Archívum - Május 2004 - Fórum téma
május 30
PHP kereső egy Html oldalban
Sziasztok!
Szeretnék egy kb 50-100 htm fileból álló oldalra egy php-s keresőt rátenni.
Segítenétek ebben hogy hogy kezdjem el és hogy hogy csináljam meg?
Előre is köszi
kobak
■ Szeretnék egy kb 50-100 htm fileból álló oldalra egy php-s keresőt rátenni.
Segítenétek ebben hogy hogy kezdjem el és hogy hogy csináljam meg?
Előre is köszi
kobak
május 28
illeszkedes????
hi!
az lenne a kerdes, hogy hogyan tudom az "azon" mezo lekerdezeset helyessen megirni, ugy hogy az "azon" mezo szovegeben szereplo ":" -ok szamat adja vissza.
pl.: azon=>'23:23:1111111:22:01223:3333:'
hatr lehet lama de nem talaltam semmi illeszto fv.
elore is koszi
■ az lenne a kerdes, hogy hogyan tudom az "azon" mezo lekerdezeset helyessen megirni, ugy hogy az "azon" mezo szovegeben szereplo ":" -ok szamat adja vissza.
pl.: azon=>'23:23:1111111:22:01223:3333:'
hatr lehet lama de nem talaltam semmi illeszto fv.
elore is koszi
MySQL+PHP dátumbevitel, hogyan?
Sziasztok!
Kezdő vagyok. Készítettem egy html oldalt ahol van egy beviteli mező, dátum beírás céljára. Az sql táblában a
"datum_beir date", típusú. A beviteli mezőbe beírt dátum pl. 2004-05-28 az sgl táblában nem jelenik meg, hanem helyette a következőt látom 0000-00-00. Ha a táblába kézzel beírom a dátumot akkor az jól jelenik meg, lekérdezésnél is hozza a dátumot. Mit rontok el, mi a hiba oka azon kívül, hogy kezdő vagyok? A segítségeteket kérem.
Üdv.,
Marsy
■ Kezdő vagyok. Készítettem egy html oldalt ahol van egy beviteli mező, dátum beírás céljára. Az sql táblában a
"datum_beir date", típusú. A beviteli mezőbe beírt dátum pl. 2004-05-28 az sgl táblában nem jelenik meg, hanem helyette a következőt látom 0000-00-00. Ha a táblába kézzel beírom a dátumot akkor az jól jelenik meg, lekérdezésnél is hozza a dátumot. Mit rontok el, mi a hiba oka azon kívül, hogy kezdő vagyok? A segítségeteket kérem.
Üdv.,
Marsy
május 27
Drupal konfiguráció, külső kiterjesztések
Most próbálkozom Drupal konfigurálással. A munka során felmerülő sok kérdést, észrevételt szeretném megosztani a nagyérdeművel, hogy ne fussunk bele többen is ugyanabba a problémába..
■ május 25
FTP - javascript probléma
Hali!
A problémám a következő: regisztráltam egy ingyenes tárhelyet (freeweb.hu) és a feltöltött htm fájlokba beírt javascriptek sehogysem akarnak normálisan működni. Nem én írtam a scripteket. Szóval a helyzet az, hogy ha a böngészőkkel (többel is próbáltam) megnyitom a fájlt a winyómon, akkor minden rendben van, működik a script, ami tulajdonképpem egy egyszerű pop-up képnézegető lenne, mely a képre méretezi automaitice az ablakot. Viszont, ha ugyanezt a fájlt a tárhelyemre feltöltöm és onnan nyitom meg a böngészőmmel akkor nem működik, pontosabban nem látja a scriptet és minden ami a scriptes body után van azt kiírja a képernyőre, értelemszerűen a body tag utáni writeln és close parancsokat is szövegesen kiírja. Más javascripteket is próbáltam, s mindnél volt vmi gond. Félig találtam megoldást, ha a body tagot és a hozzá tartozó részeket kitöröltem és a default képméretet a képre igazítottam, akkor kiírta ugyan IE-ben, hogy vmi hiba van a lapon, de ennek ellenére meg tudta jeleníteni a képeket, viszont csak egy neki megadott méretben tudja ezt. Azt szeretném elérni, hogy minden képre méretezze rá az ablakot. A scriptet ideírom, ha akarja vki!Előre is THX!
■ A problémám a következő: regisztráltam egy ingyenes tárhelyet (freeweb.hu) és a feltöltött htm fájlokba beírt javascriptek sehogysem akarnak normálisan működni. Nem én írtam a scripteket. Szóval a helyzet az, hogy ha a böngészőkkel (többel is próbáltam) megnyitom a fájlt a winyómon, akkor minden rendben van, működik a script, ami tulajdonképpem egy egyszerű pop-up képnézegető lenne, mely a képre méretezi automaitice az ablakot. Viszont, ha ugyanezt a fájlt a tárhelyemre feltöltöm és onnan nyitom meg a böngészőmmel akkor nem működik, pontosabban nem látja a scriptet és minden ami a scriptes body után van azt kiírja a képernyőre, értelemszerűen a body tag utáni writeln és close parancsokat is szövegesen kiírja. Más javascripteket is próbáltam, s mindnél volt vmi gond. Félig találtam megoldást, ha a body tagot és a hozzá tartozó részeket kitöröltem és a default képméretet a képre igazítottam, akkor kiírta ugyan IE-ben, hogy vmi hiba van a lapon, de ennek ellenére meg tudta jeleníteni a képeket, viszont csak egy neki megadott méretben tudja ezt. Azt szeretném elérni, hogy minden képre méretezze rá az ablakot. A scriptet ideírom, ha akarja vki!Előre is THX!
május 24
fájl feltöltés
Sziasztok
Eddig nemnagyon foglalkoztam weboldalszerkesztéssel, de most belevágtam. És szeretnék file feltöltést varázsolni az oldalamra. Ehhez szeretnék egy pici segítséget kérni. Lehetőleg magyar nyelven, mert angolul nemnagyon tudok. :(
■ Eddig nemnagyon foglalkoztam weboldalszerkesztéssel, de most belevágtam. És szeretnék file feltöltést varázsolni az oldalamra. Ehhez szeretnék egy pici segítséget kérni. Lehetőleg magyar nyelven, mert angolul nemnagyon tudok. :(
Adodb - update query generator
Van az adodb-ben egy nagyon hasznos feature: meglévő táblához tud update kérést generálni [GetUpdateSQL()].
Az update esetén van 1 kis problémám: ha egy mezőt üres értékre akarok módosítani, akkor ezt a részt egyszerűen nem veszi figyelembe, és meghagyja a korábbi értéket.
Én csinálom rosszul, vagy ez tényleg "ilyen"? A GetUpdateSQL-ben megadott $record minden mezője létezik, csak 1 helyen üres az érték.
■ Az update esetén van 1 kis problémám: ha egy mezőt üres értékre akarok módosítani, akkor ezt a részt egyszerűen nem veszi figyelembe, és meghagyja a korábbi értéket.
Én csinálom rosszul, vagy ez tényleg "ilyen"? A GetUpdateSQL-ben megadott $record minden mezője létezik, csak 1 helyen üres az érték.
infomásolás
Hi!
Szeretném megtudni valakitől, hogy létezik-e olyan progi, amely egy html kimenetről beletud írni egy adatbázisba?
■ Szeretném megtudni valakitől, hogy létezik-e olyan progi, amely egy html kimenetről beletud írni egy adatbázisba?
Drupal telepítési probláma
Nagyon megtetszett a PHP konferencián a Drupal rendszerről hallottak. Mivel a munkahelyemen webmester vagyok, ezért gndoltam, hogy jó lenne a mostani weboldalainkat Drupal-ra váltani.
Egy tesztelésre alkalmas alap Drupált installáltam (windows xp, Appserv 2.30, php 4.3.6, mysql 4.0.16) a leírás alapján. Minden rendben ment, sikeresen elkészült az adminisztrátor felhasználó. Beállítottam a webhely alapadatait és sikeresen be is engedett. Azonban azz Administer oldalon az adminisztrátor Annonymus-ként jelenik meg így nem tudom tesztelni a tartalom feltöltési procedúrákat. Sőt, kiloggolni sem tudok. Nincs Logout link. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom a localhost/drupal/index.php -t akkor a kezdőoldal jön be, baloldalon menüvel és egy általános teendő leírással. Nincs login űrlap. Tudtok valamit tanácsolni? Odahaza Uhu Linux-ra is installáltam, ott minden rendben volt!
Üdvözlettel
Varanka Zoltán (zvaranka##kukac##freemail.hu)
■ Egy tesztelésre alkalmas alap Drupált installáltam (windows xp, Appserv 2.30, php 4.3.6, mysql 4.0.16) a leírás alapján. Minden rendben ment, sikeresen elkészült az adminisztrátor felhasználó. Beállítottam a webhely alapadatait és sikeresen be is engedett. Azonban azz Administer oldalon az adminisztrátor Annonymus-ként jelenik meg így nem tudom tesztelni a tartalom feltöltési procedúrákat. Sőt, kiloggolni sem tudok. Nincs Logout link. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom a localhost/drupal/index.php -t akkor a kezdőoldal jön be, baloldalon menüvel és egy általános teendő leírással. Nincs login űrlap. Tudtok valamit tanácsolni? Odahaza Uhu Linux-ra is installáltam, ott minden rendben volt!
Üdvözlettel
Varanka Zoltán (zvaranka##kukac##freemail.hu)
május 21
blogmark és rss problémák, opera bugok
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 11:54 · kmm
erdekes
en mar ma hajnalban elkuldtem ezt a linket, ezekszerint azt nem kaptatok meg??
pedig volt halozati forgalom is ://
--
üdv: kmm...
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 12:34 · Boogie
Re: erdekes
Nem kaptuk meg. :( Akkor kapjuk meg, ha bejön egy szép Weblabor oldal, amire ki van írva, hogy köszönjük. Milyen verziójú Operát használsz? Nálam és Gobánál is ment a 7.50-essel.
-boogie-
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 14:55 · kmm
hmm
7.50 linux 2.4.22 (slackware 9.1 ) kde 3.14
most elkuldom ezt az oldalt, probakepp....
semmilyen oldal nem jott be :///
~alap beallitasok...
ha kell hozza vmi specko azt mondjatok, mert nemtom...
js jobbklikk tiltva van
mar beallitottam hogy "reuse windows" mert anelkul meg a js prompt sem jon be
hmm ://
mas eszrevetel, ha tobb tabbab nezem a blogmarkokat, beiras utan nem oda dob vissza ahova beirtam, es az altalam meirt hozzaszolas uj hozzaszolas lesz :) ez a hireknel/cikkeknel is igy van
jah meg1, az RSS kiterjedhetne a blogmarkok/hirek/cikkek/szavazasok hozzaszolasaira is
bocs h ezeket is ide irtam!!!
utolso +1: megnezte a vak munkatarsam az oldalt, es azt mondja nehezen kezelheto, a menuben az imgknek lehetne pl title tagjuk meg nemtom mit mondott meg...
--
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 14:58 · Goba
Nekem meg Opera 7.50-ben
Alapbeállításokkal. És úgy tűnik Andrásnak is, azt mondja... Ha valami popup blokker elkapja az ablakot, akkor az lehet gond.
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 15:01 · kmm
igaz!
valoszinu az a baj!!!
block unwanted pop-ups-ra vagyok allitva...
megnezem
elozo hozzaszolasomhoz meg irtam meg parat :D
jo ez a szerkesztes
--
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 15:04 · kmm
igen ez volt a hiba!
Ezt irjatok pls ki a blogmarktos oldalra, ha nem nagy keres, mert nekem eszembe sem jutott ...
2004. május 21. (péntek) 11:54 · kmm
erdekes
en mar ma hajnalban elkuldtem ezt a linket, ezekszerint azt nem kaptatok meg??
pedig volt halozati forgalom is ://
--
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 12:34 · Boogie
Re: erdekes
Nem kaptuk meg. :( Akkor kapjuk meg, ha bejön egy szép Weblabor oldal, amire ki van írva, hogy köszönjük. Milyen verziójú Operát használsz? Nálam és Gobánál is ment a 7.50-essel.
-boogie-
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 14:55 · kmm
hmm
7.50 linux 2.4.22 (slackware 9.1 ) kde 3.14
most elkuldom ezt az oldalt, probakepp....
semmilyen oldal nem jott be :///
~alap beallitasok...
ha kell hozza vmi specko azt mondjatok, mert nemtom...
js jobbklikk tiltva van
mar beallitottam hogy "reuse windows" mert anelkul meg a js prompt sem jon be
hmm ://
mas eszrevetel, ha tobb tabbab nezem a blogmarkokat, beiras utan nem oda dob vissza ahova beirtam, es az altalam meirt hozzaszolas uj hozzaszolas lesz :) ez a hireknel/cikkeknel is igy van
jah meg1, az RSS kiterjedhetne a blogmarkok/hirek/cikkek/szavazasok hozzaszolasaira is
bocs h ezeket is ide irtam!!!
utolso +1: megnezte a vak munkatarsam az oldalt, es azt mondja nehezen kezelheto, a menuben az imgknek lehetne pl title tagjuk meg nemtom mit mondott meg...
--
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 14:58 · Goba
Nekem meg Opera 7.50-ben
Alapbeállításokkal. És úgy tűnik Andrásnak is, azt mondja... Ha valami popup blokker elkapja az ablakot, akkor az lehet gond.
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 15:01 · kmm
igaz!
valoszinu az a baj!!!
block unwanted pop-ups-ra vagyok allitva...
megnezem
elozo hozzaszolasomhoz meg irtam meg parat :D
jo ez a szerkesztes
--
válasz
Hozzászólás
2004. május 21. (péntek) 15:04 · kmm
igen ez volt a hiba!
Ezt irjatok pls ki a blogmarktos oldalra, ha nem nagy keres, mert nekem eszembe sem jutott ...