ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 1, 2004 - Fórum téma

Levlista néklül...

T.G · 2004. Szep. 1. (Sze), 23.43
Gyakori jelenség volt, hogy a oldal fejlesztői egy linket csak a levlistákra dobtak be és a blogmarkba nem. Ennek van oka? Gondolom többen is vannak, akik a flame listára nincsenek feliratkozva, vagy esetleg mostanában iratkoztak le.
Lehetne egy olyan kérésem, hogy ezentúl az érdekesebb linkeket ide is küldjétek el?
 

MySQL adatbázis segítségével kép előhívása

attilaka · 2004. Szep. 1. (Sze), 21.49
Sziasztok!

Adott egy MySQL adatbázis, filmek adatait és a plakátkép helyét tároltam le. Két kérdésem lenne:
1. A plakátképet szeretném megjeleníteni, amint letároltam a hozzá tartozó linket. Ez hogyan tegyem?
2. Hogyan tudom lekérdezni és kiíratni az utolsó ID-t?
PHP nyelven van mindez!

Előre is köszi!
 

Drupal telepítése XP alá - laikusoknak is

Anonymous · 2004. Szep. 1. (Sze), 03.07
Üdv!

(Bocsánat a kétszeri beírással, megszakadt az internet kapcsolat és a szöveg eleje rögzítésre került. Itt a teljes szöveg.)

Megpróbálkoztam a Drupal telepítésével XP alá annak ellenére, hogy nem értek a programozáshoz. Az eddigi információk - weblabor cikkek, azokhoz fűzött megjegyzések és fórum néhány témája - alapján csak félútig jutottam. Azaz a localhost úgy tűnik, működik, de ennél tovább nem jutok.

Az eddig történtek:
Az infok közül ennek alapján indultam el:
http://weblabor.hu/cikkek/apachephptelepites

Már az elején fel lett adva a lecke, két csomag közül kellett választanom: 2.4.1 és 2.5.1 verzió volt. Az előbbi mellett döntöttem, mert úgy értelmeztem, hogy a PHP4 és a PHP5 között kell választani. A leíráshoz képest változás, hogy az Apache server mellett a PHP és Mysql telepítői csomagot is tartalmazzák.

A kicsomagolás és telepítés simán ment, nem volt adminisztrátori jog a telepítéshez. A httpd teszt sikeres volt, egyedül a ServerAdmin-t kellett kézzel beállítani. Az újraindítás után működött az Apache Monitor. A böngészőbe beírva a "localhost"-ot megjelentek a beállítások. Kézzel létrehozva a phpinfo.php-t pedig jött a nagy meglepetés: a phpmyadmin és mysql magyar nyelvű webes felületen jelent meg. Igaz, hogy továbbra sem értek belőle túl sokat, de legalább magyarul van, így felhívja a figyelmemet néhány dologra, mint például a bejelentkezési jelszó azonnali megváltoztatásának szükségességére - bár azt már nem írja, hogy hogyan kell csinálni.

A leírtakkal ellentétben a telepítés az Appserv könyvtárba történt, és létrejött egy perl könyvtár is, aminek okáról sehol sem találtam infot. (Mint ahpgy arról sem, hogy miért jelenik meg időnként 1.3, máskor 2.4 verziószám a böngésző ablakában.)
További lényeges változás a leírtakhoz képest, hogy a php.ini a
windows, a másik fájl a win32 könyvtárba került, és a leírásban említett környezeti változóknál már a path is automatikusan beállításra került. Valamint a directory az appserv/www könyvtárat jelöli meg, amiben három alkönyvtár van: appserv, cgi-bin és phpmyadmin.