Archívum - Nov 2004 - Fórum téma
december 1
Letöltés almenük
Az admin részlegben létezik egy bizonyos almenü genrátor. Ezt használva létrehoztam a letöltés menüponthoz 3 darab almenüt. Azok viszont semmit nem csinálnak. Rájuk kattintva ugyanúgy a sima letöltés oldal jön be, még csak az adott alkategóriához sem ugrik az oldalon.
Lehetséges valahogy megoldani, hogy ezekkel az almenükkel vagy bámi más módon csak a letöltések oldal egy-egy adott alkategóriáját láthassam?
■ Lehetséges valahogy megoldani, hogy ezekkel az almenükkel vagy bámi más módon csak a letöltések oldal egy-egy adott alkategóriáját láthassam?
Cikkek rendezése
Hello!
Azt szeretném megkérdezni hogyan lehetne a cikkeket nem időrendi, hanem ábécé szerinti sorrendbe rakni?
Valamint, hogy lehetséges-e hogy a cikkel oldalon csak a címük jelenjem meg és az író, rövid tartalom, meg értékelés és ehhez hasonlók nem?
■ Azt szeretném megkérdezni hogyan lehetne a cikkeket nem időrendi, hanem ábécé szerinti sorrendbe rakni?
Valamint, hogy lehetséges-e hogy a cikkel oldalon csak a címük jelenjem meg és az író, rövid tartalom, meg értékelés és ehhez hasonlók nem?
Fajlletöltés webről láthatatlan helyről
Megoldható-e, hogy a szerveren levő zip fájlt úgy ajánlhassam fel letöltésre, hogy az a web szempontjából nem látható helyen van. Például a weboldalam public_html alatti index fájllal indul és én a public_html felett levő kepek könyvtárba teszem a letöltendő zip fájlomat. Ez elérhető-e a readfile()-lal, ha igen hogyan.
Előre is köszönöm
Éva
■ Előre is köszönöm
Éva
scrollbar
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet létrehozni egy olyan scroolbart amivel a lapomon belöl tudom görgetni a szöveget?
■ MySQL redisztribúció - Mennyiért? Hogyan ?
Nem tudja valaki, hogy ha én a programomba szeretném beletenni a MySQL-t és így árulni, akkor mennyibe kerül a program, vagy egyáltalán lehetséges-e ez az opció? És ha lehetséges, akkor hogyan ?
Előre is köszönöm!
Üdv: Godzso
■ Előre is köszönöm!
Üdv: Godzso
november 30
javascriptel generált oldal hiba....
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy van egy weblap amiben egy linkre kattintva egy script generál egy lapot amin szöveg van és egy váltakozó kép. Ha rákattintok a linkre létrehozza az oldalt, de a kép nem műxik, illetve nem váltja, hanem azt írja, hogy a kép letöltése. Viszont, ha nem generálom, hanem a generát forráskódot egy fáljba kimentem és felmásolom a honlapra, akkor az jól működik. Mi lehet a probléma?
az olalt megtalálható a http://web.axelero.hu/btjp/alom.htm és, ha a homok képére kattintasz akkor kell lefutnia a generálásnak. a generált oldal felrakva http://web.axelero.hu/btjp/proba9.htm. Ez működik.
Előre is köszi a megoldást
btjp
■ Egy olyan problémám van, hogy van egy weblap amiben egy linkre kattintva egy script generál egy lapot amin szöveg van és egy váltakozó kép. Ha rákattintok a linkre létrehozza az oldalt, de a kép nem műxik, illetve nem váltja, hanem azt írja, hogy a kép letöltése. Viszont, ha nem generálom, hanem a generát forráskódot egy fáljba kimentem és felmásolom a honlapra, akkor az jól működik. Mi lehet a probléma?
az olalt megtalálható a http://web.axelero.hu/btjp/alom.htm és, ha a homok képére kattintasz akkor kell lefutnia a generálásnak. a generált oldal felrakva http://web.axelero.hu/btjp/proba9.htm. Ez működik.
btjp
atw php hibaüzenet
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in /db/db.php on line 86
Na ilyenkor mit rontottam el?
Most lett feltöltve az atw szerverére és ilyen hiabüzi fogad+a config php...
■ Na ilyenkor mit rontottam el?
Most lett feltöltve az atw szerverére és ilyen hiabüzi fogad+a config php...
PHP, űrlap feldolgozása
Sziasztok, eddig bírtam idegekkel. Egy könyv alapján próbálom működésbe hozni az űrlapomat. A textek mennek is, de a listát képtelen vagyok megoldani.2 file-ból szkript-tel dolgozom. Az első az űrlap, az működik is:
<body>
<form action="9.5.szkript.php" method="POST">
Név:<br>
<input type="text" name="felhasznalo">
<br>
Cím:<br>
<textarea name="cim" rows="5" cols="40"></textarea>
<br>
Választott városok:<br>
<select name="varosok" multiple>
<option>Budapest</option>
<option>Tatabánya</option>
<option>Tab</option>
<option>Vác</option>
<option>Sárbogárd</option>
<option>Sopron</option>
</select>
<br><br>
<input type="submit" value="Gyerünk">
</form>
</body>
ez pedig a 9.5.szkript.php tartalma:
<?php
print "Udvozollek, <b>$_POST[felhasznalo]</b>!<p>\n\n";
print "A cimed:<p>\n\n<b>$_POST[cim]</b><p>\n\n";
print "Az altalad valasztott varosok:<p>\n\n";
if (! empty($_POST[varosok])) {
print "<ul>\n\n";
foreach ($_POST[varosok] as $ertek)
{
print "<li>$ertek<br>\n";}
print "</ul>";}
?>
A böngészőmbe pedig a foreach tartalmával van baja. Pontosan:Warning: Invalid argument supplied for foreach() in H:\www\urlap\9.5.szkript.php
Valaki mentsen meg! Köszi
Nem tudom, hogy mennyire lehet köze a dologhoz, de van egy 3. szkript is, amibe szerepel az $ertek, ami ott van a foreach-ba is, bár próbáltam más néven, de úgy se megy:
<?php
$felhasznalo1 = "halado";
foreach ($GLOBALS as $kulcs=>$ertek) {
print "\$GLOBALS [\"$kulcs\"] == $ertek<br>";
}
?>
Futtatva:
$GLOBALS ["HTTP_POST_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_POST"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_GET_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_GET"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_COOKIE_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_COOKIE"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_SERVER_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_SERVER"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_ENV_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_ENV"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_POST_FILES"] == Array
$GLOBALS ["_FILES"] == Array
$GLOBALS ["_REQUEST"] == Array
<body>
<form action="9.5.szkript.php" method="POST">
Név:<br>
<input type="text" name="felhasznalo">
<br>
Cím:<br>
<textarea name="cim" rows="5" cols="40"></textarea>
<br>
Választott városok:<br>
<select name="varosok" multiple>
<option>Budapest</option>
<option>Tatabánya</option>
<option>Tab</option>
<option>Vác</option>
<option>Sárbogárd</option>
<option>Sopron</option>
</select>
<br><br>
<input type="submit" value="Gyerünk">
</form>
</body>
ez pedig a 9.5.szkript.php tartalma:
<?php
print "Udvozollek, <b>$_POST[felhasznalo]</b>!<p>\n\n";
print "A cimed:<p>\n\n<b>$_POST[cim]</b><p>\n\n";
print "Az altalad valasztott varosok:<p>\n\n";
if (! empty($_POST[varosok])) {
print "<ul>\n\n";
foreach ($_POST[varosok] as $ertek)
{
print "<li>$ertek<br>\n";}
print "</ul>";}
?>
A böngészőmbe pedig a foreach tartalmával van baja. Pontosan:Warning: Invalid argument supplied for foreach() in H:\www\urlap\9.5.szkript.php
Valaki mentsen meg! Köszi
Nem tudom, hogy mennyire lehet köze a dologhoz, de van egy 3. szkript is, amibe szerepel az $ertek, ami ott van a foreach-ba is, bár próbáltam más néven, de úgy se megy:
<?php
$felhasznalo1 = "halado";
foreach ($GLOBALS as $kulcs=>$ertek) {
print "\$GLOBALS [\"$kulcs\"] == $ertek<br>";
}
?>
Futtatva:
$GLOBALS ["HTTP_POST_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_POST"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_GET_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_GET"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_COOKIE_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_COOKIE"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_SERVER_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_SERVER"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_ENV_VARS"] == Array
$GLOBALS ["_ENV"] == Array
$GLOBALS ["HTTP_POST_FILES"] == Array
$GLOBALS ["_FILES"] == Array
$GLOBALS ["_REQUEST"] == Array
Multiple select mező értéke nem lesz tömb PHP-ben
Sziasztok, eddig bírtam idegekkel. Egy könyv alapján próbálom működésbe hozni az űrlapomat. A textek mennek is, de a listát képtelen vagyok megoldani.2 file-ból szkript-tel dolgozom. Az első az űrlap, az működik is:
újabb, érdekes probléma
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy van egy weblap amiben egy linkre kattintva egy script generál egy lapot amin szöveg van és egy váltakozó kép. Ha rákattintok a linkre létrehozza az oldalt, de a kép nem műxik, illetve nem váltja, hanem azt írja, hogy a kép letöltése. Viszont, ha nem generálom, hanem a generát forráskódot egy fáljba kimentem és felmásolom a honlapra, akkor az jól működik. Mi lehet a probléma?
btjp
■ Egy olyan problémám van, hogy van egy weblap amiben egy linkre kattintva egy script generál egy lapot amin szöveg van és egy váltakozó kép. Ha rákattintok a linkre létrehozza az oldalt, de a kép nem műxik, illetve nem váltja, hanem azt írja, hogy a kép letöltése. Viszont, ha nem generálom, hanem a generát forráskódot egy fáljba kimentem és felmásolom a honlapra, akkor az jól működik. Mi lehet a probléma?
btjp