ugrás a tartalomhoz

PEAR PHP 5 alapon

Nagy Péter · 2006. Jún. 18. (V), 21.36
Üdv!

Kérdésem: szerintetek volna-e értelme a PEAR csomagok portolásának PHP 5 alá?
Úgy veszem észre, hogy igen sok egyébként jól használható csomag E_STRICT esetén telenyomja a képernyőt "DEPRECATED..." típusú üzenettel. Szerintem érdemes lenne kicsit megreformálni ezeket.
Tudom nagy munka, de szerintem érdemes lenne neki fogni, természetesen a csomagok készítőinek jóváhagyásával.

Valószínüleg a csomagok maguk is lassan eljutnának ebbe a fázisba, de akkor meg a PHP 4 támogatásról kellene lassanknt lemondani, ezért gondolom, hogy érdemes lenne külön REPO-t létrehozni a tisztán PHP 5-re átírt megoldásoknak.

Ha valaki értelmét látja, és szeretne csatlakozni, akkor jelezzen!

--
NP
 
1

PEAR fejlesztői lista

Hodicska Gergely · 2006. Jún. 19. (H), 23.23
Szerintem ezt a fentin kéne megkérdezni, annó volt is ez téma ott, de már nem emlékszem, hogy mi is lett a végső konklúzió, mostanában meg kiestem abból a listából. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolog, mármint karban tartani a kódbázist két különböző verzió. Esetleg valami olyasmin lehetne elgondolkodni, hogy nem lehetne-e ezt az egész mecerát egy fajta PHP előfeldolgozóval megoldani, mert ha igen, akkor "csak" annyi kéne, hogy ezeket a könyvtárakat ennek figyelembe vételével kell kódolni.


Felhő
2

Épp ez a lényeg...

Nagy Péter · 2006. Jún. 22. (Cs), 11.24
Köszönöm a beidézett blogot, még nem ismertem. Szinte szó szerint azt írja amire én is jutotta. Csakhogy én tovább mennék egy kicsit. Azt gondolom, hogy a PEAR csomagok problémáját nem csak leírni kell hanem megoldani, és ehhez szeretnék partnereket találni.

A PEAR fejlesztői listán még nem vagyok fent, de nemsokára az is bekövetkezik. Előbb átnézem az archívumot, volt e erről szál és mikor.

Nem gondolnám, hogy egy egyszerű konverziós motorral kiküszöbölhető lenne a probléma. Pomtosabban a probléma megszűnne, de csak a felszínen. Az igazi gond szerintem az, hogy a PEAR csomagok egy része nem olyan szemléletben íródott, hogy egyszerű string behelyettesítéssel hatékony PHP 5 kódhoz jussunk. Refakroizálásra is szükség lehet/van, és ezt nem igazán tudod algoritmizálni.

Hogy csak egy példát mondjak, a PEAR hibakezelése igen hatásos PHP 4 alatt, de PHP 5 ben kifejezetten hiányoznak az Exception-ök. Ráadásul a PEAR jelenlegi állapotában nem foglalkozik további Exception osztályok létrehozásával, hiszen ilyenekről szó sem lehetett eddig, viszont PHP 5 alatt jó volna, ha lenne néhány és nem nekem kellene legyártani őket.

A kérdés még mindig az, volna-e erre vállalkozó (rajtam kívül)?
--
NP