ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2004 - Fórum téma

augusztus 31

Honnan tudom letölteni a telepítésben szereplő programokat

Anonymous · 2004. Aug. 31. (K), 20.41
T. Webmester vagy bárki aki segíteni tud

Kezdő vagyok. Csak néhány napja fejeztem be a weboldalam fejlesztését de a html korlátaiba ütköztem ezért kellene a php)

Szóval a "hogyan kell felinstallálni a programot első ránézésre könnyűnek és részletesnek tűnik, de NEM találom és Számomra nem Egyértelmű hogy most melyik milyen programok kellenek!!!
Szeretném ha megadnátok a szükséges fájlok listáját, és a TELJES ELÉRÉSI UTVONALAT ahonnan le lehet tölteni. ( ha lehet magyar, de az angol is jó; nincs semmilyen programom ) Pl.:

Php 4.3.8.-as: http://www.letoltes.com/php/php.exe
.
.
.
STB.

Tehát nekem csak a feljövő Windows MENTÉS ablakon a mentésgombra keljen csak kattintani és megadni hova mencse ;
vagy maximum meg keljen keresni az oldalon, de akkor kellene hogy milyen néven van ott. Hogy biztos megaláljam!

Remélem érthető mit szertnék!

A segítséget ide, vagy az e_e_k##kukac##freemail.hu címre várom és előre is NAGYON köszönöm!

Egy leendő php felhasználó: Zeusz
 ■

__PHP_Incomplete_Class Object

Bageera · 2004. Aug. 31. (K), 15.26
Van egy Object-om RS_UserInfo, amit SESSION-nal atvittem egyik oldalrol a masikra. Es most az Object neve __PHP_Incomplete_Class Object. Ezt se ertem, de igazabol nem is ezert irok ide. print_r($obj) a kovetkezot adja vissza:

__PHP_Incomplete_Class Object
(
    [__PHP_Incomplete_Class_Name] => RS_UserInfo
    [sAccount] => admin
    [sEmail] => blabla##kukac##blubb.bu
    ...
    ...
)

Viszont a print $obj->sAccount nem ad semmit. Es nem ertem miert.
 ■

augusztus 30

DIV layerben IFRAME?

Bageera · 2004. Aug. 30. (H), 15.31
div layerben probalok iframe-et beszurni. a layerem indulaskor invisible. ha javascriptel el akarom hozni, akkor hibat jelez. ha az iframe tagot torlom, hibatlanul mukodik. mi lehet a problema?
 ■

javascript-bol php-be

Bageera · 2004. Aug. 30. (H), 13.45
hogy tudok egy javascript valtozot atvinni php-be POST nelkul, vagy anelkul, hogy uj oldalt nyitnek?
 ■

form disable

Bageera · 2004. Aug. 30. (H), 13.25
azt szeretnem megcsinalni, hogy ha egy checkboc nincs kipipalva, akkor az egesz form-ban ne lehessen piszkalni. Programoknal gyakran lehet latni ilyet. Viszont javascriptben meg nem talalkoztam vele. Van erre valami szep megoldas?
 ■

augusztus 28

mail() SMTP beállítás

Lacesz · 2004. Aug. 28. (Szo), 20.18
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a mail() függvényhez LINUX alatt hogyan lehet beállítani az SMTP szervert? W32 platform alatt van a php.ini -ben egy SMTP = smtp.akarmi.hu változó, de ezt a Linux alatt nem veszi figyelembe a PHP. Már arra is gondoltam, hogy talán lehet a sendmail -nek erre vonatkozó paramétere, de erre nem találtam sehol sem infót!

Ha valaki tudna segíteni azt előre is megköszönném!!

Üdv.: Lacesz

mail: lacesz##kukac##sziget.com
 ■

Felhasználók regisztrációja

Mr. Kovex · 2004. Aug. 28. (Szo), 19.24
Sziasztok!

Gondolom a legtöbben ismeritek a kiskapu.hu oldalt. Rendeltem már tőlük könyvet és a regisztrációs rész egészen jó. Mivel a honlap kódjában ez szerepel: This product includes PHP, freely available from http://www.php.net/
megpróbáltam megkeresni ezt a regisztrációs modult, de eddig nem találtam. Nagyon fáj rá a fogam, ha esetleg tudjátok, hogy ezt valóban ingyenesen fel lehet lelni valahol, légyszíves adjatok egy linket. Tulajdonképpen az sem baj, ha fizetős, de már szeretnék egy jó megoldást.

üdv
Freki
 ■

augusztus 27

vizszintes gördítősáv select-hez

Anonymous · 2004. Aug. 27. (P), 16.23
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy a CSS-sel fix szélességűre beállított select-ben szükség esetén (vagy akár fixen) megjelenjen egy vízszintes gördítősáv.

Pl CSS:
select {
  width: 50px;
}

Pl HTML:
<select name="select1" id="select1">
  <option value="1" selected="selected">Ez egy hosszú szöveg</option>
</select>

IE-ben nem lehet megnézni a szöveg végét, Mozilla-ban csak akkor gond, ha több soros (nem legördülő) a select.

Előre is köszi!

Nadi
 ■

Html komment x-akta

Anonymous · 2004. Aug. 27. (P), 15.45
Sziasztok!

Megmagyarázhatatlan hibára akadtam.
Bizonyos Dreamweaver MX-el generált html oldalakon elhelyezett linkekre kattintva nem történik semmi egyes számítógépeken (azaz még azt sem írja ki, hogy a cél html nem létezik), míg egy másik gépen ugyanez teljesen jó (kb. 40-60% az arány). A vicc az, hogy egy a kódban néhány sorral hátrébb található link már teljesen jól bejön. A gépek között csak annyi a hasonlóság, hogy vmelyik win-t és vmelyik explorert használják, de a verziók általában különbözőek.

Azt vettem észre, hogy ha kitörlöm a html-ben elhelyezett kommenteket, amelyet a Dreamweaver a sablonok határolására hoz létre automatikusan, a jelenség megszűnik, minden mindenhol jó lesz.

Hát én erre nem tudok gombot varrni, a w3c szerint a komment totál szabályos, kb. így néznek ki:
<!-- InstanceBegin template="/Templates/sablon.dwt" codeOutsideHTMLIsLocked="false" -->

Van valami ötletetek?

üdv
Freki
 ■

CSS: hiba?

kisstoth · 2004. Aug. 27. (P), 12.54
Egy érdekes dologgal találkoztam: újra feltettem a Windows XP SP1-et, és IE 6.0 alatt valamiért nem tölti be az oldalam CSS fájlját... De miért nem? A Weblaborét meg betölti... Mindenesetre készítettem róla egy screenshotot:

http://www.programming.hu/data/css.png
 ■