ugrás a tartalomhoz

IE6 -ban CSS probléma (CMS)

none · 2007. Szep. 14. (P), 12.21
Sziasztok!

Lenne egy elég nagy problémám.
Szóval Operában és Firefoxban az oldallal minden rendben. Még nagyjából IE7-el sem lenne gond. Viszont IE6-ban elég sok gondom van. Belinkelek két képet ide. Az első az, hogy milyen az Operában ahol is tökéletesen néz ki. Így kellene IE6-ban is kinéznie, de sajnos nagyon nem így néz ki. Szóval az első kép, hogy milyennek kellene kinéznie IE6-ban, a második kép pedig, hogy most milyen bénán néz ki. A képre ráirogattam a hibákat, hátha valaki nem veszi észre.

Ilyennek kéne lennie:


Nagyobb Képért: Klikk Ide


És sajnos ilyen IE6-ban:


Nagyobb Képért: Klikk Ide

És ez lenne a templatem CSS file-ja egy ZIP-ben:
http://turbopower.hu/temp/template_css.zip

Kérem segítsetek kijavítani a CSS-ben a hibát, mert én tök hülye vagyok hozzá.

Annyit tudok, hogy a CSS-ben úgy van megcsinálva, hogyha a CMS-ben nincsen berakva semmi a ball illetve a jobb oldali hasábba, akkor azok autómatikusan eltűnnek. De ezzel nincs is semmi bajom, mert szükségem van rá, hogy így eltünögessenek bizonyos menüknél ezek a hasábok.

Élőben pedig itt lehet megnézni: http://turbopower.hu/
 
1

tipp

uthomas · 2007. Szep. 14. (P), 13.22
Hy.
Annélkül, hogy belenéztem volna a css-be lenne két 5letem a hiba okára.
- IE6-ban, van egy default magassága minden div elemnek (kb 10px), és hiába mondod + hogy height:3px; a div nem veszik fel a kívánt magasságot, amíg be nem írod azt is, hogy line-height:3px;

- A másik amire gondolni tudok az a különbség az IE és a FF margin-padding kezelése között.
Az IE (ha jól emlékszem) hozzáadja a margin, ill. a padding értékeket a width-hez, ill. height-hoz. Ez okozhat méretbeli különbségeket.

Remélem segítettem.
UT
2

Szia!

none · 2007. Szep. 14. (P), 13.44
Köszi, hogy válaszoltál. oda ahol csak sima height: 20px volt írva, felé beszúrtam a line-height: 20px-t is, de a helyzet változatlan. A baj az, hogy abszolute nem értek a CSS-hez és nem akarok úgy beleturkálni, hogy elrontsak valamit. Azért ha valakinek van még ötlete az ne tartsa magába. De annak jobban örülnék, ha valaki rápillantana a CSS-re, biztosan többet lát benne mint én.
3

állásajánlat

gex · 2007. Szep. 14. (P), 14.41
a problémád megoldásához a jobb felső sarokban található ajánlat beküldése linket ajánlom a munka/állás menüpontból.
4

csóró

none · 2007. Szep. 14. (P), 15.49
Fizetni sajnos nem tudok ezért. Reménykedem benne, hogy valaki így is tud azért segíteni.
5

hát igen

Fraki · 2007. Szep. 14. (P), 21.10
Hát igen, az itt látható képlet nem nagyon jön ki, de itt van néhány gyorsfix:

template.css 154. sorába, a table.maintable selector alá tedd be: table-layout: fixed

table.maintable {
  border-collapse: collapse;
  width: 100%;
  padding: 0;
  margin: 0;
  table-layout: fixed;
}
Az artbanne.css 7. sorába szúrd be ezt:
_margin-left: expression((parentNode.offsetWidth - offsetWidth) / 2 + 'px');


(Itt nem biztos, hogy hülyén viselkedik az IE, a template.css 534. sorában lévő selectorban text-align: left miatt igazít balra, a többi böngésző azért rakja a bannereket középre, mert az oldalmargóik értéke auto, de ez valahogy nem az igazi.)

A főlap markupjában (fájlnevet nem tudom, amelyikbe az az alsókategóriás fejlesztő bepaste-elte azt az swMenuFree4.0 kódot) a 189. sorba szúrd be ezt:

#topnav {
  height: 20px;
  overflow: hidden;
}
6

köszönöm - köszönöm - köszönöm!!!

none · 2007. Szep. 15. (Szo), 08.52
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál, és hogy segítettél!!!
Szinte minden probléma megoldódott IE6-ban! Tényleg millió köszönet érte! Viszont bejött még egy probléma ezzel. Az swmenufree egy transmenü kezelő kiegészítő a CMS rendszerhez. Namost ezzel, hogy mindent megcsináltam úgy ahogy írtál, most a topmenüben nem akarnak lenyílni az almenü gombok. Természetesen Operában és Firefoxban megint minden tökéletesen működik. Van erre valami orvosság szerinted?

Mégegyszer köszönöm, hogy segítettél, megtisztesz vele!!

Jim
7

hiba

none · 2007. Szep. 15. (Szo), 13.21
Okéé... Most jobban szemügyre vettem, meg párszor ráfrissítettem és most valami más a hiba. Asszem az overflow: hidden; -el lesz valami gond, de nem értek hozzá. Csak azt vettem észre, hogy így ha mindent rendesen beírok oda ahová mondod, akkor IE6-ban jó lesz a lap (azt leszámítva, hogy nem nyílnak le a menük), viszont Operában és Firefoxban, az oldal szélességéből levesz, és mint látható, a felső 468-as banner balra tolódik, és kilóg a "konténerből", valamint a jobb szélső topmenünek szincsen vége rendesen. Ha kiveszem a kódból az "overflow: hidden;"-t akkor rendbejön az oldal szélessége, és a banner sem lóg ki a helyéről, viszont megint előjön IE6-ban a topmenü alsó kilógó kis szegélye. Jelenleg úgy van a css, ahogy te javasoltad. Ránéznél Firefox-ban vagy Operában? IE6-ban jó is lenne, ha lenyilnának a menük. :)
8

fix

Fraki · 2007. Szep. 15. (Szo), 17.52
Akkor a #topnav-os szekció helyett álljon ez:

#menu a {
  line-height: 13px !important;
}
9

:(

none · 2007. Szep. 15. (Szo), 20.11
Sajnos a helyzet változatlan. :( Semmi nem változott. Lécci ne add fel! :)
10

be se raktad

Fraki · 2007. Szep. 15. (Szo), 20.36
Persze, hogy változatlan, hiszen be se raktad. Nálam lokálban jó, úgyhogy jó.

Egyébként egészítsd ki még ezzel, mert néhány menüpont fölött béna az egérkurzor:

#menu a {
  line-height: 13px !important;
  cursor: pointer;
}
11

köszönöm!

none · 2007. Szep. 16. (V), 10.19
Szia!

Nagyon nem értem ezt, mert tényleg megcsináltam, és feltöltöttem, bár nem itthon csináltam, hanem egy másik haveromnál notepadon, de tényleg töröltem és betettem. De most leszedtem FTP-ről megint, hogy megnézzem és tényleg nem volt benne, ahogyan te is mondtad. Na mindegy. Megcsináltam, feltöltöttem újra és most már tényleg jó lett minden!! Lenyílik a menü is rendesn IE6-ban! Tényleg minden pompás!! Nagyon köszönöm szépen! Sajnos írva nem tudom hogyan fejezzem ki hálám! Köszönöm szépen!!
12

Még apróság

none · 2007. Szep. 16. (V), 11.55
Hát ezt nem értem. Most IE6-ban megint láccik egy pici csík a topmenü alatt. Operában megnyúlt az egész jobbra. Egyedül firefoxban tűnik jónak. Tiszta erőből reménykedem, hogy egyszer jó lesz.

Most idelinkelem a sok változtatás utáni CSS filet. Nem tudom, hogy szükséged van-e rá.

http://turbopower.hu/temp/template2_css.zip
13

almenü

none · 2007. Szep. 16. (V), 16.01
Jaaa, és miért van az, hogy mindegyik böngészőben a lenyíló almenük vastagsága eltérő? Tudom már nagyon fárasztó vagyok, de ezen nem lehet valahogy segíteni?
14

ujra

none · 2007. Szep. 16. (V), 19.23
Na ismét itt lenneék. Egy picit szenvedtem én is a menükkel, és már mindenhol minden szuper csak IE6-ban maradt még egy kis csík. Azt kellene eltüntetni.
15

folyt köv. privátba

Fraki · 2007. Szep. 16. (V), 21.35
Látom, variáltál. IE-ben szétesett. Ennek itt már semmi értelme, ha az adatlapodon adsz elérhetőséget, privátban elküldöm az én verziómat, szvsz folytassuk onnan.
16

Szia!

none · 2007. Szep. 17. (H), 07.25
Kitettem az adatlapomra az MSN címemet. Az egyben az email címem is. Majd ránéznél a bal oldalon a főmenüre is IE6-ban? Elég érdekesen viselkedik.

Köszönöm szépen!!