ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2002 - Blog bejegyzés

december 2

Új windowsos telepítőcsomag kezdőknek

Granc Róbert · 2002. Dec. 2. (H), 15.25
A müncheni e-novative GmBH új telepítőcsomagot készített kezdők számára Windows szerver operációs rendszerek (azaz NT, 2000 és XP) alá, amely a következő összetevőket telepíti: PHP 4.2.3, Apache 1.3.27, MySql 4.0.4 and phpMyAdmin 2.3.2. Figyelem! Az e-php csomag nem telepíthető Windows 95/98 és ME rendszerek alá! A 26.5 megabájtos zip csomag az e-novative honlapjáról tölthető le, támogatást a fejlesztők csak a fórumjukon adnak.

http://php.e-novative.de/ephp.php
 

PHP.net RSS (hírlistázás)

Granc Róbert · 2002. Dec. 2. (H), 15.16
A PHP.net tegnaptól elérhetővé tette híreit RSS listában is: az eredményt itt, a mi honlapunkon is láthatjátok, az egyik baloldali blokkban. [ Az RSS szabvány lehetővé teszi az utolsó x hír címének és tartalmának szolgáltatását más honlapok számára XML formátumban, minden formázás nélkül - megkönnyítve így annak feldolgozását.] A *Nuke rendszerek alapból támogatják ezt a funkciót, így listázhatjuk mi is a PostNuke.hu és a PHPNuke.hu híreit, illetve a phpinfo hírei is elérhetőek mások számára (ld. az infókat a lap alján).

A php.net hírei a http://www.php.net/news.rss címen érhetőek el, napi frissítéssel.
 

PHP Weekly - 114.

Granc Róbert · 2002. Dec. 2. (H), 14.59
A Zend szokásos heti hírlevelének 114. számából:

PHP 4.3.0 RC2 - megjelent a második kiadás előtti változat. A PHP QA (minőségbiztosítási) csoport honlapján érhető el, a tesztelésre és az eredmények visszaküldésére vonatkozó útmutatásokkal együtt.

C++ alapú kiegészítők - J. Smith készítette el az alapokat és építette be a C++ támogatást az ext_skel kiegészítőgenerátorba. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebb lett a C++ alapú kiegészítők készítése PHP-hez. Sascha Schumann és J együtt dolgoznak a két kód összeillesztésének részletein, de a közeljövőben egészen biztosan továbbfejlesztett ext_skel alkalmazással találkozunk majd.

november 28

ADOdb 2.50

Granc Róbert · 2002. Nov. 28. (Cs), 13.20
A múlt héten jelent meg a számos adatbáziskiszolgálót támogató ADOdb felület legújabb verziója, amely a PHP 4.3.0-val (legalábbis a bétával) való gondokat orvosolja, emellett új tranzakciókövetési támogatást is nyújt.

Honlap és letöltés: http://php.weblogs.com/ADOdb
 

Megjelent a PHP 4.3.0 második előzetese

Granc Róbert · 2002. Nov. 28. (Cs), 09.50
Megjelent és letölthető az RC2, a 4.3.0-s PHP második előzetese, köszönhetően a tesztelőknek és a hibák elhárításán keményen dolgozó fejlesztői csapatnak. A végleges változat megjelenéséig a fejlesztők továbbra is várják a visszajelzéseket mindazoktól, akik hibás, helytelen működést tapasztalnak!

Letöltés: http://qa.php.net/
 

november 26

PHP Weekly - 113.

Granc Róbert · 2002. Nov. 26. (K), 18.30
A Zend szokásos heti hírlevelének 113. számából:

bcmath kiegészítő - A 4.3.0 kiadás megjelentetésének utolsó főbb akadályát is sikerült megszüntetni, Sander Roobol-nak köszönhetően. Sander javítása megoldja a levelezőlistán korábban tárgyalt szálbiztonsági kérdéseket a bcmath kiegészítőben.

PHAkt 2.1.0

Granc Róbert · 2002. Nov. 26. (K), 16.06
Megjelent az egyik legnépszerűbb honlaptervező eszköz, a Macromedia Dreamweaver PHP-s szerver oldali modelljének, a román InterAkt által fejlesztett PHAktnak legújabb verziója. A Dreamweaver MX megjelenése óta eltelt hat hónap alatt az InterAkt kijavította az összes ismert hibát, valamint jelentősen optimalizálták a dokumentációt és a csomagolást.

Javítottak az adatkötéseken és könnyebben felismerhetővé tették őket, lehetővé tették egy oldalon belül több adatbáziskapcsolat megvalósítását, jelentősen javítottak a REQUEST_URI támogatáson a windows platform alatt, valamint a PHAkt2 átirányítási funkcióján, hogy HTTPS szervereken is működjön. Az egyéb változtatások mellett a beépített ADOdb-t a 2.31-re frissítették, amely jobb InterBase támogatást, javított PostgreSQL adattípus-választ, a magic_quotes_runtime=on támogatását, stb. nyújtja.

Bővebb információ és letöltés a honlapon: http://www.interakt.ro/products/PHAkt/
 

november 22

php|architect - új PHP magazin angolul

Granc Róbert · 2002. Nov. 22. (P), 11.53
A német PHP Magazine angol kiadása után decemberben itt egy másik angol nyelvű PHP-s lap is, a php|architect - amely viszont nem papíron kerül terjesztésre, hanem PDF formátumban, egyénileg nyomtathatóan. Ez egyrészt azt is magával hozza, hogy nincs nyomdai és terjesztői költség, így sokkal olcsóbb lesz a magazin, másrészt a világ bármely pontján előfizethető: a 12 számért 19 dollárt kér a kanadai szerkesztőség. A december 2-án megjelenő első szám PDF-készítéssel kapcsolatos cikke mintaként le is tölthető a honlapról.

További információk és előizetés: http://www.phparch.com
 

PHP magazin papíron - decembertől angolul is

Granc Róbert · 2002. Nov. 22. (P), 11.36
A német Software & Support Verlag a (német nyelvű) PHP Magazine nagy sikere után bejelentette az angol nyelvű nemzetközi kiadás megjelenését is, amelyet a papíralapú PHP-s periodikus kiadványok hiánya ösztönzött. A PHP Magazin angol kiadásának első 6 számára Európában 62 Euróért lehet előfizetni (postaköltséggel együtt). További információk és megrendelés a magazin honlapján:

http://www.php-mag.net
 

szeptember 10

IonCube PHP Encoder megérkezett

dtaylor · 2002. Szep. 10. (K), 13.11
Az IonCube Standalone Encoder megérkezett. Linuxra természetesen. Van kipróbálható verzió is.

Az ára sem veszélyes (355Euro).

Honlap: http://www.ioncube.com/encoder