Archívum - Ápr 3, 2006 - Fórum téma
Kép megjelenítése (online generálás nélkül)
Szervusztok!
Egy képet szeretnék megjeleníteni egy php fájlal. A lényeg, hogy "csak" megjelenítse, ne generálja le.
Arra gondoltam, hogy az imagecreate...() függvényt meghívom, majd egy image...()-al "előhivatom" a képet. Ezzel az a baj, hogy lényegében online generálom a képet, ami nagyszámú lehívásnál nagyon leterheli a szervert (vagy jó ez így, majd cachelik a böngészők?).
Van erre más megoldás? (Ami "csak" megjelenít egy képet.)
Tudom béna dolog, meg fura ez így, de hosszú történet, hogy miért kell.
■ Egy képet szeretnék megjeleníteni egy php fájlal. A lényeg, hogy "csak" megjelenítse, ne generálja le.
Arra gondoltam, hogy az imagecreate...() függvényt meghívom, majd egy image...()-al "előhivatom" a képet. Ezzel az a baj, hogy lényegében online generálom a képet, ami nagyszámú lehívásnál nagyon leterheli a szervert (vagy jó ez így, majd cachelik a böngészők?).
Van erre más megoldás? (Ami "csak" megjelenít egy képet.)
Tudom béna dolog, meg fura ez így, de hosszú történet, hogy miért kell.
GD képegyesítés
Üdv néktek!
Hatalmas gondban lennék!
Egy PHP fügvényt szeretnék írni, ahol a végeredmény egy képben jelenne meg, amit egy az egyben le lehet tölteni egy eccerű jobb klikk mentés máskénttel.
A kép tartalma pedig mondjuk két kép (vagy több) egymás mellett.
PHPben eléggé ott vagyok, de a GD nekem kínai. Nagyon örülnék ha tudnátok nekem segíteni
■ Hatalmas gondban lennék!
Egy PHP fügvényt szeretnék írni, ahol a végeredmény egy képben jelenne meg, amit egy az egyben le lehet tölteni egy eccerű jobb klikk mentés máskénttel.
A kép tartalma pedig mondjuk két kép (vagy több) egymás mellett.
PHPben eléggé ott vagyok, de a GD nekem kínai. Nagyon örülnék ha tudnátok nekem segíteni
PHP kódot csempésztek a tárhelyemre
Majdnem kiraktak a szerverről egy php kód miatt, amit valaki becsempészett a tárhelyemre. Hogy tudnék védekezni ellene?
A kód
■ A kód
Arculat a programnak
Sziasztok!
Nem tudtok olyan programot, amivel könnyen saját arculatot lehetne a php programunknak varázsolni, mint például ami a Dotnet-nek van?
Köszi
■ Nem tudtok olyan programot, amivel könnyen saját arculatot lehetne a php programunknak varázsolni, mint például ami a Dotnet-nek van?
Köszi
DOM-ot tárgyaló oldalt, kézikönyvet keresek
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Lehet hogy lehetetlen a kérésem, de az iránt érdeklődnék, hogy tud-e valaki olyan oldalt v. könyvet (lehetőleg magyar nyelven), ahol az alapoktól kezdve megismerhetném a DOM rejtelmeit. A segítségeteket előre is köszönöm!
■ Egy kis segítséget kérnék tőletek. Lehet hogy lehetetlen a kérésem, de az iránt érdeklődnék, hogy tud-e valaki olyan oldalt v. könyvet (lehetőleg magyar nyelven), ahol az alapoktól kezdve megismerhetném a DOM rejtelmeit. A segítségeteket előre is köszönöm!
Webarculat tervezés milyen programmal?
Sziasztok!
Szerintetek melyik programmal érdemesebb webdesign-t tervezni?
Photoshop vagy fireworks?
És miért?
■ Szerintetek melyik programmal érdemesebb webdesign-t tervezni?
Photoshop vagy fireworks?
És miért?
Szerk: A felvetés nem a design készítésre használható programok bármely egyedi kérdésére vonatkozik, hanem általában a megfelelő program kiválasztására.
layeres path a timeline felett
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy flash-ben libraryból elérek egy bármilyen objektumot /pl movie,shape/ duplakattintással a timeline-on, dehogy mi a pontos layeres pathja ennek az objektumnak ilyet most nem tudok, lényeg hogy a layerét nem találom azt szeretném tudni melyik layer(ek) alatt található. Ha a rootból el akarom érni és nem tudom melyik layer(ek) alatt van ez nem oké.
Vmelyik régebbi flashben be tudtam állítani a timeline fölé egy full patht amely tartalmaz layereket is ez ideális megioldás lenne most is. /flash8/
A movie explorer szóba se jöhet ott abszolut nem találtam meg.
Előre is kösz
üdv
ZB
■ Az lenne a kérdésem hogy flash-ben libraryból elérek egy bármilyen objektumot /pl movie,shape/ duplakattintással a timeline-on, dehogy mi a pontos layeres pathja ennek az objektumnak ilyet most nem tudok, lényeg hogy a layerét nem találom azt szeretném tudni melyik layer(ek) alatt található. Ha a rootból el akarom érni és nem tudom melyik layer(ek) alatt van ez nem oké.
Vmelyik régebbi flashben be tudtam állítani a timeline fölé egy full patht amely tartalmaz layereket is ez ideális megioldás lenne most is. /flash8/
A movie explorer szóba se jöhet ott abszolut nem találtam meg.
Előre is kösz
üdv
ZB