Archívum - Szep 2004 - Fórum téma
szeptember 30
Html es a cool fontok
Azt szeretnem megtudni, hogy hogyan lehet kulombozo fontokat berakni html-be. De ezek a fontok nem szereplnek a windowsba es ha belerakom a IE 6. -os verzioja akkor sem jeleniti meg.
De ugy szeretnem megcsinalni, hogy az oldalt barhonnan megnezik latszodjon az a font.
elore is kosz
■ De ugy szeretnem megcsinalni, hogy az oldalt barhonnan megnezik latszodjon az a font.
elore is kosz
form_select
Sziasztok!
A form_select függvény melyik paraméterével állítható, hogy ne legyen default fokusz, ne legyen semmi kijelölve alapból? A forráskódjában több soros reguláris kifejezés található, ami számomra értelmezhetetlen:( Próbálgatásra meg nem sikerült, de gondolom az utolsó két paraméter közül lesz valamelyik.
(A reguláris kifejezésekről egy ismertetetőt szívesen elolvasnék, ha létezik ilyen a neten.)
Kösz:Kuller
■ A form_select függvény melyik paraméterével állítható, hogy ne legyen default fokusz, ne legyen semmi kijelölve alapból? A forráskódjában több soros reguláris kifejezés található, ami számomra értelmezhetetlen:( Próbálgatásra meg nem sikerült, de gondolom az utolsó két paraméter közül lesz valamelyik.
(A reguláris kifejezésekről egy ismertetetőt szívesen elolvasnék, ha létezik ilyen a neten.)
Kösz:Kuller
szeptember 29
mail-warning
Szeretnék e-mailt küldeni (php 4.3.9, apache 2.0.52), de mindig hibát jelez:
Warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\proba.php on line 10
php.ini:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.nanaskabel.hu
smtp_port = 25
Mi a gond?
■ Warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\proba.php on line 10
php.ini:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.nanaskabel.hu
smtp_port = 25
Mi a gond?
szeptember 28
banner modul
Rendben települ, sikerül is a bannert(flash) beadni neki, csak éppen egy fehérség jelenik meg a helyén, a főoldalon nem is látszik, ott szeretném ha megjelenne. Nem világos, hová kell a <?php return banner_display(0); ?> sort elhelyezni. marvin_2k-ról van szó. Van valakinek 5lete?
Köszi
■ Köszi
html oldal görgetésekor pozíció lekérdezése js-el
sziasztok!
Azt szeretném megtudni, van-e valami módja annak, hogy egy oldal görgetésekor elinduljon egy script, ami az aktuális pozíciót figyeli és tárolja? Jelenleg nem tudok más megoldást, mint az oldal betöltődésekor elindítani egy scriptet setInterval-al, de ez
nagyon amatőr megoldás. Ezért szeretném kérni a segítségeteket.
■ Azt szeretném megtudni, van-e valami módja annak, hogy egy oldal görgetésekor elinduljon egy script, ami az aktuális pozíciót figyeli és tárolja? Jelenleg nem tudok más megoldást, mint az oldal betöltődésekor elindítani egy scriptet setInterval-al, de ez
nagyon amatőr megoldás. Ezért szeretném kérni a segítségeteket.
XHTML, van gyakorlati ertelme?
Sziasztok!
Egy kisse provokativ a kerdes. Szerintetek van barmilyen gyakorlati haszna annak, ha az oldal nem HTML4 alapjan keszul (ami valid, persze), hanem XHTML 1-ben? Azon tul, hogy trendi, van mas haszna? En egyelore nem latom, de lehet, hogy bennem van a hiba.
■ Egy kisse provokativ a kerdes. Szerintetek van barmilyen gyakorlati haszna annak, ha az oldal nem HTML4 alapjan keszul (ami valid, persze), hanem XHTML 1-ben? Azon tul, hogy trendi, van mas haszna? En egyelore nem latom, de lehet, hogy bennem van a hiba.
szeptember 26
Drupal és a külső UserAuth
Nézegettem a Drupal beépített fórumát, és nem nyerte el a tetszésemet, ráadásul strapás lenne az 1.3.1-es Inovision -t migrálni. (90%-ban lefut a script, pár dolgot kellene módosítani, de...)
A beépített fórum motorban nem találtam olyan részerek, hogy csoportoknak jogok egyes fórumokra, több szintű moderátori jogok, és ilyenek.
A fő kérdés, hogy a drupal tud-e valamilyen külső forrásból authentikálni, vagy legalább más user táblát használni?
Azt látom, hogy az Authentication ajánlották erre, a célra, de a 4.2-es Drupal óta nem jött ki semmi sem ezzel kapcsolatban. (A modul nem megy a 4.4-essel kipróbáltam. :) )
Alternatív megoldásként marad az, hogy irok egy scriptet ami a fórumból naponta átszinkronizálja a felhasználókat a drupalba.
Linket / Tippet örömmel fogadok.
■ A beépített fórum motorban nem találtam olyan részerek, hogy csoportoknak jogok egyes fórumokra, több szintű moderátori jogok, és ilyenek.
A fő kérdés, hogy a drupal tud-e valamilyen külső forrásból authentikálni, vagy legalább más user táblát használni?
Azt látom, hogy az Authentication ajánlották erre, a célra, de a 4.2-es Drupal óta nem jött ki semmi sem ezzel kapcsolatban. (A modul nem megy a 4.4-essel kipróbáltam. :) )
Alternatív megoldásként marad az, hogy irok egy scriptet ami a fórumból naponta átszinkronizálja a felhasználókat a drupalba.
Linket / Tippet örömmel fogadok.
szeptember 24
PHP Kommunikáció
Sziasztok!
A kövtkező a szitu:
Van egy oldalam. Rengeteg partnerem van, az oldal esztétikus. Alapesetben modemre van optimalizálva a dolog. Van e olyan PHP kommunikációs eszköz (vagy valami más) amivel csak meghatározott területet szeretnék elküldeni a szervernek feldolgozásra. Hasonló dolog kellene nekem mint az IFRAME, de a JavaScriptben kicsit gyenge vagyok. Valami ehhez hasonló nincs PHP szkriptnyelv alá?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Rózsa Ferenc
■ A kövtkező a szitu:
Van egy oldalam. Rengeteg partnerem van, az oldal esztétikus. Alapesetben modemre van optimalizálva a dolog. Van e olyan PHP kommunikációs eszköz (vagy valami más) amivel csak meghatározott területet szeretnék elküldeni a szervernek feldolgozásra. Hasonló dolog kellene nekem mint az IFRAME, de a JavaScriptben kicsit gyenge vagyok. Valami ehhez hasonló nincs PHP szkriptnyelv alá?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Rózsa Ferenc
szeptember 23
Javascript Debug?
Hello,
nincsen valami olyan JS fuggveny amivel ki tudom iratni az osszes deklaralt Objectet?
Koszi
■ nincsen valami olyan JS fuggveny amivel ki tudom iratni az osszes deklaralt Objectet?
Koszi