ugrás a tartalomhoz

alap portál

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 13.32
Sziasztok!

Olyan alap php portál motort keresek, amit egy kezdő programozó is meg tudérteni ha szétszedi, hogyan is működik egy portál(php-nuke és a joomla nem tartozik az eygszerűk közé). Tudtok olyan helyet ahonnan ilyet lehet letölteni?

Köszi
 
1

Mondok egy helyet...

janoszen · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.16
Mondok egy helyet, ahol találsz: Google! Na? :) STFW

http://www.google.co.hu/search?q=simple+CMS

Egyéb lelőhelyek:

http://www.opensourcecms.com/
http://www.cmsmatrix.org/

Bővebben a CMS rendszerekről: http://wiki.weblabor.hu/index.php/CMS
2

Pontatlan voltam...

janoszen · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.38
Bocsánatot akarok kérni, mert kicsit pontatlanul olvastam el. Nyilván tanulni akarsz belőle. Az az igazság, hogy olyat, amiből az elveket tisztán ki tudnád vadászni, nem tudok mondani, mert amit én ismerek, az kissé... szal nem az, amiből tanulni akarsz.

Én is írtam egyet, de azért megint nincs köszönet, viszont egy-két modul használható belőle.

Ha jó CMSt akarsz írni, akkor kell:
  • soooook sok idő
  • Alapos HTML tudás
  • Alapos CSS tudás
  • Alapos PHP v hasonló tudás (Érdemes a doksiban a user commenteket elolvasni)
  • Alapos internet elméleti tudás. HTTP protokolok, stb.


Ha nekiállsz egy CMSt szétszedni, akkor akarva-akaratlan talán átveszed annak a hibáit is, beléd rögződnek és utána nagyon nehéz nem elkövetni őket. A saját fejlesztés meg sok időt igényel. Szóval választhatsz, mit szeretnél... :) Én 5+1/2 éve fejlesztek egy rendszert és még messze nincs kész. Ha készen lesz, akkor olyan lesz, amilyet szeretnék. Még kb 2 hónapnyi éjt-nappallá téve-munka van vele.
3

Funkciók

Jano · 2006. Ápr. 12. (Sze), 16.50
A CMS alatt mindenki mást ért, ezért ahány kodót leszedsz annyiféle más-más megoldással fogsz találkozni. Vannak persze általános és nagyvonalakban behtárolható funkciók: felhasználó és jogosultság kezelés, tartalom (szöveges és kép) feltöltő rész, kategória rendezgető rész, fejlettebbeknél munkafolyamat, jóváhagyás stbstb. Viszont innentől mindenki más úton indul el, attól függöen, hogy mik is az igények és hogy milyen folyamatot kell megvalósítania. Ezekre a rész megoldásokra itt a Weblaboron is találsz cikkeket.
4

ajaxpress

Anonymous · 2006. Ápr. 12. (Sze), 18.22
http://www.ajaxpress.org/

nekem sokat segített, mondjuk előtte pár hónapig szabadidőm kultúrált eltöltését, a javascript-el kapcsolatos könyvek, cikkek bújása jelentette :)
5

keretrendszerek

toxin · 2006. Ápr. 12. (Sze), 18.33
Nemtudom, nem lenne érdemesebb inkább valamelyik keretrendszerrel mélyebb barátságba kerülni, és abból okulni. Anno a blogmark-ok között volt egy jó kis link, ami ezeket hasonlítja össze :

http://www.phpit.net/article/ten-different-php-frameworks/