Archívum - Aug 2004 - Fórum téma
augusztus 12
Dátum beszúrása
Sziasztok,
azt szeretném megkérdezni, hogyan tudom beszúrni a "select now()" által visszaadott értéket egy tábla egy mezöjébe.
Próbáltam:
insert into ... values (select ...) ; -- de szintaktikai
hiba miatt eldobta
valamint a : insert into ... select ... ; ua. mint fent :-/
Nos akkor hogyan tudom. Esetleg tárolt eljárás kellene ?
Üdv:
Kisjaj
■ azt szeretném megkérdezni, hogyan tudom beszúrni a "select now()" által visszaadott értéket egy tábla egy mezöjébe.
Próbáltam:
insert into ... values (select ...) ; -- de szintaktikai
hiba miatt eldobta
valamint a : insert into ... select ... ; ua. mint fent :-/
Nos akkor hogyan tudom. Esetleg tárolt eljárás kellene ?
Üdv:
Kisjaj
augusztus 11
Access Adatbazis
Lehet access adatbazist PHP-vel kezelni? Ha igen, tud valaki egy oldalt, ahol tobbet megtudhatok errol?
■ augusztus 9
Gond a menüvel
Üdv Mindenkinek!
Készítettem egy menüt (navigation modullal), de elakadtam. Nem tudom ugyanis rávenni, hogy az adott taxonómiához rendelt összes tartalmat megjelenítse, egy tartalmat viszont csodásan prezentál. Pl. ha a path aliasban megadott hirek/belföld kategóriába tartozó összes cikket szeretném megjelentetni, akkor mit kellene írnom a menüpont URL-jébe? Lehet, hogy ez a modul nem is alkalmas erre?
Légyszi segítsetek...
■ Készítettem egy menüt (navigation modullal), de elakadtam. Nem tudom ugyanis rávenni, hogy az adott taxonómiához rendelt összes tartalmat megjelenítse, egy tartalmat viszont csodásan prezentál. Pl. ha a path aliasban megadott hirek/belföld kategóriába tartozó összes cikket szeretném megjelentetni, akkor mit kellene írnom a menüpont URL-jébe? Lehet, hogy ez a modul nem is alkalmas erre?
Légyszi segítsetek...
BBciode module
Úgy látom, hogy a weblaboron levő bbcode modul jóval többet tud, (hx, colorer) mint a drupal-ban lévő. Az a kérdésem, hogy le lehet-e ezt valahonnan tölteni?
■ user quota rendszer PHP-ban.
Érdekes feladattal találtam szembe magamat, nem nagyon tudom hogy hogyan kezdjek hozzá, pontosabban szeretném tudni a hasonló rendszerek elvi működését.
Tehát: szeretnénk létrehozni olyan felhasználói rendszert, amiben a felhasználóknak van adott méretű webhelye. A rendszer linuxon pörög, viszont nem tudom hogyan kellene összekapcsolni a quota-t a php-val.
Készített már vki hasonlót? Kérlek segítsetek.
Robert
■ Tehát: szeretnénk létrehozni olyan felhasználói rendszert, amiben a felhasználóknak van adott méretű webhelye. A rendszer linuxon pörög, viszont nem tudom hogyan kellene összekapcsolni a quota-t a php-val.
Készített már vki hasonlót? Kérlek segítsetek.
Robert
augusztus 8
php - időzítés
Hogyan lehet időzíteni a PHP-ben?
én pl ilyenre gonmdoltam, mint a JavaScriptben: settimeout(...);
vmi ilyesmi függvény - vagy mi nincsen???
A válaszokat előre is kösz...
■ én pl ilyenre gonmdoltam, mint a JavaScriptben: settimeout(...);
vmi ilyesmi függvény - vagy mi nincsen???
A válaszokat előre is kösz...
augusztus 7
Fájl-feltöltés
Sziasztok!
Most járok először ezen az oldalon, remélem azért kapok segítséget.
Szóval PHP-ben nemrégóta írok. Böngésztem a php.net-en, de nem értettem, hogyan lehet file-t feltölteni. Ha valaki egy példán bemutatná az egészet, nagyon-nagyon megköszönném.
FGK
■ Most járok először ezen az oldalon, remélem azért kapok segítséget.
Szóval PHP-ben nemrégóta írok. Böngésztem a php.net-en, de nem értettem, hogyan lehet file-t feltölteni. Ha valaki egy példán bemutatná az egészet, nagyon-nagyon megköszönném.
FGK
$_POST miert nem letezik?
Hi,
Egy formbol szeretnek post metodussal adatokat felvinni.
A feldolgozo oldalon phpinfo() -val kiiratva latszik, hogy
nem jonnek meg a mezok. Miert?
Sot, a request_method GET!
A form itt talalhato:
http://eat.srv.hu/test.htm
Koszi!
Udv.: eat
■ Egy formbol szeretnek post metodussal adatokat felvinni.
A feldolgozo oldalon phpinfo() -val kiiratva latszik, hogy
nem jonnek meg a mezok. Miert?
Sot, a request_method GET!
A form itt talalhato:
http://eat.srv.hu/test.htm
Koszi!
Udv.: eat
augusztus 6
Eladó szakkönyvek
Sziasztok,
Eladnám az alábbi szakkönyveimet:
Érdeklődni a slink kukac lxp pont hu címen lehet. Köszi.
■ Eladnám az alábbi szakkönyveimet:
- SQL felsőfokon
- SQL A-Z
- CSS és DHTML webfejlesztőknek
Érdeklődni a slink kukac lxp pont hu címen lehet. Köszi.