ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Blog bejegyzés

december 25

A látványtervek vége

Joó Ádám · 2009. Dec. 25. (P), 19.37
A 24 ways webes adventi kalendáriumának idei utolsó bejegyzésében Meagan Fisher Make Your Mockup in Markup, közvetlen előtte pedig Andy Clark Ignorance is Bliss címmel értekezik. A két írás szorosan összefügg, és úgy tűnik az új esztendő új trendjét jelölik ki.

december 24

Kellemes ünnepeket!

Joó Ádám · 2009. Dec. 24. (Cs), 19.53
Így, 2009 végén, szeretnénk megköszönni minden hűséges olvasónknak, a közösség tagjainak, hogy kitartottak mellettünk idén is, és ezúton – mivel egy csónakban evezvén igazán csak mi tudjuk, milyenek a hétköznapok – békés, boldog, a mindennapok rohanásától mentes karácsonyt kívánni.

A közelgő új évre pedig – a nehéz esztendő után – sok sikert és újult lendületet, elvégre a weben tán először, igazán bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Mi itt leszünk, és igyekszünk még több segítséget adni hozzá.

A Weblabor szerkesztői
 

december 3

Az üresen hagyott attribútumokról

Joó Ádám · 2009. Dec. 3. (Cs), 10.53
Az oldalsávon elérhető a Nicholas C. Zakas blogján Empty image src can destroy your site címen megjelent bejegyzés blogmarkja.

A bejegyzésben Nicholas ismerteti a böngészők egy számára hibásnak tűnő viselkedését.

Arra hívja fel a figyelmet, hogy egy üres src attribútummal kiszolgált img elem egy újabb oldallekérést fog eredményezni ugyanezen a címen, ezzel gyakorlatilag megduplázva a kiszolgáló terhelését.

november 26

Mikulás parti webfejlesztőknek

balazsk · 2009. Nov. 26. (Cs), 17.11
Mikulás partit szervez a Microsoft a web fejlesztő közösségnek, amelyre szeretettel várják a PHP fejlesztőket is, nekik is szól az esemény. A rendezvény többek között az alábbi kérdésekre nyújt választ: hogyan lesz egy üres HW-ből Windows 2008 R2 Server Core, ezen egy IIS 7.5, egy SQL és egy CMS? Hogyan fazonírozzuk Expression 3-mal, hogyan érjük el, hogy megtalálják, hogyan távmenedzseljük és hogyan toljunk alá nagyon olcsó, hosztolt infrastruktúrát?

november 16

Zend Framework 2.0 tervek

Joó Ádám · 2009. Nov. 16. (H), 04.09
Matthew Weier O’Phinney, a Zend Framework egyik vezető fejlesztője nemrég a fejlesztői levelezőlistán közzétette az első hivatalos útitervet a Zend Framework 2.0-s kiadásáról.

A kettes kiadás lesz az első, amely megtöri a visszafelé kompatibilitást. A cél konzisztens felületek és nevezéktan, jobban karbantartható és kiterjeszthető kódbázis kialakítása, az új nyelvi lehetőségek kiaknázása.

november 10

Fogyókúra tippek stíluslapok optimalizálásához

yaanno · 2009. Nov. 10. (K), 11.42
Nem kérdéses, hogy nagy terheltségű és nagy forgalmú weboldalak fejlesztésekor és karbantartásakor elsőrendű szempont kell legyen az optimalizálás – értve ez alatt a kliensnek küldött artwork, CSS, HTML, JavaScript, esetleg JSON adat nyers mennyiségét, a letöltési szálak okos kézben tartását és így tovább.

október 15

Szoftver és oktatás webhely készítésért a Microsofttól

Hojtsy Gábor · 2009. Okt. 15. (Cs), 18.02
A Microsoft Magyarország hivatalosan október 21-én jelenti be a cég budapesti épületében a WebsiteSpark programot, amely izgalmas lehetőségnek ígérkezik. A program a webbel professzionálisan foglalkozó kis (az alvállalkozókat is beleértve, legfeljebb tíz fővel dolgozó) cégek számára nyitott, ingyenes szoftverekkel és oktatással látva el a résztvevőket.

október 11

Itt a Yii Framework 1.1 alpha

imehesz · 2009. Okt. 11. (V), 14.56
Október másodikán megjelent a Yii Framework 1.1 alpha kiadása, mely jelentős mérföldkő a keretrendszer életében.

szeptember 25

Elérhető a Magyarországi Web Konferencia 2009 programfüzete

Török Gábor · 2009. Szep. 25. (P), 11.30
Mint ahogy már bizonyára sok forrásból értesültetek róla (a Weblaboron is több ízben szóltunk róla: tavasz helyett ősszel, előadók jelentkezését várják, indul a regisztráció), 2009. október 3-án, szombaton, a CEU Konferencia Központban idén is megrendezésre kerül a Magyarországi Web Konferencia, ezúttal A Magyar Webért Egyesület szervezésében.

augusztus 14

Firefox autocomplete=“off” JavaScriptből

Joó Ádám · 2009. Aug. 14. (P), 17.41
Ma már minden böngészőben alapfelszereltség a jelszókezelő, azonban lenne még hova fejlődni ezen a téren is, néha pedig kifejezetten keresztülhúzza a fejlesztői szándékot a jóhiszemű, de buta önkitöltő.