Archívum - Ápr 8, 2006 - Fórum téma
Explorer vs sütik Bug vagy én elkerüli valami a figyelmemet?
Sziasztok!
A segítségeteket szertném kérni mert teljesen tanácstalan vagyok.
A (szerintem) IE hiba demonstrációja, és a demonstráló kód a http://karpatalja_is.extra.hu/cookie.test.php címen látható.
Explorer kivételével bármilyen böngészőben nézem az oldalt, az elvárható eredményt kapom. Elsőre két üres tömb kiíratást, frissítésre a $_COOKIE, és a $_SESSION tömb tartalmát. Viszont az IE, valami számomra elképzelhetetlen okból kifolyólag, nem hajlandó értelmezni a fejlécben kapott adatokat, aminek az eredménye, hogy nem jönnek létre a sütik. Sem a direktben létrehozandó süti, sem a munkamenetazonosítót tartalmazó PHPSESSID (ergo nem működik semmi amihez a munkameneteket használom, jellemzően felhasználó azonosítás, beléptetés)
Először arra gondoltam, hogy valami süti kezelési beállítás van elbarmolva. De miután végigbogarásztam mindent, és még egy szűz rendszeren is produkálta a problémát, poénból feraktam ugyanezt a teszt állományt az oldalamra ahol viszont tökéletesen működik. A szerver (extra.hu) gyakorlatilag ugyanaz, csak a domainben van eltérés.
Elképzelhető, egy alulvonás a címben ilyen kalamajkát képes okozni?
■ A segítségeteket szertném kérni mert teljesen tanácstalan vagyok.
A (szerintem) IE hiba demonstrációja, és a demonstráló kód a http://karpatalja_is.extra.hu/cookie.test.php címen látható.
Explorer kivételével bármilyen böngészőben nézem az oldalt, az elvárható eredményt kapom. Elsőre két üres tömb kiíratást, frissítésre a $_COOKIE, és a $_SESSION tömb tartalmát. Viszont az IE, valami számomra elképzelhetetlen okból kifolyólag, nem hajlandó értelmezni a fejlécben kapott adatokat, aminek az eredménye, hogy nem jönnek létre a sütik. Sem a direktben létrehozandó süti, sem a munkamenetazonosítót tartalmazó PHPSESSID (ergo nem működik semmi amihez a munkameneteket használom, jellemzően felhasználó azonosítás, beléptetés)
Először arra gondoltam, hogy valami süti kezelési beállítás van elbarmolva. De miután végigbogarásztam mindent, és még egy szűz rendszeren is produkálta a problémát, poénból feraktam ugyanezt a teszt állományt az oldalamra ahol viszont tökéletesen működik. A szerver (extra.hu) gyakorlatilag ugyanaz, csak a domainben van eltérés.
Elképzelhető, egy alulvonás a címben ilyen kalamajkát képes okozni?
HTML oldal háttérben hogyan indíthat PHP-t?
A következőt szeretném megcsinálni:
A HTML oldalaimba szeretnék beilleszteni egy hívást, ami minden letöltődéskor meghív egy PHP-t. Ebben szeretném majd letárolni milyen IP-ről, milyen oldalról érkezett a hívás. Ez a rész már megvan, a probléma csak az, hogy úgy kéne meghívnom ezt a PHP-t, hogy közben a HTML oldal maradjon a képernyőn. Ha valakinek lenne ötlete megköszönném.
PM
■ A HTML oldalaimba szeretnék beilleszteni egy hívást, ami minden letöltődéskor meghív egy PHP-t. Ebben szeretném majd letárolni milyen IP-ről, milyen oldalról érkezett a hívás. Ez a rész már megvan, a probléma csak az, hogy úgy kéne meghívnom ezt a PHP-t, hogy közben a HTML oldal maradjon a képernyőn. Ha valakinek lenne ötlete megköszönném.
PM