ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2006 - Fórum téma

december 31

"Cannot modify header information - headers already sent by" hiba

chipi · 2006. Dec. 31. (V), 13.27
Sziasztok!
Egy szerverparkból rendeltünk egy szervert, de nem tudom, hogy mi a hiba, vagy én hibáztam vagy a szerver nem jó.

De mindenre ezt írja ki hibaként:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/fenyrajz/public_html/ebolt/template_c/%%68^689^68964653%%head.tpl.php:6) in /home/fenyrajz/public_html/ebolt/kereses.php on line 32
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1


a head.tpl 6 sora ez ez:

<script type="text/javascript" src="java/scriptaculous.js?load=effects"></script>

Foggalmam sincs, hogy mi a hiba.

A keresés 32 sora meg ez:
header("Location: index.php?menu=kereses&oldal=1");
 

december 30

PROTOTYPE kilép az objektumból?

gtoma · 2006. Dec. 30. (Szo), 17.28
Sziasztok!

Lenne egy problémám. Létrehozok egy objektumot, egy select mezőt. Aztán ajax-al lekérem a tartalmát. Ez az objektum egy funkciója lenne. A szerver válaszának feldolgozását rábízom egy funkcióra, mely szintén az Objektum része. Azonban ekkor már nem tudom lekérni az objektum adatait (pl. a select ID-jét amit az elején, az objektum létrehozásánál adok meg neki)

december 30

ZipArchive not found

lacy · 2006. Dec. 29. (P), 23.28
hi.

Tömören: PHP5.2ben nem működik az ZipArchive osztály (bundled), de miért?:(

adott: winxp - apache 2.23 - php 5.2 (installer) -> custom -> ext_zip.
fel is rakta php_zip.dll-t ext-be, php.ini-ben (a php mappában, mert windowsban nincs -> [PHP_ZIP] extension=php_zip.dll ottvan.)

"It does not require any external library.", viszont..

$zip = new ZipArchive();
Fatal error: Class 'ZipArchive' not found in ...

BUG report: http://bugs.php.net/?id=39742&edit=1
Na hát ez nem válasz, amit írtak.

Van valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni?
Köcce!
 

Checkbox körül rés

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 21.36
Helló, miért van az hogy a checkbox körül rés van bármit csinálok vele? Ffoxban a margin: 0; segített rajta, de IE-ben (7ben is) nem.

<div style="background-color:#FF9966">
<input type="checkbox" style="margin: 0;"/>
</div>


Bocs ha már volt ez kérdés (egészen biztosan volt) de nem találom a megfelelő keresőszavakat...
 

Oldal költöztetésének Google vonzatai

vbence · 2006. Dec. 29. (P), 21.19
Sziasztok!

Tippeket várok, hogyan lehet a legjobban kijönni egy oldal elköztötéséből. Lehet kis költözés, ahol a tartalmak megmaradnak, csak az URL séma módosul (ilyenkor a régi URL-en élhet a tartalom végtelen ideig, de valahogy jelezni kéne, hogy az új verziót preferáljuk), vagy teljes domain-váltásos cucc.

Lehet-e valami <link rel="alternate"> tipusú tippel segíteni a google-t, hogy hamarabb odataláljon az új címre.

301: Moved Permanently - segít-e valamit? Mennyit profitál belőle az új cím? X időn belül megkapja a régi oldal page rankját, vagy mindenképen sajátot kezd építeni?

(Ha lehetséges) Megéri megtartani a régi oldalt (url-eket), amik a page-rank miatt folyamatosan produkálják a látogatókat? Esetleg egy apró javascript átugratná a látogatóat az új címre, miközben a google számára a régi dokumentum is él és virul?

Szóval ki hogy enyhítené a költözés fájdalmát Google barátunknál?
 

Blog bejegyzés írás közben kidob a session

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 14.21
Sziasztok!

Írtam egy Blogot. Magával a kóddal nem is lenne semmi baj. php-ban íródott mysql adatbázist használ, természetesen form-okat használ és jelszóval és felhasználónévvel védett tehát csak a blog tagjai írhatnak bele. Tehát a kód működik rendesen. Session segítsgéével történik meg a felhazsnálók belépése! Az lenne a bajom, hogy ha egy felhasználó éppen írja a blogját és az kb 20-30 percél több és nem küldi el addig az űrlapot, akkor: most saját fogalmazással élve kidobja a session. Pedig ugye elméletileg a session addig él amíg elundul és be nem zárjuk a böngészőt, nem?
 

Több form egy oldalon

Anonymous · 2006. Dec. 29. (P), 12.43
Sziasztok!

Hogyan lehetne a egy olyan oldalról átvenni az űrlap mezők értékét, ahol azonos nevű mezők vannak de különböző formokban?


Köszi
 

SQLlite-os tartalomkezelő

maturicz-innsbruck · 2006. Dec. 29. (P), 01.35
Hello!
Tudnátok olyan CMS-t vagy fórummotort ajánlani ami SQLlite-al működik?
 

december 28

div height nullázás probléma firefox és opera alatt

Monsz · 2006. Dec. 28. (Cs), 20.11
Sziasztok!

Nem vagyok designer, inkább webprogramozó, de néha kell designt is macerálnom, és most egy számomra megfejthetetlen hibajelenségbe ütköztem.
Van két div-em (az oldalon persze van még jópár, csak azokkal nincs gond), egymásba ágyazva, css fileban megadva minden paramétere, a háttérkép kivételével, mert az smartyban kapja az elérési utat.
IE-ben nincs gond, firefoxban nálam kb. 10-15-ből egyszer kinullázza a height tulajdonságát a div-eknek (amíg a html-be style-ként adtam meg, egyszerűen elhagyta ezt a beállítást!), operában pedig minden esetben így csinálja.

Van tapasztalatotok, mi lehet a kínja? Nagyon idegesítő, az ilyen dolgok miatt utálok designnal foglalkozni, de most nem tudom másra bízni:)

A kódrészlet:

<div id="div1" style="background-image:url({$images_path}hatterkep.gif);">
	<div id="div_gomb" style="background-image:url({$images_path}gomb.gif);">
		<a href="akarmi.php" style="font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color:#CC3300; font-size:18px; padding-left:30px;">{$szovegek.akarmi}</a>
	</div>
</div>
<script language="javascript">popunder();</script>
</div>
{include file='lablec.tpl'}
 

Cookie adat lekérése más oldalról

KergeKacsa · 2006. Dec. 28. (Cs), 18.38
Sziasztok!

Adva van egy feladat, aminek része, hogy össze kéne hasonlítani 2 oldal látogatóinak az átfedését.
Meg lehetne csinálni, hogy amikor elmegy az egyik oldalra, akkor az az oldal beállít egy cookie, kap az illető egy id-t.
Aztán a másik oldalra is elmegy és a másik oldal visszatérne az elöző oldalra, hogy nézze meg, hogy az illetőnek cookie beállítva.
Ez a visszatérés történhetne js-ben, vagy iframe-ben php-ban, és header: location-nal GET-ben küldözgetve az adatokat.
Minden böngészőben megy, csak éppen IE-ben nem, mivel alul kijelzi, hogy az oldal számára a másik domain szolgáltat adatokat, és ez tiltva van.
(hiába, hogy a meghívott oldal a saját domainen van, az IE szerint, ha az 1. domainről meghívok bármilyen beágyazott fájlt a 2. domain-en (js, php, akármi), akkor a 2. domain-en lévő cuccoknak nem küldi el a cookie-kat headerben. :( )

Ötlet, vélemény, javaslat?