Archívum - 2006 - Fórum téma
december 31
"Cannot modify header information - headers already sent by" hiba
Sziasztok!
Egy szerverparkból rendeltünk egy szervert, de nem tudom, hogy mi a hiba, vagy én hibáztam vagy a szerver nem jó.
De mindenre ezt írja ki hibaként:
a head.tpl 6 sora ez ez:
<script type="text/javascript" src="java/scriptaculous.js?load=effects"></script>
Foggalmam sincs, hogy mi a hiba.
A keresés 32 sora meg ez:
header("Location: index.php?menu=kereses&oldal=1");
■ Egy szerverparkból rendeltünk egy szervert, de nem tudom, hogy mi a hiba, vagy én hibáztam vagy a szerver nem jó.
De mindenre ezt írja ki hibaként:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fenyrajz/public_html/ebolt/template_c/%%68^689^68964653%%head.tpl.php:6) in /home/fenyrajz/public_html/ebolt/kereses.php on line 32
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
a head.tpl 6 sora ez ez:
<script type="text/javascript" src="java/scriptaculous.js?load=effects"></script>
Foggalmam sincs, hogy mi a hiba.
A keresés 32 sora meg ez:
header("Location: index.php?menu=kereses&oldal=1");
december 30
PROTOTYPE kilép az objektumból?
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Létrehozok egy objektumot, egy select mezőt. Aztán ajax-al lekérem a tartalmát. Ez az objektum egy funkciója lenne. A szerver válaszának feldolgozását rábízom egy funkcióra, mely szintén az Objektum része. Azonban ekkor már nem tudom lekérni az objektum adatait (pl. a select ID-jét amit az elején, az objektum létrehozásánál adok meg neki)
Lenne egy problémám. Létrehozok egy objektumot, egy select mezőt. Aztán ajax-al lekérem a tartalmát. Ez az objektum egy funkciója lenne. A szerver válaszának feldolgozását rábízom egy funkcióra, mely szintén az Objektum része. Azonban ekkor már nem tudom lekérni az objektum adatait (pl. a select ID-jét amit az elején, az objektum létrehozásánál adok meg neki)
ZipArchive not found
hi.
Tömören: PHP5.2ben nem működik az ZipArchive osztály (bundled), de miért?:(
adott: winxp - apache 2.23 - php 5.2 (installer) -> custom -> ext_zip.
fel is rakta php_zip.dll-t ext-be, php.ini-ben (a php mappában, mert windowsban nincs -> [PHP_ZIP] extension=php_zip.dll ottvan.)
"It does not require any external library.", viszont..Fatal error: Class 'ZipArchive' not found in ...
BUG report: http://bugs.php.net/?id=39742&edit=1
Na hát ez nem válasz, amit írtak.
Van valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni?
Köcce!
■ Tömören: PHP5.2ben nem működik az ZipArchive osztály (bundled), de miért?:(
adott: winxp - apache 2.23 - php 5.2 (installer) -> custom -> ext_zip.
fel is rakta php_zip.dll-t ext-be, php.ini-ben (a php mappában, mert windowsban nincs -> [PHP_ZIP] extension=php_zip.dll ottvan.)
"It does not require any external library.", viszont..
$zip = new ZipArchive();
BUG report: http://bugs.php.net/?id=39742&edit=1
Na hát ez nem válasz, amit írtak.
Van valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni?
Köcce!
december 30
Checkbox körül rés
Helló, miért van az hogy a checkbox körül rés van bármit csinálok vele? Ffoxban a margin: 0; segített rajta, de IE-ben (7ben is) nem.
Bocs ha már volt ez kérdés (egészen biztosan volt) de nem találom a megfelelő keresőszavakat...
■ <div style="background-color:#FF9966">
<input type="checkbox" style="margin: 0;"/>
</div>
<input type="checkbox" style="margin: 0;"/>
</div>
Bocs ha már volt ez kérdés (egészen biztosan volt) de nem találom a megfelelő keresőszavakat...
Oldal költöztetésének Google vonzatai
Sziasztok!
Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.
Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.
301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?
(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?
Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?
■ Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.
Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.
301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?
(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?
Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?
Blog bejegyzés írás közben kidob a session
Sziasztok!
Írtam egy Blogot. Magával a kóddal nem is lenne semmi baj. php-ban íródott mysql adatbázist használ, természetesen form-okat használ és jelszóval és felhasználónévvel védett tehát csak a blog tagjai írhatnak bele. Tehát a kód működik rendesen. Session segítsgéével történik meg a felhazsnálók belépése! Az lenne a bajom, hogy ha egy felhasználó éppen írja a blogját és az kb 20-30 percél több és nem küldi el addig az űrlapot, akkor: most saját fogalmazással élve kidobja a session. Pedig ugye elméletileg a session addig él amíg elundul és be nem zárjuk a böngészőt, nem?
■ Írtam egy Blogot. Magával a kóddal nem is lenne semmi baj. php-ban íródott mysql adatbázist használ, természetesen form-okat használ és jelszóval és felhasználónévvel védett tehát csak a blog tagjai írhatnak bele. Tehát a kód működik rendesen. Session segítsgéével történik meg a felhazsnálók belépése! Az lenne a bajom, hogy ha egy felhasználó éppen írja a blogját és az kb 20-30 percél több és nem küldi el addig az űrlapot, akkor: most saját fogalmazással élve kidobja a session. Pedig ugye elméletileg a session addig él amíg elundul és be nem zárjuk a böngészőt, nem?
Több form egy oldalon
Sziasztok!
Hogyan lehetne a egy olyan oldalról átvenni az űrlap mezők értékét, ahol azonos nevű mezők vannak de különböző formokban?
Köszi
■ Hogyan lehetne a egy olyan oldalról átvenni az űrlap mezők értékét, ahol azonos nevű mezők vannak de különböző formokban?
Köszi
SQLlite-os tartalomkezelő
Hello!
Tudnátok olyan CMS-t vagy fórummotort ajánlani ami SQLlite-al működik?
■ Tudnátok olyan CMS-t vagy fórummotort ajánlani ami SQLlite-al működik?
december 28
div height nullázás probléma firefox és opera alatt
Sziasztok!
Nem vagyok designer, inkább webprogramozó, de néha kell designt is macerálnom, és most egy számomra megfejthetetlen hibajelenségbe ütköztem.
Van két div-em (az oldalon persze van még jópár, csak azokkal nincs gond), egymásba ágyazva, css fileban megadva minden paramétere, a háttérkép kivételével, mert az smartyban kapja az elérési utat.
IE-ben nincs gond, firefoxban nálam kb. 10-15-ből egyszer kinullázza a height tulajdonságát a div-eknek (amíg a html-be style-ként adtam meg, egyszerűen elhagyta ezt a beállítást!), operában pedig minden esetben így csinálja.
Van tapasztalatotok, mi lehet a kínja? Nagyon idegesítő, az ilyen dolgok miatt utálok designnal foglalkozni, de most nem tudom másra bízni:)
A kódrészlet:
■ Nem vagyok designer, inkább webprogramozó, de néha kell designt is macerálnom, és most egy számomra megfejthetetlen hibajelenségbe ütköztem.
Van két div-em (az oldalon persze van még jópár, csak azokkal nincs gond), egymásba ágyazva, css fileban megadva minden paramétere, a háttérkép kivételével, mert az smartyban kapja az elérési utat.
IE-ben nincs gond, firefoxban nálam kb. 10-15-ből egyszer kinullázza a height tulajdonságát a div-eknek (amíg a html-be style-ként adtam meg, egyszerűen elhagyta ezt a beállítást!), operában pedig minden esetben így csinálja.
Van tapasztalatotok, mi lehet a kínja? Nagyon idegesítő, az ilyen dolgok miatt utálok designnal foglalkozni, de most nem tudom másra bízni:)
A kódrészlet:
<div id="div1" style="background-image:url({$images_path}hatterkep.gif);">
<div id="div_gomb" style="background-image:url({$images_path}gomb.gif);">
<a href="akarmi.php" style="font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#CC3300; font-size:18px; padding-left:30px;">{$szovegek.akarmi}</a>
</div>
</div>
<script language="javascript">popunder();</script>
</div>
{include file='lablec.tpl'}
Cookie adat lekérése más oldalról
Sziasztok!
Adva van egy feladat, aminek része, hogy össze kéne hasonlítani 2 oldal látogatóinak az átfedését.
Meg lehetne csinálni, hogy amikor elmegy az egyik oldalra, akkor az az oldal beállít egy cookie, kap az illető egy id-t.
Aztán a másik oldalra is elmegy és a másik oldal visszatérne az elöző oldalra, hogy nézze meg, hogy az illetőnek cookie beállítva.
Ez a visszatérés történhetne js-ben, vagy iframe-ben php-ban, és header: location-nal GET-ben küldözgetve az adatokat.
Minden böngészőben megy, csak éppen IE-ben nem, mivel alul kijelzi, hogy az oldal számára a másik domain szolgáltat adatokat, és ez tiltva van.
(hiába, hogy a meghívott oldal a saját domainen van, az IE szerint, ha az 1. domainről meghívok bármilyen beágyazott fájlt a 2. domain-en (js, php, akármi), akkor a 2. domain-en lévő cuccoknak nem küldi el a cookie-kat headerben. :( )
Ötlet, vélemény, javaslat?
■ Adva van egy feladat, aminek része, hogy össze kéne hasonlítani 2 oldal látogatóinak az átfedését.
Meg lehetne csinálni, hogy amikor elmegy az egyik oldalra, akkor az az oldal beállít egy cookie, kap az illető egy id-t.
Aztán a másik oldalra is elmegy és a másik oldal visszatérne az elöző oldalra, hogy nézze meg, hogy az illetőnek cookie beállítva.
Ez a visszatérés történhetne js-ben, vagy iframe-ben php-ban, és header: location-nal GET-ben küldözgetve az adatokat.
Minden böngészőben megy, csak éppen IE-ben nem, mivel alul kijelzi, hogy az oldal számára a másik domain szolgáltat adatokat, és ez tiltva van.
(hiába, hogy a meghívott oldal a saját domainen van, az IE szerint, ha az 1. domainről meghívok bármilyen beágyazott fájlt a 2. domain-en (js, php, akármi), akkor a 2. domain-en lévő cuccoknak nem küldi el a cookie-kat headerben. :( )
Ötlet, vélemény, javaslat?