ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 7, 2004 - Fórum téma

Galéria: előző, következő képek

Dualon · 2004. Szep. 7. (K), 18.17
Sziasztok!

Egy galériát szeretnék hegeszteni (PHP4.1+, <5; MySQL 3.23), ami az alábbi alapelveket követi.
Két tábla, egyikben képcsoportok, másikban képek. Egy képcsoportot egy "tárlatként" jelenít meg a rendszer.
Miként oldjam meg, hogy a megjelenő képnél le lehessen kérdezni az előző, illetve következő képet is? (Előző kép - Következő kép kiválasztás)

Gondoltam arra, hogy a képek táblájából az épp lekért kép azonosítójánál eggyel kisebb, illetve nagyobb képet kérem le, de nyilván törlés után ez problémát okoz.
Az is eszembe jutott, hogy egy id-tartományt kérek le, aztán megnézem, van-e előző, következő id...de sem ez, sem a több lekérés nem túl erőforrás-kímélő.

A megoldás során lehetőleg kerülném a képek átnevezését, s - kizárólag elvi megfontolásból, nem lesz túl nagy terhelése egy családi albumnak - jó lenne, ha minél gyorsabb megoldást tudnék létrehozni.

Tudnátok akár elvi ötleteket, akár valami leírást adni e témában? Pár scriptet már átnéztem, de a törlés problémájával nem foglalkoznak; komolyabb CMS-ek átböngészésére pedig sajnos nincs időm.
Előre is köszönöm!
 

ENUM index MySQL-ben

Anonymous · 2004. Szep. 7. (K), 12.23
Sziasztok! Hogyan lehet megmondani az ENUM típusú mezőknek, hogy melyik adathoz melyik index-értéket vegyék fel?
 

Szojegyzekkel kapcsolatban

ToNyOmAn · 2004. Szep. 7. (K), 10.29
Hello!

Szeretnek en is egy hasonlot osszehozni, mint az itteni szojegyzek es ahogy az itteni cikkekben/hirekben/stb acronymokat elhelyezni a lapomon talalhato irasokban.
Igazabol azt szeretnem megtudni, hogy a drupal hogyan csinalja ezt?
Uj cikk bekuldesenel vegignezi a cikket es ha talal egyezest egy az adatbazisban levo elemmel, akkor acronymot csinal belole? Gondolom nem a cikk irojanak kell beleirnia a cikkbe.