Archívum - Jún 2, 2006 - Fórum téma
Űrlap mezők tárolása
Sziasztok!
Ti hogy tároljátok el az űrlap mezőket?
Honlap átalakítás előtt vagyok, és azon gondolkoztam, hogy adatbázisban, vagy programban tároljam-e a mezők paramétereit. Leírom, hogy nagyjából miket kéne valahogy számom tartani. A zárójelekbe példákat írtam.
Űrlap
- felirat (Felhasználó név; Nem)
- típus (input; radio)
- lehetőségek (-; nő/férfi)
Adatbázisbeli mező neve (nick; nem)
Ellenőrző adatok
- mód (1; 2)
- minimális karakter szám (5; 0*)
*0: nem kötelező kitölteni
Ezeken kívül minden űrlapnak van egy fejléce (pl.: Regisztráció, Új fórumi hozzászólás) és egy „sikerességi” üzenet. (pl.: Sikeres regisztráció., Sikeres hozzászólás a fórumhoz.)
Hogy lenne érdemes eltárolni ezeket az adatokat? Esetleg később több nyelvű feliratokat is szeretnék.
■ Ti hogy tároljátok el az űrlap mezőket?
Honlap átalakítás előtt vagyok, és azon gondolkoztam, hogy adatbázisban, vagy programban tároljam-e a mezők paramétereit. Leírom, hogy nagyjából miket kéne valahogy számom tartani. A zárójelekbe példákat írtam.
Űrlap
- felirat (Felhasználó név; Nem)
- típus (input; radio)
- lehetőségek (-; nő/férfi)
Adatbázisbeli mező neve (nick; nem)
Ellenőrző adatok
- mód (1; 2)
- minimális karakter szám (5; 0*)
*0: nem kötelező kitölteni
Ezeken kívül minden űrlapnak van egy fejléce (pl.: Regisztráció, Új fórumi hozzászólás) és egy „sikerességi” üzenet. (pl.: Sikeres regisztráció., Sikeres hozzászólás a fórumhoz.)
Hogy lenne érdemes eltárolni ezeket az adatokat? Esetleg később több nyelvű feliratokat is szeretnék.
Php fájlok leterheltsége
Sziasztok!
A következő kérdéseim lennének:
1.) Mennyire terhelem le a szervert (illetve lassítom le a felhasználók felé a letöltési sebességet), ha minden felhasználó egy php fájlt (:= index.php) használ, vagy többet szétszórtan (:= index.php, forum.php, cikk.php ...). Az első esetben egy fájlba szúrom be a megfelelő php kiegészítőket, míg a másodikban több fájl osztozik ugyanezeken a php kiegészítőkön. (php kiegészítő alatt értem a programokat Pl.: ha cikkeket kell megjeleníteni, akkor a fórum programját nem töltöm be ...)
2.) A php programjaim alap függvényekre vannak bontva, amelyek több különböző fájlban vannak elhelyezve. (Pl.: Egy fájt egy adott függvényét használja az összes adatbázist igénylő program.) Eddig úgy oldottam meg, hogy ne legyen függvényduplázás, hogy mindegyik kapott egy változót és leellenőriztem, kapott-e értéket / betöltötte már az adott fájlt. Van erre jobb megoldás?
■ A következő kérdéseim lennének:
1.) Mennyire terhelem le a szervert (illetve lassítom le a felhasználók felé a letöltési sebességet), ha minden felhasználó egy php fájlt (:= index.php) használ, vagy többet szétszórtan (:= index.php, forum.php, cikk.php ...). Az első esetben egy fájlba szúrom be a megfelelő php kiegészítőket, míg a másodikban több fájl osztozik ugyanezeken a php kiegészítőkön. (php kiegészítő alatt értem a programokat Pl.: ha cikkeket kell megjeleníteni, akkor a fórum programját nem töltöm be ...)
2.) A php programjaim alap függvényekre vannak bontva, amelyek több különböző fájlban vannak elhelyezve. (Pl.: Egy fájt egy adott függvényét használja az összes adatbázist igénylő program.) Eddig úgy oldottam meg, hogy ne legyen függvényduplázás, hogy mindegyik kapott egy változót és leellenőriztem, kapott-e értéket / betöltötte már az adott fájlt. Van erre jobb megoldás?
mod_deflate
Sziasztok!
Be szerettem volna állítani a szerveremen a mod_deflate-s tömörítést.
Beraktam a httpd.conf-be az alábbi sorokat:
LoadModule deflate_module modules/mod_deflate.so
...
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml
De nem hajlandó működni :(
Apache 2.2.0 és PHP 5.1.2 van fent.
Valamint FF 1.5.0.3-mal ellenőriztem a fejléceket.
Accept-Encoding: gzip, deflate kimegy. De vissza már nem jön Content-Encoding...
Mi lehet a baj?
Köszi,
Laci
■ Be szerettem volna állítani a szerveremen a mod_deflate-s tömörítést.
Beraktam a httpd.conf-be az alábbi sorokat:
LoadModule deflate_module modules/mod_deflate.so
...
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml
De nem hajlandó működni :(
Apache 2.2.0 és PHP 5.1.2 van fent.
Valamint FF 1.5.0.3-mal ellenőriztem a fejléceket.
Accept-Encoding: gzip, deflate kimegy. De vissza már nem jön Content-Encoding...
Mi lehet a baj?
Köszi,
Laci
File upload nem megy
hali, van az xy.php ha rakattint a form upload gombra, posttal kuld, meghivja xy.php?stat=up-op, ami a kovetezot csinalja:ha kiiratom a hibat, a kovetkezot irja ki:
formom eleje:kérdés: miért nem megy fel?:) file méret nem nagy nem kicsi, 800kbyte
■
<?php
$userfile = rawurlencode($userfile);
$userfile_name = rawurlencode($userfile_name);
if (move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['userfile']['tmp_name'], getcwd().'/pics/images/'.$HTTP_POST_FILES['userfile']['name'])) {
$err = 'The file uploaded succesfull!';
}
else { echo 'nemjo'; }
Array ( [uploadedfile] => Array ( [name] => nagyallat.jpg [type] => image/jpeg [tmp_name] => none [size] => 0 ) )
formom eleje:
<form action="picsup.php?stat=up" method="post" enctype="multipart/form-data" class="opacity_80" name="upform">
.qxd kiterjesztésű file megnyitása
Hali! A qxd file formátumot keresném milyen programmal lehet megnyitni vagy szerkezteni! Kösszi
■ Weboldal nyomtatásának tiltása
Hello!
Főnököm legújabb kérdése az volt, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy a weboldalt ne lehessen kinyomtatni. Azt tudom, hogy a jobbegérgombos funkciókat (pl. képmentés), valamint a szövegkijelölést javascript-tel le lehet tiltani. No de a nyomtatást? Hallott valaki ilyenről?
Fedor
■ Főnököm legújabb kérdése az volt, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy a weboldalt ne lehessen kinyomtatni. Azt tudom, hogy a jobbegérgombos funkciókat (pl. képmentés), valamint a szövegkijelölést javascript-tel le lehet tiltani. No de a nyomtatást? Hallott valaki ilyenről?
Fedor
DB-ből listázáskor sor színeinek megváltoztatása
Azt szeretném elérni hogy ha kislitázok dbből dolgokat egy táblázat soraiba, akkor a táblázat egyik sora szürke, másik sora fehér, utána megint szürke, megint fehér legyen felváltva. Hogy lehetne megcsinálni?:/
■ div magasság, kitöltés
Üdvözlet Mindenkinek!
Én még új vagyok itt ezen a fórumon, és érdeklődnék, hogy az alábbi dolgot hogy lehet helyre rakni? A régebbi hozzászólásokat is nézegettem, és alighanem ott találtam ezt is.A probléma ezzel csak az, ha a böngésző ablakán lévő kicsinyités jelet megnyomják, szétesik a div.
Alapértelmezésben az Opera szétesve mutatja. A Konqueror, Firefox jól mutatja.
A kitöltés miatt választottam ezt a megoldást, mert különben nem volt teljes a kitöltés.
Ha viszont elhagyom a .keret, és .osszefog dolgokat, a style-ben meg csak az alant látható dolgok vannak, akkor ugyan nem esik szét, de ha sok sok szöveget még úgy ötször beillesztem, a balsávban a kitöltés nem lesz jó, csak akkor ha a világosabb színt a body-ba teszem. Ekkor viszont csak a Firefoxnak nem tetszik.:
Én még új vagyok itt ezen a fórumon, és érdeklődnék, hogy az alábbi dolgot hogy lehet helyre rakni? A régebbi hozzászólásokat is nézegettem, és alighanem ott találtam ezt is.
<style type='text/css'>
div {float:left;}
.keret{border:1px solid #111;}
.balsav{width:200px;}
.kozepresz{width:788px;background:#789;}
.osszefog{background:#abc;}
</style>
</head>
<body>
<div class="keret">
<div class="osszefog">
<div class="balsav">kevés szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg </div>
<div class="kozepresz">sok sok szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg
szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg szöveg
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>
Alapértelmezésben az Opera szétesve mutatja. A Konqueror, Firefox jól mutatja.
A kitöltés miatt választottam ezt a megoldást, mert különben nem volt teljes a kitöltés.
Ha viszont elhagyom a .keret, és .osszefog dolgokat, a style-ben meg csak az alant látható dolgok vannak, akkor ugyan nem esik szét, de ha sok sok szöveget még úgy ötször beillesztem, a balsávban a kitöltés nem lesz jó, csak akkor ha a világosabb színt a body-ba teszem. Ekkor viszont csak a Firefoxnak nem tetszik.:
IE és a download
kérdés adott akarmi fájlt kiszolgálok egy ilyen kódal magyarán felhozza az open/download ablakot, adott fájlra, namost fx alatt nincs is gáz, de IE alatt a kiküldött session_start ill. no-cache header miatt nem fér hozzá az open gomb megnyomásával leszedett cuccoshoz ( a gyorstárból kéne, de ott nem jön létre az előbbiek miatt), ergo nem tudja megnyitni
kiadva a ini_set("session.cache_limiter","private"); -t persze igen, de ekkor admin oldal ill. egyébb generált tartalom nem frissül
kis helpet, pls thx :)
■
<?php
function get_content_type($extension)
{
switch (strtolower($extension))
{
case 'txt': return 'text/plain';
case 'com': return 'application/x-msdownload';
case 'pdf': return 'application/pdf';
case 'html': return 'text/html';
case 'gif': return 'image/gif';
case 'jpg': return 'image/jpeg';
case 'png': return 'image/png';
case 'zip': return 'application/x-zip-compressed';
case 'rar': return 'application/x-rar-compressed';
case 'gz': return 'application/x-gzip';
case 'tar': return 'application/x-tar';
}
return 'unknown';
}
if (isset($_GET['download']))
{
$file = pathinfo($_GET['download']);
header('Content-Type: ' . get_content_type($file['extension']));
header('Content-Disposition: Attachment; filename="' .$file['basename']. '"');
readfile($root_path.'usr/templates/'.$_GET['download']);
exit();
}
?>
kiadva a ini_set("session.cache_limiter","private"); -t persze igen, de ekkor admin oldal ill. egyébb generált tartalom nem frissül
kis helpet, pls thx :)