ugrás a tartalomhoz

input file tallózás indítása js-ből

Mac08 · 2009. Dec. 14. (H), 12.26
Üdv!

A következő problémát szeretném megoldanom:
van egy input file mezőm egy rejtett div-ben és egy az oldalon lévő másik gomb megnyomásakor szeretném a file tallózást elindítani. Több módszerrel próbáltam különböző eseményekre feléleszteni, de nem működött. Ha valakinek van ötlete megköszönném, illetve Mootools-os megoldás is jöhet.
Köszönöm!
 
1

Flash

gphilip · 2009. Dec. 14. (H), 19.16
Az ilyesmi (file browser input basztatása) kizárólag flashből működik (sajnos).
Így már a Google is segÍt.
2

kérdésem

leone92s · 2009. Dec. 14. (H), 21.44
Szia!

Lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem. Tehát, van a fájl-tallózó formod a nemlátható divben, és van az oldalon valami "kapcsolód" (gondolom checkbox). Szóval ha jól értem, azt akarod hogy a checkbox-kipipálásakor jelenjen meg a feltöltő form divje? ha ez van akkor erre tudom a választ, más esetben gőzöm sincs mit kérdezel, írd le mégegyszer :D

bb sl
3

Hello! Adott egy div, amely

Mac08 · 2009. Dec. 17. (Cs), 09.50
Hello!

Adott egy div, amely rejtett és egy gomb megnyomására mootools slide effektel jelenik meg. A div tartalma egy form, amely a feltöltött kép file-ra tartalmaz beállítások (egy kép, amely méretezve, elhelyezve van az oldal tartalmában realtime). A cél az lenne, hogy a gomb, amely a formot tartalmazó div-et megjeleníti, ezzel párhuzamosan feldobja a file tallózó ablakot is.
4

Biztonság

vbence · 2009. Dec. 17. (Cs), 11.51
Biztonsági okokból nem szeretik a böngészők a file inputhoz való hozzáférést, szóval nem hiszem, hogy JS-be kivitelezhető egyetlen böngészőben is. A másik dolog még crossbrowswer megoldást találni...
5

Milyen biztonság!?

leone92s · 2009. Dec. 17. (Cs), 12.31
Sziasztok!

Én már komolyan nem vágom hogy miről dumáltok... ahogy kiveszem mac08 beszédéből ez csak annyi lenne, hogy magát a fájl feltöltésére szolgáló formot egy rejtett divbe teszi, ami megjelenik ha az adott gombot megnyomja... valahogy így??

<input type="checkbox" onclick=
"document.getElementById('info').style.display=this.checked ? 'block' : 'none'"> Dologozok
<div id="info" style="display: none;">
Munkahely: <input name="munkahely" type="text">de ide jöhet a fájl-feltöltő form is.
</div>
valamilyen szöveg
Ha nem erre gondoltál akkor már tényleg nem tudom hogy mit akarsz...

bb sl
6

3mas bejegyzés

vbence · 2009. Dec. 17. (Cs), 12.54
A cél az lenne, hogy a gomb, amely a formot tartalmazó div-et megjeleníti, ezzel párhuzamosan feldobja a file tallózó ablakot is.
7

Uploadify

gphilip · 2009. Dec. 17. (Cs), 18.29
Talán ez érdeklhet:
http://www.uploadify.com/demo/
8

Köszönöm ez nagyon jó, de

Mac08 · 2009. Dec. 18. (P), 11.10
Köszönöm ez nagyon jó, de Mootools-t használok (Joomla komponens lesz) és nem szeretnék csak ez miatt az egy funkció miatt még egy keretrendszert használni.