ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2004 - Fórum téma

szeptember 13

XML

baratp · 2004. Szep. 12. (V), 22.03
Sziasztok!

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de el tudná valaki nekem mondani, hogy mire jó az XML, mire lehetne használni, mert én még idáig nem tudtam megfejteni.

képmanipuláló parancsok (pl imagefromjpeg)....

Anonymous · 2004. Szep. 12. (V), 21.31
Hali..

Kellene nekem egy olyan PHPban , hogy a képeket felteszem a WEBre (Beöntöm egy mappába) és a PHP megmutatja őket kicsiben n(thumbnails.. vagy mi...), ha rákattintok akkor meg nagyban..
Az a gondom hogy csak ugy tudom megcsinálni hogy a képeket felteszem kicsiben is meg nagyban is... (de ugy akarom hogy csak nagyban legyen fent) HA meg csak a nagy felbontásban van fent akkor megcsinálom hogy csak kicsiben jelenjen meg először, csak az ugyanannyi ideig tölti le mintha normál méretben jelenne meg.. (igy nincs érteme az "előnézetnek")
Valaki tudna nekem ebben segíteni? olvastam valami imagefromjpeg-ről de nekem nem müxik...
valaki tudna segíteni??? akár itt, akár levélben (az biztosabb lenne ) a djadji##kukac##freemail.hu-ra..
kösz előre is..

szeptember 10

Excel

baratp · 2004. Szep. 10. (P), 14.54
Hogyan lehet excel táblákat betölteni mysql adatbázisba PHP-vel?

Grafikus felület

baratp · 2004. Szep. 10. (P), 07.58
Valaki le tudná nekem írni, hogy hogyan lehet egyszerűen php-ból olyan grafikus felületek csinálni, mint amit a portál oldalak használnak. Arra gondolok, hogy lekerekítések, ablakos rendszerek, nem szabványos inbutbox stb.
Porgramozási ötleteket várok.

szeptember 9

HELP!!!! MySQL+PHP

gkriszta · 2004. Szep. 9. (Cs), 20.45
Sziasztok!

Tudom, sokak számára banális kérdésem van, de nekem az idegeimet felőrli.
Telepítettem az Apache-ot, a MysQL-t és a PHP-t.
A mysql-hez való csatlakozásnál ambulánsan kiírja, hogy access denied...felhasználónév, jelszó jó. Mi lehet a baj?????
Kösz a segítséget!!!
Még valami:
MySQL-ről nem tudtok valami jó leírást?
Kösziiiiii,
kriszta

Formok készítése

kuller · 2004. Szep. 9. (Cs), 16.37
Üdvözlet mindenkinek!

Próbálkozom form készítéssel Drupal alá. A form_textfield, form_select és form_submit elemeket használom, melyeket a form függvénnynek adok tovább.
A problémám az, hogy az URL-ben átadott változók kódolása nem megfelelő, így az isset-el nem tudom ellenőrizni őket.
Legalább is erre gondolok, mert a "field_1", "field_2" form_textfieldek a "selectbox" nevű form_select + 1 "kereses" form_submit, a következő urlt eredményezi ha nem bonyolítom a helyzetet értékek beírásával:
http://ípé/teszt/taxonomy_menu/12/34?edit%5Bfield_1%5D=&edit%5Bselectbox%5D=5&edit%5Bfield_2%5D=&kereses=Keres%C3%A9s
Itt a változók nevét körbeveszi minimum 2 %-jel, de egyéb általam nem értelmezhető karakterek is.
(Most Mozilla Firefoxot használok.)

Mit kéne máshogy csinálnom?

Kösz:K

Váltózók hiánya

Anonymous · 2004. Szep. 9. (Cs), 13.11
Sziasztok!

Feltelepítettem a PHP 4.3.0-t.
Xitami szerverrel próbálnám használni.
Működik is minden, de nem látja a QUERY_STRING-et,
meg a globális változókat.

Tudtommal ezeket már nem lehet letiltani.
akkor mi lehet a hiba?

Köszi
Tom

Közvéleménykutatás

Anonymous · 2004. Szep. 9. (Cs), 12.53
Sziasztok!

Elnézést kérek mindenkitől a zavarásért.

Diplomamunkát írok, és ehhez szükségem lenne minél több véleményre. Dolgozatom témája a távmunka (amely otthon végzett szellemi munkát jelent, nem egyenlő a borítékolással :), és aminek az eredményét e-mail-en külditek tovább, vagy internetre töltitek fel.) Vagyis: a webszerkesztés, webdesign, grafikai tevékenység tipikus távmunának tekinthető (mint ahogy a fordítás vagy az újságírás is).

Kérlek Benneteket, hogy ha ti otthon dolgoztok (akár vállalkozóként, akár munkavállalóként), töltsétek ki a kérdőívem és küldjétek el a megadott címre (határidő: szept. 15., de legkésőbb 20.)

A kérdőívek elérhetők: www.atitkarno.hu/kerdoivek.html

Ha pedig hosszú idő óta kerestek otthoni munkát, de nem találtok, azt is megírhatjátok, mert az is "adat" számomra.

Köszi! Sz.

midi file beillesztése

Anonymous · 2004. Szep. 9. (Cs), 09.20
Sziasztok,
ez lenne a kérdésem: úgy tudom, hogy van egy sor, amit ha beillesztesz valahova a html kódba, akkor az oldal lejátszik valamilyen midi file-t. Ezt nem tudja esetleg valaki, hogyan, hova? A megrendelő zenét szeretne a honlapjához, és kiválasztott egy midi file-t, és nem tudom mit kezdjek vele.
Köszönöm a segítséget!

szeptember 9

PHPBB telepítés atw-n

Anonymous · 2004. Szep. 8. (Sze), 23.27
heloka valaki leirná hogy kell telepiteni a atw-énél a phpbb elejétöl a végéig nagyon megköszöném ha valaki leirná