amiatt, hogy nekem más a html szerkezet kicsit.
Erre lenne valami ötlet? Sajnos a linkelt oldalon látott <p><span>...</span></p> szerkezetet én nem tudom alkalmazni, mivel nekem a dobozokban nem csak <img /> és <br /> lesz, hanem <h2> és <p>, amit úgy tudom nem lehet <span>-on belül elhelyezni.