ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2006 - Fórum téma

június 30

PHP-Nuke az új helyre költöztetve nem menti a blokk változtatásokat

dasky · 2006. Jún. 30. (P), 12.14
Sziasztok!
Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.

Üdv: DA-Sky
 

PHP fejlesztő eszköz, amihez nem kell webszerver?

szitakoto100 · 2006. Jún. 30. (P), 11.34
Sziasztok!
Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
 

Liquid layout kialakítása fórumhoz

MrPrise · 2006. Jún. 30. (P), 08.51
Sziasztok!

Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.

http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0

Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.

Köszi!
 

Figyelmeztetés programozásos kérdés feltételekor

vbence · 2006. Jún. 30. (P), 00.04
Sziasztok!

Nagyon gyakori, hogy (kezdők) feltesznek egy kérdést, amire a 8. válasz után derül ki, hogy valamilyen alapvetően hibás (járatlan, túlbonyolított) elképzelés mentén haladnak, és csak most ütközik ki a dolog.

Mit gondoltok egy kis figyelmeztető szövegre (a szokásos, "keress rá, mielőtt új témát nyitnál" -hoz hasonlóan) az új kérdés feltevés előtt. (Elég lenne csak az ajax és php fórumokban). Valami ilyesmire gondolok:

Gyorsabban választ kaphatsz kérdésedre, ha nem csak magát a problémát írod le, hanem pár szóban a weboldal / webalkalmazás azon részét is felvázolnád, aminek részeként felmerült (a probléma környezetét). Így egy megoldhatatlan kérdésre is kaphatsz megkerülő ötleteket.


Vagy mittomén...
 

június 29

window.resizeTo hívásra "hozzáférés megtagadva"

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 18.25
Sziasztok!

Adott ez a függvény:

function noresize() {
 var NS = (navigator.appName == 'Netscape') ? true : false;

 iWidth = (NS)?window.innerWidth:document.body.clientWidth;
 iHeight = (NS)?window.innerHeight:document.body.clientHeight;

 if ( (iWidth <= 510) || (iHeight <= 259) )
  window.resizeTo(510,259);
}
Ez a függvény - többek között - be van linkelve egy HTML állományba és az onLoad ill. onResize eseményekre hívódik meg. IE6-tal kéne mennie, de sajnos nem megy. A meghívás rendben megtörténik, de a window.resizeTo(510,259); végrehajtásánal a következő üzenettel leáll:

"A hozzáférés megtagadva."

Mit baltázok el? Előre is köszi a segítségeket!
 

Tömb elemeinek elérése

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 17.39
Kezdő vagyok, ezt előre leszögezem. Találtam a neten egy osztályt, ami xml-ből tömböt csinál. Ennek a tömbnek az elemeit szeretném elérni, de az én tudásom még kevés hozzá.

Így néz ki a tömb, és mondjuk a 'kerdes'-t szeretnem tudni:

Array
(
  [info] => Array
    (
      [proba] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [faq] => Array
                (
                  [0] => Array
                    (
                      [kerdes] => 
  Ez az elso kerdes.
                      [valasz] => 
   Ez az elso valasz.
                    )

                )

            )

        )
     )
)
 

SimpleXML-lel beolvasott XML-ben kötőjeles elemnév

Anonymous · 2006. Jún. 29. (Cs), 13.42
simplexml_load_file beolvasok egy xml állományt. Minden tökéletesen müködik, azonban van egy ilyen a fileban: <GENERATED-DATE>2006.06.29.</GENERATED-DATE>.
Ezzel nem tudok megbirkózni. Hogyan lehetne megoldani a legegyszerűbben, hogy ehhez az adathoz is hozzáférjek? A problémát a kötőjel okozza.

Mivel a file-okat úgy kapom, így a problémát valahogy kezelnem kéne. Ötlet?
 

defined(ADATBAZIS) típusú ellenőrzés nem működik

jeti · 2006. Jún. 29. (Cs), 13.19
Sziasztok!

Egyszerre több különálló oldalt működtettek ugyanazokkal a programokkal (fórum, regisztráció, cikk stb. kezelés), de külön táblákkal. A legegyszerűbb megoldás több adatbázis használata lenne, de erre nincs lehetőségem. Eddig úgy oldottam meg az index.php –ban megadtam egy változót és minden függvényben – ahol kellett – globálissá téve kiolvastam, hogy most mit kell a tábla neve elé illeszteni. Ez az érték soha sem változott meg a program futása közben, sőt azon kívül se túl gyakran …
Arra gondoltam állandóval fogom mostantól megoldani. Definiáltam az index php-ban

define("ADATBAZIS","egyes_");
Ezt egyszerűen beágyazott fájlokban és függvényeken keresztül is elérem.
Eddig minden rendben.

Van a programjaimban egy biztonsági zár az első sorban. Mindig megnézi, hogy létezik-e a változó vagy nem? Ha igen, akkor mehet a beolvasás. Ha nem, akkor valószínűleg a php fájl pontos helyét írták be, ilyenkor elküldöm az boklászót a főoldalra.
A konstans nem tudom isset()-el megnézni, csak azt, hogy definiáltam-e már.

if (defined(ADATBAZIS)==false) {header("Location: http://valmi.hu");}
if (! defined(ADATBAZIS)) {header("Location: http://valmi.hu");}
Egyik megoldás sem működik, mert mindig elugrál a főoldalra. Pedig az index.php-ban definiálva van és abba ágyazódnak be ezek a fájlok is.
Mi a hiba?
Tud valaki a leírtaknál egyszerűbb megoldást?
Ugye, lehet egyszerre több konstansom is.
 

Index.html fájl átírásának kizárárása a rewrite-ból

zvaranka · 2006. Jún. 29. (Cs), 13.08
Sziasztok!

Sikeresen be lett üzemelve az opensef komponens a joomla portálrendszer alá. Van egy index.html oldal, amiből egy linkkel lehet átkerülni a portálra. Az index.html a joomla gyökerében van. Tehát a www.valami.hu címet beírva eredetileg az index.html indult el, amióta bekapcsoltam az opensef működését, egyből belép a portálra, nem jön fel az index.html tartalma. Jelenleg a www.valami.hu-t beírva egyből az index.php-re történik az átirányítás.

Ha beállítom az DirectoryIndex index.html index.php sorrendet, akkor bejön ugyan az index.html oldal, viszont a rajta levő, az index.php-re mutató linkre kattintva nem jön be az index.php oldal, hanem visszajön az index.html oldal.

Mit kell még beállítani a .htaccess fájlban, hogy a mod_rewrite ne foglalkozzon az index.html -lel? Az alábbi tartalom van a .htaccess fájlban

Options +FollowSymLinks
Options +SymlinksIfOwnerMatch
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^content(.*) index.php
RewriteRule ^component/(.*) index.php
DirectoryIndex index.php
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*) index.php

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.

Zoltán
 

ini_set() kicserélése

kvark · 2006. Jún. 29. (Cs), 13.06
Üdv!
A problémám a következő:
Készítettem egy flash alkalmazást ami flash remoting-ot és amfphp-t használ szerver oldalon.
Nekem a gépemre telepített szerveren minden tökéletesen megy, viszont ha feltöltöm egy ingyenes szolgáltatóhoz ott az ini_set() függvény minden esetben le van tiltva.
Tudom hogy legegyszerűbb az lenne ha bérelnék egy saját szervert de ezt nem tudom és nem is akarom megtenni.

A kérdésem arra irányulna hogy van e valamilyen bejáratott mód arra hogy az ini_set() függvényt kiszedhessem és valami mással válthassam fel, amit nem szokás letiltani biztonsági okokra hivatkozva.