ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 12, 2006 - Fórum téma

Adatbázis dump automatizálása

sl8r · 2006. Ápr. 12. (Sze), 19.28
Helo!

Lenne egy kérdésem a dataglobe adatbázis-mentésével kapcsolatban. Minden nap éjfélkor lementik az adatbázist, amit a DUDA felületen le tudok tölteni.
Lehet ezt a letöltést valahogy automatizálni?
elvileg (és nagyon elvileg) wget-tel be tudnék lépni az admin felületre és azután letölteni a fájlt, ezt beletenni egy batch fájlba és utána Scheduled Task.
de nem megy, szerintem azért mert a login után rögtön van egy http-equiv="refresh"... kiadva és ez problémásnak tűnik a wget-nek (guglizva másnak is volt vele problémája)

szoval mégegyszer: tud valaki olyan megoldást, hogy a dataglobe-ról automatikusan lehuzzam az adatbázis dump-ot?

üdv: Sl8r
 

Üres form visszakapásának elkerülése

Blackfriar · 2006. Ápr. 12. (Sze), 18.15
HTML form elküldés után PHP-ben kerül feldolgozásra.
Ha nem került kitöltésre egy input, akkor hibajelzést küld, majd újra visszatér a HTML form-ba.Persze ilyenkor minden mező törlődik. Ezt szeretném elkerülni.
 

Enter eltávolítása sztringből

Blackfriar · 2006. Ápr. 12. (Sze), 17.32
Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.

HTML form textarea-ban beütött "ENTER"-t szeretném PHP-ben eltávolítani a szöveg feldolgozása során. Már minden sztring-függvényt kipróbáltam, trükköztem, de az enter makacsul bentmarad.

Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv
 

Feltöltött fájl típusának ellenőrzése böngészőfüggő?

Fedor · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.03
Hello!

Készítettem egy képfeltöltő alkalmazást, Explorer alatt dolgoztam, így csak most vettem észre, hogy Firefox alatt nem müxik tökéletesen.

IE alatt ezzel tudom megállapítani, hogy jpg-t próbálnak -e feltölteni:

<?php
if ( $_FILES['foto']['type']!="image/pjpeg" ) : 
   echo "A feltölteni kívánt fájl kiterjesztése nem jpg, hanem ".$_FILES['foto']['type'].".";
endif;
?>
Viszont Firefox alatt csak ez megy:

<?php
if ( $_FILES['foto']['type']!="image/jpeg" ) : 
   echo "A feltölteni kívánt fájl kiterjesztése nem jpg, hanem ".$_FILES['foto']['type'].".";
endif;
?>
Ez most komoly, hogy be kell raknom egy böngészőellenőrzést is, vagy van valami egyszerűbb áthidaló megoldás? Nem igaz, hogy egy ilyen alapdologban se egyezik meg a két browser...

Üdv,
Fedor
 

Chatbox hiba

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.01
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan korlátozom le egy chatboxban a sorok hosszát?
Mármint harakterszámra. a hiba ott van hogy az iftame-et elcsúfítja méghozzá nagyon is és el szeretném kerülni! Légysz küldjetek olyan kódot amivel le tudom korlátozni a sorok hosszát, vagy adjatok tippet! Előre is köszi
Mamut
 

Objektumalapú PHPdaemon

Medvesajt · 2006. Ápr. 12. (Sze), 15.22
Szevasztok!
Felmerült bennem egy olyan kérdés, amelyre ezidáig még sehol nem talátam 100%-os mértékben megnyugtató választ. Remélem, hogy valaki tud választ adni.

Összeütöttem egy olyan php alkalmazást, amelynek feladata az, hogy a program berúgásakor felkapaszkodjon egy megadott portra, várja a porton érkező kliensek kéréseit, azokat dolgozza fel, teljesítse a teljesíteni valót, majd válaszoljon az eredménytől függően.
Ennek a koncepciónak kétféle változata is van: egyik az amikor egyszerre csak egy klienssel foglalkozik, másik pedig mikor egy megadott limitig a beérkező kliens kéréseket párhuzamosan szolgálja ki ( pcntl_fork() ).

Mind a szerver, mind a kliensoldali php egy ún. "keretrendszer (framework)" része, ez a keretrendszer pedig egy webalapú alkalmazás része (vagy fordítva).
Az alkalmazás moduláris felépítésű: Én szolgáltatok a működéséhez elengedhetetlenül szükséges osztályokat (ez a keretrendszer), illetve nyújtok hozzá egy alapmodult. A célom az, hogy más fejlesztők könnyedén, gyorsan tudjanak EHHEZ AZ EGY alkalmazáshoz újabb modulokat írni.

Hasonlóképpen kell elképzelni, mint mondjuk az Eclipse-t, bár magam is érzem, hogy az összehasonlítás egy kicsit durva, és fényéves különbségek jelentkeznek, még ha hasonlatról is beszélünk.

A kliens oldal utasításait a szerveroldal "fogja el", és hajtja végre. Ehhez biztosítanom kell a keretrendszerben azokat a megoldásokat, amelyekkel egy modulírónak nem kell, és nem szabad foglalkoznia, ha egy kicsit is érdekel a keretrendszer biztonsága, önálló entitása.
Ezért azt találtam ki, hogy a modulírók csak írjanak egy alaposztályt a szerveroldalra, amiben nem kell foglalkozniuk semmivel, csak az általuk megalkotott kliensoldali parancsok szerveroldalon történő konkrét végrehajtásával. Nekem mindig egy adott szabály szerint elnevezett osztályt kell beemelnem a szerveroldalra és példányosítanom, majd ennek a beérkezett paramétereket átadnom, és rábírnom a paraméterek alapján történő futásra.

Tartalmi helyek kialakítása Drupal oldalon

paal · 2006. Ápr. 12. (Sze), 15.11
Üdv,

Többször nekifutottam már, hogy Drupal-lal készítek el egy oldalt de mindig elakadtam valahol.

Most újból próbálkoztam, de még mindig nem tiszta jó pár dolog (de inkább csak a lapszerkezet kialakításban).

Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet elkészíteni pl. a Weblaboréhoz hasonló témaköröket?

Ilyesmire gondoltam:
- Cikkek (link/menüpont)
-- Cikkek listája
-- Cikkrovatok
-- Cikk beküldése

- Fórumok
-- Fórumok téma szerint
-- Fórumok időrendi sorrend szerint

Arra rájöttem, hogy "kategóriát" kell létrehoznom, hogyan fogom én az adott kategóriára hivatkozni (pl. Cikkek)? Hogyan fogom a cikkekben szereplő rovatokat kilistázni (illetve az ezekben lévő cikkek bevezetőit, like ez)

Gondolom a cikk beküldése linkre lett készítve egy alias, ez van a menüpontban megadva (esetleg a fórum listázásokra is?)

Mely témakörökhöz milyen tartalom tipusokat használtok (pl. a cikkekhez, vagy nincs jelentősége, csak a "szülő"-t kell rendesem beállítanom)?

Kösz, Pali

Ps.: ez mindenki másnak tök tiszta és csak én nem fogom fel a dolgot rendesen?
 

firefox nem nyitja meg a lapot teljesképernyőben

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 14.38
Sziasztok!

A következő a problémám:
egy új ablakot akarok nyitni:
window.open("beleptet.htm","","fullscreen=yes")
ez IE alól tökéletes
de FF alól megnyilik ugyan a lap de csak akkor lesz fullscreen teljes
mértékben ha megnyomom az F11 et is.
miért van ez? FF ben ez máshogy müködik?

sőt
window.open("beleptet.htm","","toolbar=no")
firefoxban az áll fullscreent
eredményezi. Számomra érthetetlen módon.

áll fullscreen: csak a fejléc és a statuszbar látszik.

Kérlek benneteket ha valaki találkozott a próblémával irja meg nekem hogyan lehet valódi fullscrent csinálni FF ben?

Nagyon nagyon köszönöm előre is!!

Péter
 

alap portál

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 13.32
Sziasztok!

Olyan alap php portál motort keresek, amit egy kezdő programozó is meg tudérteni ha szétszedi, hogyan is működik egy portál(php-nuke és a joomla nem tartozik az eygszerűk közé). Tudtok olyan helyet ahonnan ilyet lehet letölteni?

Köszi
 

Túl nagy POST? WYSIWYG editorral.

daniel · 2006. Ápr. 12. (Sze), 10.51
Sziasztok!

Adódott egy problémám, amire nem találok magyarázatot.

Van egy adminrendszerem, ahol wysiwyg editorral kezelem a szöveget. A gond az, hogy eléggé testes szövegeket kell elmenteni, ami nem sikerül. 100-120000 karakter hosszúságú szövegnél egyszerűen nem sikerül a postolás.

Próbáltam több editort, szinte mindegyiknél ugyanez történt. A szerveren a post beállítások kellően nagyok, de alapból is simán mennie kellene.

Leginkább az editorok változóira gyanakszom, ami inkább JS probléma, de hátha kiderül, hogy túl sok szöveget akarok postolni (bár ennek azt hiszem nincs alacsony korlátja, de javítsatok ki, ha tévedek).

Köszi!