ugrás a tartalomhoz

php-ból php meghívása

aeternum · 2009. Dec. 28. (H), 16.59
Nagyon láma, tudom.
:(
Mégsem megy..

Adott egy index.php egy ilyen hivatkozással:
href=kiiro.php?para=n

Ha rákattint, akkor -újratöltés nélkül- lefut a kiiro.php egy tablazat_div-en. kiiro.php megállapítja, hogy kapott-e parametert:


if (isset($_REQUEST[para]))
 {$_SESSION[azonosito]=intval($_REQUEST[para]);}
Az index.php-ban van egy form, amit a feldolgoz.php feldolgoz és visszaadja index.php-t ( header("Location:index.php"); ).
A feldolgozás során SESSION-be kerül az, ami hivatkozásként a para változó értéke volt, lehetne. (1..n)

  if (!session_is_registered(azonosito)) { session_register("azonosito");}
    $_SESSION[azonosito]=$e_azon;
Azt szeretném elérni, hogy amikor visszajön a vezérlés index.php-re, akkor a meglevő, adott $_SESSION[azonsito] alapján is
hajtódjon végre a kiiro.php.

Ezzel próbálkoztam, de nem jött össze. (index.php)

<div id="tablazat_div">
   <?php
     if (isset($_SESSION[med_azon]))
        {include('kiiro.php?para='.intval($_SESSION[med_azon]));}
   ?>
</div>
Miért? Hogyan?

Köszi!
:))


Én meg azt szeretném, ha
 
1

session id

a.d.a.m · 2009. Dec. 28. (H), 17.31
megegyezik a két állománynál (index.php és feldolgoz.php)?
2

ez jó kérdés

aeternum · 2009. Dec. 29. (K), 10.54
Mivel láma vagyok, ezért azt mondom, hogy igen, a SID ugyanaz.

Tétovázni viszont azért tétovázom, mert a phpEditor debuggerében mintha két SID lenne...
Sajnos nem vagyok otthon, ezért csak az emlékezetemre hagyatkozom...

Ha ez a gond, akkor hogyan bírható rá, hogy azonos munkamenetet kezeljen?

Annak nincs jelentősége ebből a szempontból, hogy a sessionstart() után mindkét kódból ugyanazokat a változókat lehet elérni?

Az index.php-ban definiált SESSION változók ugyanazok, mint amikor a feldolgoz.php-ból vagy a kiiro.php-ból indítom a session-t. Tehát szerintem nem történik új munkamenet indítás.. Vagy mégis???

Mikor?

És ha a sessionstart() új munkamenetet indít, akkor hogyan férek hozzá az alap változókhoz sessionstart() nélkül?

Köszönöm a figyelmet!
:)

aet
3

gyors

gphilip · 2009. Dec. 30. (Sze), 00.22
csak átfutva:

- kapcsold be a notice-okat
- használj idézőjeleket, ha literális sztringgel tömb indexre hivatkozol ( $tomb['index'] )
- a session_start hívása minden szrkipbe kell, ahol el akarod érni a session változókat, mégpedig a változók elérése elé (legtöbbször az elején), vagy a session.auto_start legyen bekapcsolva
4

igen és nem

aeternum · 2010. Jan. 5. (K), 10.00
1) hogyan kapcsolom be a notice-okat? Mire jó az nekem?

2) idézőjeleket pótolom.

3) minden állományban benne van a session_start. A phpeditorban azért van 2 SID, mert az egyik a DBGSESSIOn, a másik a PHPSESSION, vagyis egy munkamenet fut az oldal szempontjából..

Addig addig változgatgattam rajta, míg el nem értem egy újabb E_-t. Nincs benne a kiiro,php az include path-ban.
Aham.

Ez a kapcsolat.php-nál miért nem gond, itt meg miért?
:(

OK. Marad az a megoldás, amin amúgy is töröm a fejem, hogy állandóra beinclude-olom, és a kiiro.php állományt függvényként hívom meg.
:(

Van, ugye, az a megoldás JS esetében, hogy a JS állományokat azz oldal elején befűzzük, majd a benne levő fv-eket bárhonnan, az oldalból, meghívjuk.
Ez működik php esetében is? Hogyan?

BUÉK mindenkinek!
:)))

aet
5

Van, ugye, az a megoldás JS

Poetro · 2010. Jan. 5. (K), 18.55
Van, ugye, az a megoldás JS esetében, hogy a JS állományokat azz oldal elején befűzzük, majd a benne levő fv-eket bárhonnan, az oldalból, meghívjuk.
Ez működik php esetében is? Hogyan?

include és require utasításokkal behívhatsz más PHP fájlokat, és azoknak a függvényeit szabadon használhatod az oldal további részében.
6

no igen..

aeternum · 2010. Jan. 7. (Cs), 12.37
Az include-ot alkalmazom is a kapcsolat.php esetében, ami a mysql kapcsolathoz kell.

Bocs, talán pongyolán fogalmaztam meg a kérdést az első bejegyzésemkor.
Mi kell ahhoz, hogy a tablazat_div rétegen, rétegben hajtódjon végre a kiiro.php, miután visszakapta a feldolgoz.php-től az index.php a vezérlést?

Közben adódott egy érdekesség is. A phpEditor debug-ja mutatta meg, hogy a kiiro.php href-es meghívásakor a kiiro.php közvetlenül egymás után, kétszer fut le. Ez az én hibám? Vagy ez természetes? Mitől az?