ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Fórum téma

december 31

Ajax és a karakterkódolás

eBandee · 2009. Dec. 31. (Cs), 03.27
Mozilla + UTF-8 + Input + jQuery.Ajax(get) == OK
IE8 + UTF-8 + Input + jQuery.Ajax(get) != OK

Ezekkel a képletekkel tudnám legegyszerűbben jellemezni a hibát(?) amibe ütköztem. A lényeg, hogy van egy oldalam, mindenhol utf-8as headerrel, plusz egy input mezőm, aminek az értékét gombnyomásra hozzáadom egy adatbázishoz jQuery.Ajax segítségével.

Mo-ban tökéletesen működik, ám az IE8-nak meggyűlik a baja az ékezetes betűkkel.

december 30

Többnyelvű táblák, nagy látogatottság

Castor87 · 2009. Dec. 30. (Sze), 21.49
Sziasztok,

Van egy saját fejlesztésű rendszerem PHP, MYSQL alapokon. Többnyelvű tartalom támogatására is ki van hegyezve, amit nyelvi táblákkal oldottam meg. Az új oldalam alá szeretném betenni. Első körben nem fontos a többnyelvű tartalom, de a rendszerem már így lett kifejlesztve.

Kérdésem, hogy nagy látogatottság esetén mennyire lassít ez a megoldás? Hasra ütés szerűen legyen a havi látogatás x, ahol x>300ezer.

Nem tudom mennyire érdemes nulláról írni többnyelvűség nélkül. Mert nagy rendszernél ésszerűnek tartom aldomainnekre szétszórni nyelvek szerint a honlapot. Így gyakorlatilag külön honlapokról lenne szó, tehát német felhasználó csak német tartalomhoz fér hozzá.

Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam. :)
 

december 29

Állandó domain a webszervernek saját hálózaton

engineer · 2009. Dec. 29. (K), 17.18
Wampservert futtatok a hálózatom egyik gépén, így a a hálózatban lévő többi gép is böngészheti a webszerveren lévő tartalmat. Ehhez a webszervert futtató gép IP címét kell a böngészőbe írnom, amit nem olyan könnyű megjegyezni, és olykor (áramszünet esetén) még meg is változik.
Domaint is rendelhetek hozzá a windows/system32/drivers/etc/hosts fájlban, így az IP címet már nem kell megjegyeznem, viszont ez esetben minden kliens gépen módosítanom kell az említett fájlt. Az IP cím változása esetén azonban így sem elérhető a szerver.

Amit szeretnék az az, hogy:
1. Olyan IP címet adhassak a webszervert futtató gépnek, ami áramszünet esetén sem változik meg (tehát nem oszt neki új IP-t a router), vagy valami IP cím követést kéne megoldani, amit nem tudom hogy lehet-e.
2. Szeretném megoldani, hogy az általam kitalált domaint ne kelljen minden kliens gépen az adott IP-hez rendelnem, hanem azt magától megtalálják a kliens gépek valamilyen adatbázis alapján, ahogy ez az interneten is működik.

Ha valaki ezekben tudna nekem segíteni, az hosszú évek homályos tudatlanságát oszlatná el a fejemből, nagyon hálás lennék neki.

Előre is köszönök minden hozzászólást.
 

XML fajl feldolgozas korlatozasa

carstepPCE · 2009. Dec. 29. (K), 13.04
Sziasztok,

kicsit tanacstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy flash / flex -ben hasznalt XML fajlok hozzafereset korlatozzam. Flex -ben keszul az alkalmazas es van hozza egy HTTPService objektum, amin keresztul elerem az XML fajlokat. Elso korben szeretnem cachelni a letrejozott XML fajlokat, amelyeket majd kesobb /terveim alapjan/ atiranyitassal adok vissza az flex objektumnak. Nemi aggodalommal tolt el, hogy az XML fajt a FF megjeleniti vagy letolthetove valik bongeszon vagy egyeb alkalmazason keresztul.

Nehany gondolat, ami eszembe jutott az XML fajlok vedelmevel kapcsolatban:

Szeretnem elerni, hogy csak egy vagy esetleg nehany php fajl ferjen hozza ezekhez az XML fajlokhoz, ez mogoldhato valahogyan?

A masik kerdes, ha a publikus konyvtaron kivul helyezem el az XML fajlokat, akkor mekkora overhead/be/ (magyarul most nem jut eszembe) kerul beolvasni es ugy kiszolgalni a kimenetre az XML fajlokat, vagy csak siman iranyitsam at az XML fajlra? Az atiranyitas folyaman helyezhetem az XML fajlt publikus konyvtaron kivulre egyaltalan?

Eszembe jutott, hogy esetleg tereljem at a forgalmat a AMF protokollra, amely ad nemi biztonsagot, velemenyetek?

Varok egyeb megoldast, mert ilyen jellegu projektem meg nem volt, ahol flash / flex kommunikacio van. Tudom, hogy a kerdeseim nem igazan flash / flex technologia fuggoek, de szeretnek tanulni a masok altal tapasztaltakbol ezen a teren.


Udv
Sanyi
 

selectedIndex: undefined

Attus · 2009. Dec. 29. (K), 12.55
Van egy form, benne egy szimpla SELECT:

<select id="if_class" onchange="alert(document.getElementById('if_class').selectedIndex)" name="if_class">
<option value="">Válassz</option>
<option value="folder">Mappa</option>
<option value="file">File</option>
<option value="page">Oldal</option>
</select>
Ha kiválasztom a legördülőből valamelyik opciót, akkor Firefoxon szépen feljön a kisablak a megfelelő értékkel, aszerint, hogy mit választottam. IE8 viszont bármelyik opció kiválasztása esetén azt mondja, hogy "undefined". Akárhogy nézem, nem bírok rájönni, hogy mi a nem jó benne.
Nagyon fontos, hogy ezt a részt egy AJAX script tölti be. Ha simán ugyanezt a kódot kiraktam a normál HTML-kódba (tehát nem AJAX által betöltve, hanem simán, hagyományos módon), akkor rendesen működik IE8 alatt is.
Ez azt jelentheti, hogy AJAX-szal így egy formot nem lehet kezelni, vagy van rá valami megoldás? Köszi előre is, ha valaki tud segíteni!
 

php-s mysql deploy

aeternum · 2009. Dec. 29. (K), 10.42
Sziasztok!

Írtam egy php-s kódot egy sql állomány feldolgozására, mert távolról nem kaptam phpmyadmin felületet.

[colorer=php]

<?php
setlocale(LC_COLLATE, 'hu_HU');
$host_name="localhost";
$host_user="xxx";
$host_pw="xxx";
$host_db_name="furge";

mysql_connect("$host_name", "$host_user", "$host_pw")or die("nincs MYSQL csatlakozás");
mysql_select_db("$host_db_name")or die("nincs DB csatlakozás");

$lines = file('furge.sql');

foreach ($lines as $line_num => $line) {
if ($line_num!=0)
{ $sql =rtrim(utf8_decode ($line), "\x00..\x1F");

$result = mysql_query($sql);
if (!$result) {die('A lekérdezés ezzel állt meg:' .

Valakinek véleménye a 3 in 1 hosting-ról? Elérhetősége http://megacp.com

devpetx · 2009. Dec. 29. (K), 00.15
Érdekelne, hogy valakinek van valami véleménye a fentebb említett hosting cégről?
Érdemes hozzájuk menni? Egy nagy forgalmú oldalt ki tudnak szolgálni?
 

december 28

Online fizetés Egyiptomban, Közel-Keleten

fchris82 · 2009. Dec. 28. (H), 20.53
Tud vki ilyesmiről? Esetleg használta már, vagy találkozott hasonló problémával. Olyasmi kellene nekünk, mint a PayPal. Rajtuk keresztül sajnos ott nem lehet fizetni. Pedig szeretnének...
 

Apache webszerver (korlátozott) hozzáférés

engineer · 2009. Dec. 28. (H), 19.55
Üdv.

Elnézést ha ez a téma már ki lett volna fejtve valahol a fórum témák között, de én nem találtam rá, úgyhogy külön kérdezem meg.

Apache webszervert használok, és ezen PHP és MYSQL alapú honlapot működtetek.

A szerveren futó honlapot és adatbázist szeretném távolról is használni, de azzal a biztonsággal, hogy tudom más nem férhet hozzá.

Tehát: másik számítógépről úgy tudjak hozzáférni a webszerverhez (az egész honlaphoz és adatbázishoz), hogy rajtam kívül senki más ne férhessen hozzá.
Nem tudom ezt meg lehet-e oldani valahogy úgy, hogy előre megadom azoknak a gépeknek az IP vagy MAC címét amik hozzáférhetnek a webszerveremhez?

Előre is köszönöm a segítséget.
 

php-ból php meghívása

aeternum · 2009. Dec. 28. (H), 16.59
Nagyon láma, tudom.
:(
Mégsem megy..

Adott egy index.php egy ilyen hivatkozással:
href=kiiro.php?para=n

Ha rákattint, akkor -újratöltés nélkül- lefut a kiiro.php egy tablazat_div-en. kiiro.php megállapítja, hogy kapott-e parametert:


if (isset($_REQUEST[para]))
 {$_SESSION[azonosito]=intval($_REQUEST[para]);}
Az index.php-ban van egy form, amit a feldolgoz.php feldolgoz és visszaadja index.php-t ( header("Location:index.php"); ).
A feldolgozás során SESSION-be kerül az, ami hivatkozásként a para változó értéke volt, lehetne. (1..n)

  if (!session_is_registered(azonosito)) { session_register("azonosito");}
    $_SESSION[azonosito]=$e_azon;
Azt szeretném elérni, hogy amikor visszajön a vezérlés index.php-re, akkor a meglevő, adott $_SESSION[azonsito] alapján is
hajtódjon végre a kiiro.php.

Ezzel próbálkoztam, de nem jött össze. (index.php)

<div id="tablazat_div">
   <?php
     if (isset($_SESSION[med_azon]))
        {include('kiiro.php?para='.intval($_SESSION[med_azon]));}
   ?>
</div>
Miért? Hogyan?

Köszi!
:))


Én meg azt szeretném, ha