ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2006 - Fórum téma

április 30

CMS rendszerek installalasa

dezse · 2006. Ápr. 30. (V), 20.20
A munkahelyemen az egyik kollégám mutatott egy CMS fotoalbumot, amelynek nagyon megtetszett az egyszerűsége, és az a gazdag lehetőségtár, amelyet a keretrendszer adott.
Nekiveselkedtem, hogy otthon kipróbálok egyet a sok közül, amelyből sok sok sikertelen próba lett az alábbiak szerint.

Természetesen az először a környezetet állítottam fel. a XAMPP legújabb Windowsos verzióját letöltöttem és felinstalláltam. Az Apache2, a Mysql 5,02 és a PHP5 rendesen feltelepült a XAMPP keretrendszer korrektül beállította. Az Apache, Mysql és a XAMPP biztonsági dolgait beállítottam, mind a három program felhasználónévvel és jelszóval indul.
Harcra fel! Először a DRUPAL-t töltöttem le. Elolvastam a magyar dokumentációt. Létrehoztam a szükséges adatbázist, a felhasználó adatokat beállítottam, majd a setting.php fájlba beírtam a szükséges adatokat.
DRUPAL egy üres ablakkal indul. Magyarul még hibajelenséget sem tudok írni.

A következő a Xaraya. Itt is a dokumentum az első az ott előírt dolgokat megcsináltam, majd elindítottam az install.php-t és az alábbi hosszú error képernyőüzenetet kaptam

xarCore_getSystemVar('Log.LoggerName', true), 'loggerArgs' => xarCore_getSystemVar('Log.LoggerArgs', true), 'level' => xarCore_getSystemVar('Log.LogLevel', true)); ... ?>

A következő kísélet a PHP-Nuke, ahol az alábbi hibaüzenet érkezett:

sql_query($sql); $row = $db->sql_fetchrow($result);....


Az egyetlen félsikerem a Joomla-val volt. Ott sikeresen elindult minden a szükséges adatbeállításokat követően. Jobban mondva az installáláshoz elkezdtem beírni az adatokat, azonban a második lépés már sikertelen:

\n"; } else { ?>...


Megpróbáltam továbblépni, de sikertelenül.

Tehát:
- van egy működőképes Apache-Mysql-PHP trióm
- Mindig elolvastam az installáláshoz szükséges dolgokat és beállítottam azokat.
- localhost-ra akarom a rendszert felállítani, mivel először tanulni akarok. Sok rosszat olvastam a Magyarországi ingyenes webtárhelyek PHP szolgáltatásairól, ezért úgy gondoltam jobb hazai pályán kezdeni.

Drupal űrlapgenerátort keresek

Pal_ur · 2006. Ápr. 30. (V), 17.42
Üdv,

jobbról-balról próbálkozom, de mindig elakadtam. Tehát keresek olyan űrlapkezelő modult, amivel valamilyen Drupal motor alatt (már nem ragaszkodom a 4.7-hez :)) űrlapokat lehet gyártani.

De.

Szeretnék akár többoldalas űrlapokat csinálni, és szeretném, ha az űrlapon az egyes elemk megjelenését pontosan lehetne szabályozni (pl. hogy az elem címe megjelenjen-e, és ha igen, akkor hol, esetleg több elem kerüljön egy sorba, stb.)

Továbbra is a Postnuke-os emlékeimre tudok hagyatkozni: a FormExpress modul tudott ilyet.

Van valamilyen megoldás?

Köszi,

P.
 

Megye meghatározása IP címből

kisstoth · 2006. Ápr. 30. (V), 10.35
Hogyan tudom meghatározni IP címből, hogy országon belül milyen megyéből netezik (pl. Gyor-Moson-Sopron)? Jelenleg csak az országot tudom meghatározni PHP-ből.

Ilyesmire gondoltam:
http://www.ip2location.com/
 

április 30

Pixel rajzolása egyszerű html-ben, JavaScriptes megoldással

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 23.56
Üdv!

Problémám a következő: egyszerű grafikát szeretnék csinálni JavaScript-tel, lehetőleg pixelrajzolás segítségével. Lényeg, hogy egyszerű böngésző is értelmezze, és az elkészítése is megoldható legyen sima texteditorral. Szóval valami olyasmit szeretnék html/JavaScript-ben, mint a Delphi-ben a xxxxx.canvas.pixel[x,y]=szin;

Kérdésem: Megoldható-e ez a feladat? Ha igen, hogyan?
 

Aktív oldal jelzése css osztályal

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 22.39
Üdv!

Lenne egy problémám, olyat szeretnék hogy pl.: mikor menüben megnyomom a felhasználó adatai részt és mikor átvált erre a lapra a böngésző akkor annak a linkjhe más színű legyen tehát : <a href="profile.php" class="active">Felhasználó adatai</a> kb. így legyen...

ez még talán megoldható lenne, de olyan mint itt a weblaboron az aktiv és az új témákra is ha ráklikkelnék akkor az is class="active" legyen...

mint a drupalban, ott ez meg van oldva, de hogy?

Előre is kössz.
 

Session probléma...

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 22.34
Üdv!

Lenne egy "kis" problémám a session-al.
Mysql-ben működik a session rendszerem.

És az lenne a bajom vele, hogy:

van egy profile_edit.php fájlom amiben ha megnyomom a mentés gombot akkor az átirányit a profile.php fájlra (header("Location: profile.php");), de még ez elött csinálok egy újabb session adatot: $_SESSION['user_profile_edit_save'] = "yes";

nos mikor átmegy a profile.php fájlra elvileg ezt kéne kiirnia: "A mentés sikeres volt."

ennek a segítségével:

if (isset($_SESSION['user_profile_edit_save'])) {
print '<div class="message">
A mentés sikeres volt.
</div>';
}

itt jön egy kis tartalam és a lap végém ezt a session bejegyzést eltüntetem ennek a segítségével:
unset($_SESSION['user_profile_edit_save']);

ez eddig müxik is és elsőnek jó is volt meg talán másodiknak is...
... de, volt olyan h megnyomtam a mentés gombot és nem írt ki semmit, akárhányszor frissítettem is (de hüleség is sokszor frisíteni mivel tölri a sessiont a lap végén), de volt olyan is hogy: mikor a mentés megnyomtam nem írt ki semmilyen üzit az oldal de egyet frissítettem és akkor kiirta az üzenetet (A mentés sikeres volt.) és frissítetem egyet és megint eltűnt mint ahogy kellene is neki, csakugye az volt a hiba benne hogy elsőre nem jött be...

de miért?

a másik problémám is hasonló:

van egy login.php -m ahol ugye be lehet lépni, és mikor beírom a felhasználónevet és a jelszót akkor belép, majd a kilépés gombra ugyebár törli a session-t.

de...:

volt olyan elég sűrűn hogy mikor belépek kiirja hogy: "Elérés megtagadva!"

ezt akkor irja ki a profile.php ha olyan felhasználó akarja megnézni az oldalt aki nincs bejelentkezve tehát az uid -ja 0, mert a 0 jelenti ebben az esetben azt hogy nincs senki sem belépve.

és ilyen sokszor van hogy egymás után 3szor is beirom a jó felhasználót és a jelszót és átirányit a profile.php -ra de mivel nem állít bejelentkezetnek ezért az hibát észlel.

Kép tárolása Postgresql alatt

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 19.17
Sziasztok!

Hogyan tudok postgresql adatbázisban képet tárolni?

Köszi
 

SMS küldés webes szolgáltatóval.

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 17.12
Időzített PHP script-ből szeretnék sms-t küldeni konkrétan a www.olcsosms.hu -n keresztül.
Ez ugye úgy működik hogy be kell jelentkeznem, és aztán egy formba beírni az SMS-t. Ezt headerekkel, vagy valami más eszközzel nem tudom "szimulálni" PHP-ból, hogy közvetlenül tudjak SMS-t küldeni?

Eszerint a hozzászólás szerint lehet ilyet, de pontosan hogy?
http://weblabor.hu/forumok/temak/5923#comment-8420
 

Űrlap mezők egymás alá rendezése CSS-sel

Anonymous · 2006. Ápr. 29. (Szo), 16.02
Volt mostanában egy ilyen téma, amiben megkérdezték hogyan lehet a textfieldeket szépen egymásalá rendezni mellette lévő szöveggel együtt, erre akkor még nem volt szükségem, de most megpróbáltam előkeresni, de nem találtam. A témában elhangzott pár url, ha valaki tudja ezeket, vagy esetleg a téma címét az írja be. köszönöm!!
 

wrap utáni sorkizárás

Alfalaca · 2006. Ápr. 29. (Szo), 14.59
Sziasztok!

Van egy textarea amivel adatot viszek be egy sql táblába. A wrap="HARD" mivel szeretném ha lenne automatikus sortörés. Majd ezt ki szeretném olvasni egy másik lapon sortöréssel ahogyan begépeltem( ahol bevitelkor entert ütöttem ott kiirításkor is legyen enter) ezért <pre></pre> tagok közé helyeztem a kiolvasott szöveget. Eddig működik is minden csak sajnos azonnal elvesztem a formázásomat és ami eddig sorkizárt az most csak simán balra zárt lett.
Mi lehet vele a gond? Hogy tudom megoldani hogy ezek után is sorkizártan írja ki a szöveget?

<pre><div align="justify" wrap="HARD">
<table width="510" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="510"><?php echo wordwrap("<p>".$row_cikkolvas['cikk']."</p>"); ?></td></tr>
</table> </div></pre>