ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2004 - Fórum téma

december 31

mozilla keretrendszer

connor · 2004. Dec. 30. (Cs), 23.57
Egy program írásához kezdtem és a fejlesztési keretrendszernek a mozilla alapjait válaszottam. (tetszik az XRE)
De ahogy elkezdtem böngészni, hogy hogyan miként tudnám kirobbantani a fox/mozilla alól a motort arra kellett rájönnöm hogy egy kicsit alul dokumentált a keretrendszer ezen a téren. Annó valami olyanról is hallottam hogy most a mozilla és a fox nem azonos alapokon nyugszik (valami a belső részben van eltérés de nem találtam semmi pontosabb infót). Annyit sikerült kihámozni, hogy talán ezeket kell összeszedni a fejlesztéshez a mozilla forrásából: XPCOM, XUL Runtime Engine (XRE), Gecko Runtime Environment (GRE).
De az a gond, hogy a neten csak mozilláról van szó (3-4 éves felületes/hiányos írások).
A kb 36e forrásfilet meg még nem sikerült átlátnom :/
Ha valaki tudna valamivel segíteni (link, információ morzsa, 5let stb) azt nagyon megköszönném.
(ha jutok valamire esküszöm írok valami magyar howtu-t/doksit/cikket... :)
 

hogyan lesz a textből link?

Cadeyrn · 2004. Dec. 30. (Cs), 21.49
Üdv Mindenkinek!

Egyszerűnek tűnik a dolog, de mégis megakadtam benne: hogyan alakítjátok át a szöveges linkeket valódi linkekké a hozzászólásoknál?
Úgy értem php v javascript?
És eseteg maga a script elérhető valahol?

A válaszokat előre is köszönöm,
Cadeyrn
 

mod_rewrite átirányítás gond

Anonymous · 2004. Dec. 30. (Cs), 13.31
Sziasztok,

van egy ilyenem:
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xyz\.hu
RewriteRule (.*) http://www.xyz.hu/$1 [R=301,L]


ez a www nélküli címeket átirányítja a www-sre. a gondom az, hogy van egy könyvtáram, amire külön domain van beállítva. nincs lehetőségem a config filet szerkeszteni. legyen pl. ez a könyvtár az xyz.hu/abc. ez a könyvtár az abc.hu címen is bejön. így az abc.hu címet beírva automatikusan átirányítódik az xyz.hu/abc címre. ezt szeretném elkerülni, maradjon az abc.hu címen. tehát egy feltétel kellene még, de hiába kerestem, nem találtam rá megoldást. tudna valaki segíteni?

köszönöm
 

december 29

Modultfrissíteni lehet így?

Anonymous · 2004. Dec. 29. (Sze), 19.19
Üdv!

Taltos volnék. Már írtam a problémámról, hogy lehet hogy a hírolvasó modul nem biztos, hogy jól működik.

Az a kérdésem, hogy ha letöltöm valahonnan a legfrissebb hírolvasó modult (mondjuk még nem néztem honnan), és bemásolom a mostani helyére (most a 4.5.1 -es van, a tömörített. a legfrisebb asszem a CVS-es), akkor a magyarítás megmarad? Mert a .po -kall magyarítottam.

Valaki tud segíteni?
 

Apache "failed to get a socket for port 80" gond

Anonymous · 2004. Dec. 29. (Sze), 19.04
Felraktam az Apache-ot, meg mindent ami egy telepítőcsomagban volt (MySql, PHP, Apache). Az lenne a kérdésem, hogy a php fájljaimat csak a localhost mappába lehet tenni, hogy működjenek, vagy hova. A problémám pedig az lenne, hogy ha írok egy egyszerű kis php progit és le akarom futtatni, akkor bejön valami letöltés, (pedig nincs netem!)és csak a 3betűs kombináció sokszor alkalmatásával lehet kilépni, viszont a php nem fut le! Az Apache error.log-jában pedig ez van: "No such file or directory:make_sock:failed to get a socket for port 80"!!!
Mi lehet a probléma???
 

december 28

Banális kérdés

Anonymous · 2004. Dec. 28. (K), 10.48
Én a kezdők kezdője vagyok és még semmit
se értek ezért is fordulok hozzátok.

Az lenne a kérdésem hogy mit tegyek, hogy
ne ez jöjjön ki:
Rossz adatbázis-könyvtár név!
(Legalább 6 karakterünek kell lennie!)
 

december 27

php class trükkök

Anonymous · 2004. Dec. 27. (H), 20.57
php 4 és php 5 osztálykezelésével kapcsolatos problémák, és azok megoldásai.
 

az adatbázisból formázott text kiíratása php-ből?

Anonymous · 2004. Dec. 27. (H), 12.54
Sziasztok !

Egy kis segítség kellene, van egy adatbázis mezőm amit egy textarea-n keresztül töltök fel, ebben szerepelhetnek, sortörések, felsorolások, tab-ok, space-k. Az adatbázisba jól viszi be, ugyanolyannak látom a tartalmat mint amit felvittem, a probléma akkor következik, ha ezt a mezőt egy tömböl ki szeretném íratni, akkor ugyanis se a sortörést se a spaceket, se semmit nem rak bele, hanem egy egybeömlesztett szöveget rak ki a képernyőre. Már próbálkoztam a nl2br() függvénnyel is, akkor valamivel jobb a helyzet legalább a sortöréseket kiírja.
Mit lehet ilyenkor tenni? Már tömbbe ömlesztve kerülnek bele az adatok vagy a kiíratás módja nem stimel?

Előre is köszönöm a segítséget.
 

Megengedhető, hogy csak egy felbontásra készüljünk fel?

Vadember · 2004. Dec. 27. (H), 12.22
Hali! Szerintetek megengedhető az, hogy egy weboldalt csak egyfajta felbontásra készítünk és figyelmeztetjük a felhasználót a helyes felbontás használatára. Vagy ma már az alapkövetelmény hogy legalább 800*600 és 1024*768-ban is normálisan kell kinéznie ? Észrevételem szerint ma ez a két legelterjedtebb felbontás.
 

MySQL lekérdezés/kiíratás

Anonymous · 2004. Dec. 27. (H), 11.36
Hello

Visszaolvastam pár lapot, de még mindig nem találtam választ...

Van nekem egy MySQL adatbázisom, egy 'linkek' táblám, és abba bele vannak írva, a linkek, tehát: leir (leírás), link (hogy hova mutat), kat (a kategória, ezzel van a probléma) és nev (hogy ki adta hozzá a listához).

Na most amikor új linket akarnánk hozzáadni, minden kategóriát ki szeretnék íratni egy <select> -be, ami megy is, csak ha MP3 kategóriában tíz link van, akkor tíz MP3 <option> lesz a <select> -ben, pedig én csak egyet szeretnék.

Tehát az egész így néz ki valahogy:

<form action="index.php?o=linkek&ao=uj" method="post" name="ujlink" target="_top" id="ujlink">
<p>Le&iacute;r&aacute;s:
<input name="ujlink_leir" type="text" id="ujlink_leir" size="30" maxlength="255">
</p>
<p>Link: http://
<input name="ujlink_link" type="text" id="ujlink_link" size="30" maxlength="255">
</p>
<p>Kateg&oacute;ria: </p>
<ul>
<li>Megl&eacute;v&#337; kateg&oacute;ri&aacute;k k&ouml;z&uuml;l kiv&aacute;laszt&aacute;s:<br>
<select name="kat1" size="3" id="select">
<?php
// adatbázis kapcsolódás
$db=mysql_connect("host","db","pwd");
mysql_select_db(klick, $db);
// kategóriatípusok kiiratása
$eredmeny=mysql_db_query("db","SELECT kat FROM linkek");
while($sor=mysql_fetch_array($eredmeny))
{
echo" <option value\"".$sor["kat"]."\">".$sor["kat"]."</option>\n";
}
mysql_free_result($eredmeny);
?>
</select>
</li>
<li>&Uacute;j keteg&oacute;ria (hagyd &uuml;resen, ha kiv&aacute;lasztott&aacute;l kateg&oacute;ri&aacute;t):<br>
<input name="ujlink_kat2" type="text" id="ujlink_kat2" size="30" maxlength="255">
</li>
</ul>
</form>

Tehát az a lényeg hogy a link hozzáadásakor új kategóriát is létre lehesenn hozni, de nem szeretnék a kategórianeveknek külön táblát, és kategóriánként sem külön táblákat.

Ha valaki megértette, akkor örömmel venném válaszát.

Víznedvesítő