ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 114.

Granc Róbert · 2002. Dec. 2. (H), 14.59
A Zend szokásos heti hírlevelének 114. számából:

PHP 4.3.0 RC2 - megjelent a második kiadás előtti változat. A PHP QA (minőségbiztosítási) csoport honlapján érhető el, a tesztelésre és az eredmények visszaküldésére vonatkozó útmutatásokkal együtt.

C++ alapú kiegészítők - J. Smith készítette el az alapokat és építette be a C++ támogatást az ext_skel kiegészítőgenerátorba. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebb lett a C++ alapú kiegészítők készítése PHP-hez. Sascha Schumann és J együtt dolgoznak a két kód összeillesztésének részletein, de a közeljövőben egészen biztosan továbbfejlesztett ext_skel alkalmazással találkozunk majd.

A PHP 5 menetrendje még nincs kész - Úgy tűnik, folyamatosan növekszik a listán azon levelek száma, amelyek legalább közelítő dátumot követelnek a PHP 5 érkezésével kapcsolatban. Kérjük észben tartani, hogy egyelőre a PHP 5-höz kapcsolódóan még nincsenek időpontok kitűzve, és könnyen lehet, hogy egy új kiadás (a PHP 4.4) jelenik meg még mielőtt a fejlesztés az ötöshöz vezető útra lépne. Bármilyen bejelentésről úgyis tudomást szerez mindenki akár a PHP honlapon, akár itt, a Zend hírlevélben (megígérem!).

IRCG 4 részletek - Sascha Schumann közzétett néhány részletet az ismert IRCG kiegészítőjének hamarosan megjelenő 4. változatáról. [ Az IRCG üzenetküldő módszer lehetővé teszi üzenetek küldését valós időben nagyszámú felhasználónak tetszőleges csatornákon keresztül. ] A kiemelt újdonságok között szerepel például az Apache 1.3-mal történő teljes integráció. Bővebb információ a Sascha honlapján található.

vpopmail javítások - Rui Barreiros dolgozik egy új és továbbfejlesztett vpopmail kiegészítőn. Rui egy egész rakás kiváló funkciót adott már hozzá a kiegészítőhöz, amely - úgy tűnik - integrálva lesz majd James Coxnak a vpopmail PECL változatán végzett munkájával.

4.3.0 IIS ISAPI - Michael Sisolak kereste meg azt a kódrészletet, amely az IIS (Microsoft Internet Information Server) alatti megbízhatatlan működést okozta. Michael szerint ez volt az utolsó akadálya annak, hogy a PHP a 4.3.0 kiadásban teljesen stabil lehessen az IIS alatt is. Nagyszerű hír a Windows felhasználók számára!

Java javítások - Tony J. Whitenak köszönhetően jópár régi problémát sikerült megoldani. Tony a honlapján tette közzé változtatásait, a Java kiegészítőn végzett fejlesztést és a javított hibák listáját.

Az ImageMagick kiegészítők összeolvadása - Michael C. Montero és Christian Stocker jelenleg olvasztják össze a két jelenlegi ImageMagick kiegészítőt. Az új, a PECL-ben hamarosan elérhető kiegészítő e kettő legjobb tulajdonságait ötvözi majd.

RADIUS kiegészítő - Elérhető a RADIUS kiegészítő FreeBSD alá, Michael Bretterkliebernek köszönhetően. Michael kódja a FreeBSD RADIUS könyvtárának közvetlen wrappere, és sok alapfunkciót támogat. Hamarosan megjelenik majd a PECL-ben is.