Archívum - Jún 18, 2006 - Fórum téma
Táblázat sor keret beállítása CSS-sel IE-ben?
Sziasztok!
Le szeretném szögezni, hogy nem régiben kezdtem foglalkozni a HTML-CSS-PHP-MySQL "bandával". Jelenleg egy "online boltos" lapocskán kinlódok, mert szerintem ez elég jó téma a tanuláshoz.
A problémám a CSS-es akadt és a következő. Adott az alábbi stíluslap részlet:A "fejlec" ID-vel jelzett táblázat sornál a keretre vonatkozó beállítások egyáltalán nem érvényesülnek az IE 6.0-ban. A Firefox-ban a kép tökéletes (bár ha a keret stílusát dupla vonalra állítom, akkor nem megy), de az IE egyszerűen nem foglalkozik vele.
Most nem tudom, hogy szintaktikai hibát követek el, vagy ez valami IE nyűg a CSS-el. A vonatkozó stílus leírás többi része érvényesül.
Ha valami nagyon bagatell dolgot kérdeztem, akkor elnézést kérek előre is.
Minden segítséget köszönök.
Duggy
■ Le szeretném szögezni, hogy nem régiben kezdtem foglalkozni a HTML-CSS-PHP-MySQL "bandával". Jelenleg egy "online boltos" lapocskán kinlódok, mert szerintem ez elég jó téma a tanuláshoz.
A problémám a CSS-es akadt és a következő. Adott az alábbi stíluslap részlet:
.tblterm {
position: relative; top: 20px;
width: 65%;
font-size: 12px;
border-collapse : collapse;
background-color: #ffebcd;
}
TR#fejlec {
background-color: #cc3333;
border-bottom: 1px solid black;
border-top: 3px solid black;
color: #ffebcd;
font-color: #ffebcd;
font-weight: bold;
text-align: center;
}
Most nem tudom, hogy szintaktikai hibát követek el, vagy ez valami IE nyűg a CSS-el. A vonatkozó stílus leírás többi része érvényesül.
Ha valami nagyon bagatell dolgot kérdeztem, akkor elnézést kérek előre is.
Minden segítséget köszönök.
Duggy
PEAR PHP 5 alapon
Üdv!
Kérdésem: szerintetek volna-e értelme a PEAR csomagok portolásának PHP 5 alá?
Úgy veszem észre, hogy igen sok egyébként jól használható csomag E_STRICT esetén telenyomja a képernyőt "DEPRECATED..." típusú üzenettel. Szerintem érdemes lenne kicsit megreformálni ezeket.
Tudom nagy munka, de szerintem érdemes lenne neki fogni, természetesen a csomagok készítőinek jóváhagyásával.
Valószínüleg a csomagok maguk is lassan eljutnának ebbe a fázisba, de akkor meg a PHP 4 támogatásról kellene lassanknt lemondani, ezért gondolom, hogy érdemes lenne külön REPO-t létrehozni a tisztán PHP 5-re átírt megoldásoknak.
Ha valaki értelmét látja, és szeretne csatlakozni, akkor jelezzen!
--
NP
■ Kérdésem: szerintetek volna-e értelme a PEAR csomagok portolásának PHP 5 alá?
Úgy veszem észre, hogy igen sok egyébként jól használható csomag E_STRICT esetén telenyomja a képernyőt "DEPRECATED..." típusú üzenettel. Szerintem érdemes lenne kicsit megreformálni ezeket.
Tudom nagy munka, de szerintem érdemes lenne neki fogni, természetesen a csomagok készítőinek jóváhagyásával.
Valószínüleg a csomagok maguk is lassan eljutnának ebbe a fázisba, de akkor meg a PHP 4 támogatásról kellene lassanknt lemondani, ezért gondolom, hogy érdemes lenne külön REPO-t létrehozni a tisztán PHP 5-re átírt megoldásoknak.
Ha valaki értelmét látja, és szeretne csatlakozni, akkor jelezzen!
--
NP
A menüt csak egyszer kelljen megírnom - sablonokkal
Újfent hozzátok fordulnék, hiszen épp frissíteném honlapomat, de munkát akarok megspórolni. Hogyan tudom azt megoldani, hogy a menüt csak egy fájlba kelljen beírnom, és amellett töltődjön be egy adott lap tartalma. a táblázat nélküli CSS megvan már hozzá, a fejlesztendő oldal: ez
Gondolom, sablonnal lehetne megoldani. tud valaki konkrét példát?
■ Gondolom, sablonnal lehetne megoldani. tud valaki konkrét példát?
Loggolás probléma - ha frissül az oldal újra loggol
Sziasztok!
Elnézést ha volt már valahol róla szó, de nem találok ezzel kapcs. témát, ami jó lenne nekem.
Van egy olyan site, aminek az index oldalára érkező user-eket akarom megszámolni. Beépítettem egy log részt, de a következő a problémám vele: ha többször letöltődik az index.php (a site többször visszatér ehhez) akkor újra elment adatokat. Hogyan tudnám megoldani, hogy csak kezdésként loggoljon, amig a felhasználó a site-on van ne?
A site igen bonyolult, belenyúlni nehézkes lenne. Valami spec indításra gondoltam, de nem jut eszembe semmi frappáns ötlet.
Előre is köszi, ha valaki segít!
■ Elnézést ha volt már valahol róla szó, de nem találok ezzel kapcs. témát, ami jó lenne nekem.
Van egy olyan site, aminek az index oldalára érkező user-eket akarom megszámolni. Beépítettem egy log részt, de a következő a problémám vele: ha többször letöltődik az index.php (a site többször visszatér ehhez) akkor újra elment adatokat. Hogyan tudnám megoldani, hogy csak kezdésként loggoljon, amig a felhasználó a site-on van ne?
A site igen bonyolult, belenyúlni nehézkes lenne. Valami spec indításra gondoltam, de nem jut eszembe semmi frappáns ötlet.
Előre is köszi, ha valaki segít!