ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Könyvajánló

december 31

Keresők és webhelyek: Webes szabványok és keresőoptimalizálás a gyakorlatban

Török Gábor · 2009. Dec. 31. (Cs), 12.04
Távirati stílusban: a könyv jó. A könyv jó ahhoz képest, hogy fenntartással fogadtam. A könyv aktuális, népszerű témát boncol. A könyv szerzője Aarron Walter. Egyetemi tanárként webes szabványokról tart előadásokat, emellett a Web Standards Project tagja. Walternek ez az első könyve. Ez némiképp meg is látszik rajta. Aarron Walter Building Findable Websites: Web Standards, SEO, and Beyond művének magyar fordítása a Kiskapu kiadó gondozásában jelent meg Keresők és webhelyek: Webes szabványok és keresőoptimalizálás a gyakorlatban címmel. A recenzióhoz a könyvet a Kiskapu kiadó bocsátotta a Weblabor rendelkezésére.

március 19

JavaScript: The Good Parts

Török Gábor · 2009. Már. 19. (Cs), 00.00
Egy jó könyvajánló nem a könyv kivonatát nyújtja, hanem megpróbálja a könyvvel szemben támasztott elvárások szerint annak formai és tartalmi minőségét az olvasó felé prezentálni. Az ajánló írója szögezze le a könyv célját, célközönségét, világítson rá az írás előnyeire és hátrányaira, szükség esetén a szerző bemutatásával hangsúlyozza az anyagban foglaltak hitelességét.

február 15

Everything you know about CSS is wrong!

Török Gábor · 2009. Feb. 15. (V), 10.49
Az Everything you know about CSS is wrong! inkább jegyzet mint könyv, könnyen emészthető, egy ültő helyünkben elolvasható százoldalas, képernyőfotókkal teletűzdelt kiadvány. A provokatív cím mögött a szerzőpáros könyvében az Internet Explorer 8-cal elérkező kánaánt mutatja be; mindazt, amit idáig nem tudtunk használni – nevezetesen a CSS alapú táblázatos kialakítás – hamarosan elérhető lesz minden böngészőben.