ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Fórum téma

december 15

Idő összeadás

szpistomi · 2009. Dec. 15. (K), 11.48
Sziasztok!

Ismét a közösséghez fordulok segítségért.
Olyan problémám lenne, hogy szeretnék az oldalamon időt (óra:perc) összeadni.
Az idők 2 (vagy több) változóban vannak eltárolva, vagy adatbázisból lekérve, vagy felhasználó által megadva.

A művelet valami ilyesmi lenne:

$ossz_ido = $adatok['time1'] + $adatok['time2'] + $adatok['time3'];
echo $ossz_ido;
Az adatok óó:pp:mm formátumban vannak, de a kimeneten csak egy egész számot kapok. Lényeges lenne, hogy óra percet kapjak vissza (tehát se nap vagy nagyobb osztás, se másodperc), pl. 513:34. Hogyan oldható ez meg?

Előre is köszi a segítséget!
 

december 14

2 kérdés 1 topic (PHP+MySQL - DateTime, Smarty's lassulás)

Kael · 2009. Dec. 14. (H), 19.55
Kezdő programozó rengeteg, remélhetőleg értelmes kérdése...

Dinamikus input mező hozzáadása JavaScripttel

Cooty13 · 2009. Dec. 14. (H), 16.45
Szaisztok!
Egy olyan kis JS függvényt szeretnék írni, ami egy formhoz dinamikusan hozzáad egy újabb szövegbeviteli mezőt. Addig el is jutottam, hogy createElement-tel appenChild-dal hozzáadom az elemet, de azt is megszeretném oldalni, hogy a mező id-jéhez és name-jéhez mindig hozzáadjon egy számot hogy majd PHP-s feldolgozásnál is felismerhetők legyenek az újonnan hozzáadott form elemek.
Sajnos nem tudok sehogy se rájönni, hogy hogyan növeljem eggyel az attribútum értéke mögé írt számot. Már sok verziót kipróbáltam, de nem akar összejönni, biztos hogy valami irtózatos aprósággal van a baj.
Hálás lennék a segítségért, előre is köszi! :)


Itt a kód:
<html>
<head>
<title>&Uacute;j input mező hozz&aacute;ad&aacute;sa formhoz dinamikusan JS-el</title>
<style type="text/css">
input{display: block;
margin: 5px 0;
}
</style>
<script type="text/javascript" charset="utf-8">

function addField(fieldset){
var fields = fieldset;

for (i=1; i<=1; i++){
var x=1;
x++;
var newField = document.createElement('input');
newField.setAttribute('type', 'text');
newField.setAttribute('name', 'myinput'+x);
newField.setAttribute('id', 'my_input_'+x);
fields.appendChild(newField);
}
}

</script>
</head>
<body>
<form id="myform" action="" method="POST">
<fieldset id="myfieldset">
<input type="text" name="myinput" id="my_input">
</fieldset>
<a href="javascript: void(0);" title="m&eacute;g egy mező hozz&aacute;ad&aacute;sa" onclick="addField(document.getElementById('myfieldset') )"><small>Hozz&aacute;ad&aacute;s</small></a>

<input type="submit" name="mysubmit" id="my_submit" value="Mehet a mandula">
</form>
</body>
</html>


ui.

SMTP + APACHE

janus · 2009. Dec. 14. (H), 13.23
Sziasztok!

A levelet szeretnék küldeni localhost-ról.(gmail smtp serverét használom)
wampserver alatt működik is a dolog!!!phpmailer-t használok(php.ini-ben beállítva host=smtp.gmail.com port=465)

Egy másik rendszeren(XP) nincs wampserver, hanem fel van telepítve az apache+postgresql+php
A fenti beállításokkal(elvileg jónak kell lennie) nem működik a levélküldés, tehát itt nem megy az , ami a wampserver alatt ment!
Hol lehet a hiba????????
 

input file tallózás indítása js-ből

Mac08 · 2009. Dec. 14. (H), 12.26
Üdv!

A következő problémát szeretném megoldanom:
van egy input file mezőm egy rejtett div-ben és egy az oldalon lévő másik gomb megnyomásakor szeretném a file tallózást elindítani. Több módszerrel próbáltam különböző eseményekre feléleszteni, de nem működött. Ha valakinek van ötlete megköszönném, illetve Mootools-os megoldás is jöhet.
Köszönöm!
 

december 14

Apache2 Kifagyás, instabilitás (probléma megoldást kérek)

wolfnet2 · 2009. Dec. 13. (V), 22.09
Üdvözletem!

Elég nagy gondban vagyok. Immáron második napja akadozik a webes szolgáltatásunk apache2 probléma miatt. Elindul a kiszolgáló, eltelik 10-15 perc, a processz nem áll le, de a kiszolgálás megakad. Olyan mint egy DDOS támadás, de ezt azt hiszem kizárhatjuk mert 100 indításból 100 kifagy ugyan olyan idő eredményekkel. Úgy tűnik nekem mintha "túlhajszolná" magát a rendszer, és már nem bírna a folyamatokkal. Mintha nem lenne vége az elindított folyamatoknak. A processz lista szerint 190-230 apache2 folyamat is fut egyszerre olykor. Én config hibára gyanakszok, de a megoldást nem tudom.

Server Config:
2 GB ram, Intel Core 2 duo 2.4Ghz. (körül - belül 10-15 kevésbé forgalmas oldalt szolgálunk ki. )

Apache2 config (fontosabb részek):
...
Timeout 10
KeepAlive On
MaxKeepAliveRequests 200
KeepAliveTimeout 5
<IfModule mpm_prefork_module>
StartServers 5
MinSpareServers 30
MaxSpareServers 100
MaxClients 155
MaxRequestsPerChild 200
</IfModule>

# worker MPM
# StartServers: initial number of server processes to start
# MaxClients: maximum number of simultaneous client connections
# MinSpareThreads: minimum number of worker threads which are kept spare
# MaxSpareThreads: maximum number of worker threads which are kept spare
# ThreadsPerChild: constant number of worker threads in each server process
# MaxRequestsPerChild: maximum number of requests a server process serves
<IfModule mpm_worker_module>
StartServers 2
MaxClients 100
MinSpareThreads 25
MaxSpareThreads 75
ThreadsPerChild 25
MaxRequestsPerChild 200
</IfModule>

User www-data
Group www-data
...

Aki jártas a szakmában, kérem segítsen, fontos!
Köszönettel:
wolfnet
 

joomla probléma

Beza84 · 2009. Dec. 13. (V), 21.22
sziasztok!

tudtok nekem segiteni?
készítettem egy oldalt joomlaval, www.dentisicuri.eu
Nem tudom miért van a menüben a gomb megnyomása után egy szagatott vonalas keret. Elég csunyán néz ki. A gombokon a feliratok változóak, van több soros is, így azok el vannak tologatva ezért a keretek sem egyformák:S El lehet ezt tüntetni vhogy?

Előre is köszi

üdv
 

onKeyPress backspace nem működik ie-ben

Nutec · 2009. Dec. 13. (V), 13.42
Sziasztok!

A következő problémában kérném a segítségeteket:

Van egy input mezőm, az ebbe írt tartalmat javascripttel (onKeyPress eseménykezelő) íratom ki egy divbe. Ez eddig rendben is van. A gond a törlésnél jelentkezik. Ugye backspace lenyomására nem csak a formból, de a div-ből is el kellene tűnjön az utolsó karakter.
Ezt úgy oldottam meg, hogy ha a billentyű ascii kódja "8" akkor vágjon le egy karaktert a szöveg végéből. Minden rendes böngészőben működik is, kivéve persze IE, melynél ugyanis az onKeyPress nem érzékeli a vezérlőbillentyűk lenyomását.

Tudtok-e valamilyen megoldást ez ügyben?

Előre is köszi!

Nutec

Próbálkoztam onKeyDown-nal is, de annál meg az ékezetes és egyéb karakterek megjelenítése nem jó, valamint mindent nagybetűvel ír!
 

december 12

Bubbling efektus JavaScript

Soolt · 2009. Dec. 12. (Szo), 20.33
A gondom a következő:

Tegyük fel van 2 DIV-em. Legyen A div, aminek a belsejében van egy láthatalan B div. Az A div onMouseOver eseményének hatására láthatóvá vállik a B div. A gondom az, hogy ha ráviszem az egeret a B div-re akkor létrejön az A div onMouseOut eseménye, holott tulajdonképpen még mindig benne van az egér az A divben hiszen a B div is benne van vagyis nem vittem le az egeret a szülő divről

---------------
|               |
|           ---------------
|          |               |
|       A  |       B       |
|          |               |
|           ---------------
|               |
 ---------------


Azt szeretném elérni, hogy a B div ismét eltünjön, ha az A divről lehúzom az egeret!
Tehát az onMouseOut eseménye az A divnek csak akkor jöjjön létre, ha az összes gyerekéről is levittem az egeret!

(Persze ezt bármekkora mélységig, mondjuk a B divben is lehet egy C div)


---------------
|               |
|           ---------------
|          |               |
|       A  |       B    ---------  
|          |           |    C    |
|           -----------|         |
|               |       ---------
 ---------------


Ahol a C div szintén láthatlan, amíg a B-re rá nem viszem az egeret és ha ráhúztam az egeret a B-ről C-re, akkor megint ne fusson le az onMouseOutja sem az A-nak sem a B-nek Viszont, ha a C-ről lehúzom jobbra az egert (tehát nem lessz rajta egyiken sem) akkor tünjön el C is és B is. Tahát úgy működjön mint egy simma legördülő menü, csak épp nem fussanak le a fölösleges események!
 

Játék képekkel

Don Oden · 2009. Dec. 12. (Szo), 12.23
Sziasztok!
Az imént egy olyan problémába ütköztem ahol egy png képre - aminek vannak áttetsző elemei - kéne rátennem egy maszkot. Maszk, mint photoshopban, egy oylan elem, ami csak ott jelenik meg, ahol a szülő nem áttetsző.
A lényeg, hogy a második réget sokkal nagyobb az eredeti png-nél és ha csak úgy ráteszem, akkor nem jön jól össze a dolog, mert az egészet lefedi. Úgyhogy valami hasonló megoldáson gondolkozok.
Van esetleg valakinek valami ötlete erre?
Előre is köszönöm válaszotokat!