ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 10, 2007 - Fórum téma

Hibásan kitöltött űrlap, visszaper jel

Castor87 · 2007. Szep. 10. (H), 22.38
Üdv!
A webszerveren be van állítva, hogy speciális karakterek esetén egy "\" jelet tegyen elé. Ezzel nincs is semmi probléma biztonsági szempontból. A gondom az, hogy hibásan kitöltött űrlap esetén a hibaüzenet kiírásnál mikor a bevitt adatokat újra megjelenítem az űrlapon, szépen ott sorakoznak a "\" jelek a spec karakterek előtt. A php.ini módosítására nincs mód/lehetőség! A php kódban valami trükkel ki lehet küszöbölni a problémát, hogy ne tömje tele az űrlapot visszaper jelekkel?

//Castor
 

iframe border probléma

Blackfriar · 2007. Szep. 10. (H), 19.33
Sziasztok!
Nem tudom, találkozott-e már valaki a problémával.
<iframe frameborder="0"  border="0" height="500" width="563" src="akarmi.htm" scrolling="auto"></iframe>
FF alatt nincs gond, a frame kerete nem jelenik meg.
IE alatt azonban megjelenik, viszont ha ráfrissítek az oldalra, akkor eltűnik.
Érti ezt valaki? Mi lehet a megoldás? Először csak a frameborder szerepelt paraméterként és azt hittem, a border majd megoldja a dolgot, de nem így történt.
 

Keresőbarát URL készítése

PMS · 2007. Szep. 10. (H), 16.41
Sziasztok!

Sok helyen látom, legfőképpen blogoknál, pl. itt a weblaboron is, hogy az urlben az id szám helyett értelmes szöveg található - persze ékezetmentes.

Példa: CakePHP-t használok, és ha az adatbázis tábla egy bizonyos sorára vagyok kíváncsi, akkor kb. így kell hivatkoznom rá: /article/view/2. Ez helyett szeretnék ilyet használni: /article/view/ez_egy_bejegyzes

Ezt hogyan lehet megoldani?

Üdv:
D
 

Nem küldi el a levelet.

konoko · 2007. Szep. 10. (H), 14.45
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem hogy írtam egy levélküldő kis oldalt és nem értem miért nem küldi el az e-mail-t.

<?php
$uzenet = "Valami, valami, szöveg, szöveg";
mail ('kicsoda##kukac##freemail.hu', 'test', $uzenet);
?>
Ez lenne a kód.
Nem dob semmi hibát viszont nem kapok mail-t. Miért lehet ez?
Kell valami a szerveren hogy legyen?
Előre is köszi a segítséget.

Konoko
 

WAMP: Mysql táblát hogyan rakhatom fel a tárhelyre?

rober · 2007. Szep. 10. (H), 11.00
Wamp szervert használok. Létrehoztam egy mysql táblát, hogyan helyezhetem fel a tárhelyemre? Nem tudom hova menti el a wamp!
 

Sajátra nincs idő: Joomla vagy Drupal?

Wabbitseason · 2007. Szep. 10. (H), 09.47
Egy grafikus barátom netes ruhaboltot nyitna (ommm.hu), és még hónapokkal ezelőtt elvállaltam, hogy készítek egy CMS-es weblapot. Néhány statikus oldalról és egy egyszerű boltrendszerről van szó.

Egyik hobbim a CMS tervezés, és ez alkalmas feladatnak tűnt, de úgy alakultak a dolgaim, hogy nem volt időm a saját rendszer kivitelezésére.

Arra gondoltam, hogy nem most váltom meg a világot, és valamelyik elterjedt open-source CMS-sel oldom meg a feladatot, de egyikkel sincs semmiféle tapasztalatom, és nincs időm kísérletezni.

A tapasztaltak véleményére lennék kíváncsi: Joomla vagy Drupal az, amivel érdemesebb elkezdeni? Drupal lapokat már láttam, de nagyon egy kaptafára készültnek tűnt mindegyik, és attól tartok, hogy a template rendszere nem a legrugalmasabb. A Joomla-oldalak ebből a szempontból kevésbé tűnnek kötöttnek, de erről a rendszerről olyasmiket hallottam, hogy nem túl jó SEO-szempontból (macerás, legalábbis), és nem tudom, hogy mennyire támogatható vele egy egyszerű webes bolt (inkább csak kirakat).

Ha kapok néhány választ, lehet, hogy újabb kérdések is felmerülnek bennem, és ez talán mások számára, a későbbiekben is hasznos lehet.
 

vista32 alá PHP és MySql telepítése hogyan?

ntauz · 2007. Szep. 10. (H), 08.04
Sziasztok!
Vki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan tudom a a vista32 alá feltenni a php-t és a mysql-t?
Előre is köszi