ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 30, 2006 - Fórum téma

CMS rendszerek installalasa

dezse · 2006. Ápr. 30. (V), 20.20
A munkahelyemen az egyik kollégám mutatott egy CMS fotoalbumot, amelynek nagyon megtetszett az egyszerűsége, és az a gazdag lehetőségtár, amelyet a keretrendszer adott.
Nekiveselkedtem, hogy otthon kipróbálok egyet a sok közül, amelyből sok sok sikertelen próba lett az alábbiak szerint.

Természetesen az először a környezetet állítottam fel. a XAMPP legújabb Windowsos verzióját letöltöttem és felinstalláltam. Az Apache2, a Mysql 5,02 és a PHP5 rendesen feltelepült a XAMPP keretrendszer korrektül beállította. Az Apache, Mysql és a XAMPP biztonsági dolgait beállítottam, mind a három program felhasználónévvel és jelszóval indul.
Harcra fel! Először a DRUPAL-t töltöttem le. Elolvastam a magyar dokumentációt. Létrehoztam a szükséges adatbázist, a felhasználó adatokat beállítottam, majd a setting.php fájlba beírtam a szükséges adatokat.
DRUPAL egy üres ablakkal indul. Magyarul még hibajelenséget sem tudok írni.

A következő a Xaraya. Itt is a dokumentum az első az ott előírt dolgokat megcsináltam, majd elindítottam az install.php-t és az alábbi hosszú error képernyőüzenetet kaptam

xarCore_getSystemVar('Log.LoggerName', true), 'loggerArgs' => xarCore_getSystemVar('Log.LoggerArgs', true), 'level' => xarCore_getSystemVar('Log.LogLevel', true)); ... ?>

A következő kísélet a PHP-Nuke, ahol az alábbi hibaüzenet érkezett:

sql_query($sql); $row = $db->sql_fetchrow($result);....


Az egyetlen félsikerem a Joomla-val volt. Ott sikeresen elindult minden a szükséges adatbeállításokat követően. Jobban mondva az installáláshoz elkezdtem beírni az adatokat, azonban a második lépés már sikertelen:

\n"; } else { ?>...


Megpróbáltam továbblépni, de sikertelenül.

Tehát:
- van egy működőképes Apache-Mysql-PHP trióm
- Mindig elolvastam az installáláshoz szükséges dolgokat és beállítottam azokat.
- localhost-ra akarom a rendszert felállítani, mivel először tanulni akarok. Sok rosszat olvastam a Magyarországi ingyenes webtárhelyek PHP szolgáltatásairól, ezért úgy gondoltam jobb hazai pályán kezdeni.

Drupal űrlapgenerátort keresek

Pal_ur · 2006. Ápr. 30. (V), 17.42
Üdv,

jobbról-balról próbálkozom, de mindig elakadtam. Tehát keresek olyan űrlapkezelő modult, amivel valamilyen Drupal motor alatt (már nem ragaszkodom a 4.7-hez :)) űrlapokat lehet gyártani.

De.

Szeretnék akár többoldalas űrlapokat csinálni, és szeretném, ha az űrlapon az egyes elemk megjelenését pontosan lehetne szabályozni (pl. hogy az elem címe megjelenjen-e, és ha igen, akkor hol, esetleg több elem kerüljön egy sorba, stb.)

Továbbra is a Postnuke-os emlékeimre tudok hagyatkozni: a FormExpress modul tudott ilyet.

Van valamilyen megoldás?

Köszi,

P.
 

Megye meghatározása IP címből

kisstoth · 2006. Ápr. 30. (V), 10.35
Hogyan tudom meghatározni IP címből, hogy országon belül milyen megyéből netezik (pl. Gyor-Moson-Sopron)? Jelenleg csak az országot tudom meghatározni PHP-ből.

Ilyesmire gondoltam:
http://www.ip2location.com/